Tata H5X Geliyor!

1
18395
Tata-H5X-SUV

Tata binek araç modelleri hangileri ya da Tata marka SUV var mı gibi sorulara geçen ay keyifli bir yanıt geldi. Ülkemizde de çok tutulan hafifi ticari araç segmentinde epey ilgi gören Tata markasının SUV aracı yakında yollarda olacak. Tata H5X modeli hakkında bir kaç bilgi paylaşalım…

2019’da Tata Motors’un binek araçları arasında gösterilen iki otomobil var. Biri SUV diğeri hatchback karoserde olan bu iki otomobilin 2019 yılında satışa çıkacağı ülkelerde epey ilgi göreceği tahmin ediliyor. Tata marka otomobil almayı düşünenler için hem SUV kategorisinden hem de HB kategorisinde bu iki otomobilin oldukça avantajlı seçenekler olabileceği belirtiliyor. Peki, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Tata H5X hakkında ilk bilgiler neler?

Tata H5X SUV Konsept

Tata H5X
Tata-HX5 Yandan Görünüm

“İri kıyım SUV” derler ya tam da öyle bir model tasarlanmış. heybetli ,kaslı ve iri. Ama “kaba” değil. Kıvrımlı hatlarla ve belirgin ütü izleri ile bu iri SUV tasarımı biraz zarafet de kazanmış. Ancak Tata H5X modeli genel olarak sportif tafrafı güçlü bir SUV tasarımına sahip. Kıvrımlı genel hatlar ince far ve stop tasarımı ile tamamlanmış. Jaguar E-Pace modeli ya da Land Rover Discovery Sport modeli hoşunuza gidiyorsa Tata H5X modeli onlarla aynı platform üzerinde üretildi. Ayrıca Tata H5X modeli, markanın OMEGA adını verdiğini ve açılımı Optimal Modular Efficient Global Advanced adlı tasarım felsefesi ile üretildi.

Tata H5X Alınır mı?

Tata H5X modeli henüz ülkemize gelmedi. Ne zaman geleceği hatta maalesef Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği bile belli değil. Ancak araç için marka yetkilileri çok iddialı konuşuyor. Geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan Tata H5X modeli dayanıklılık, performans ve güvenlik konularında rakiplerine meydan okuyacak deniliyor. Tata H5X motoru ise 2.0 litrelik dizel seçeneğine sahip. H5X boyutları ise  Land Rover Discovery Sport ile neredeyse aynı. 2019 H5X uzunluğu 4575mm. Genişliği 1960mm ve yüksekliği 1686mm. H5X dingil mesafesi ise 2740mm.

Tata Motors Hakkında

Tata H5X
Üstten Görünüm

Tata markası, ülkemizde henüz yeterince popüler olamadı ama zamanla markanın hem sıfır hem de ikinci el piyasasında etkin olması muhtemel. Peki, Tata Otomotiv hakkında bilgi edinmek isteyenler için Tata Motors Nedir?

Tata Motors, Hindistan’ın en büyük otomotiv şirketidir. Tata, 1945 yılında Hindistan’da kurulmuş ve bugün dünya çapında bir üne sahip otomotiv üreticisidir. Binek araç ve ticari araç sınıfında üretim yapar. Kamyon ve kamyonet üretiminde Tata Motors, dünyanın en büyük üç üreticisinden biridir. Bugün dünya genelinde Tata Motor çalışanı olan yaklaşık 25 bin kişi var.

İstanbul, Antalya, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Tokat, Trabzon illerinde Tata Türkiye Showroomları bulunuyor. Tata Motors, bugün Jaguar ve Land Rover markalarının da sahibi konumunda.

İkinci El Tata İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here