Land Rover eskiden kaba ve sağlam bir markaydı, ancak bugün satılık olan Land Rover Discovery Sport gibi arabalar artık atalarından çok uzak ve farklı. Aslında, Discovery Sport’u Range Rover Evoque’a daha pratik bir alternatif olarak düşünün asla hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

land rover discovery sport

Discovery Sport, 2014 yılında Land Rover serisinde Freelander’ın yerini aldı. Başlangıçta Freelander motorları ile birlikte geldi. Ancak lansmandan kısa süre sonra JLR’nin en yeni Ingenium benzinli ve dizel ünitelerine geçiş yapıldı. 2019, ürün yelpazesine önemli bir güncelleme getirdi.

Yüz gerdirme olarak sınıflandırılsa da, derinin altındaki değişiklikler kapsamlıydı: platform güçlendirildi ve hem hafif hibrit hem de nihayetinde eklenti varyantları olan elektrikli aktarma organlarını barındıracak şekilde uyarlandı.

land rover discovery sport

Discovery Sport Artık Daha Yakışıklı

İçte ve dışta dış stil tanıdık kaldı, ancak ince çentikler ve kıvrımlar, genel olarak daha modern bir görünüm yaratmak için çalıştı. İçeride, bu çok daha gelişmiş bir teknoloji paketi biçimini aldı: bilgi-eğlence sistemi geliştirildi, iklim fonksiyonları daha düzgün hale geldi ve bazı modeller dijital gösterge paneli seçeneğini kazandı.

2019’da Discovery Sport serisinde yapılan güncelleme, güçlendirilmiş bir şasi getirdi. Önceki modele göre% 10 daha sağlam hale geldi. Bu, ayrıca motor ve süspansiyon alt şasisi için revize edilmiş motor ve alt şasi montaj noktaları; her zamankinden daha rafine olduğu anlamına gelir.

land rover discovery sport

Motor iyileştirmesine de yardımcı olur. Bazı uygulamalarda, Land Rover’ın Ingenium dört silindirli benzinli ve dizel motorları biraz sert gelebilir. Ancak Discovery Sport’ta o kadar iyi izole edilmişlerdir ki, Mercedes GLC’deki eşdeğer ünitelerden daha sessizdirler .

Benzinli ve dizel motorların her ikisi de 2.0 litre kapasiteye sahiptir; İlki 197bhp ve 246bhp versiyonları ile gelirken, üç dizel seçeneği 148 ile 237bhp arasında değişiyor. Serinin çoğunda hafif hibrit teknoloji özellikleri, yakıt maliyetlerini düşürmeye ve daha yumuşak bir güç dağıtımı sağlamaya yardımcı olur.

Land Rover ayrıca P300e plug-in hibrit modelini Discovery Sport serisine de tanıttı. 38 mile kadar tamamen elektrikli bir menzile sahip olan P300e, toplam 305bg güç çıkışı sağlamak için bir elektrik motoruyla birlikte 1,5 litrelik üç silindirli bir benzinli motorla çalışıyor

Daha önce olduğu gibi, ayırt edici kapaklı kaput, kontrast bir tavan seçeneği bulunmakta. Ayrıca temiz, basit gövde kaplaması var. Yine de yakından baktığınızda, yeni far ve arka farların yanı sıra hem ön hem de arka tamponlar için daha temiz bir görünüm göreceksiniz. Çapı 17 ila 21 inç arasında değişen birkaç yeni jant tasarımı da var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here