Honda NC750X DCT 2021 İncelemesi

0
3705
Honda NC750X DCT

Radikal bir yeniden tasarım gibi görünmese de 2021 Honda NC750X, kapsamlı şasi güncellemelerinin yanı sıra marka içersindeki konum değişikliğine maruz kaldı. Hala standart vites/debriyaj 6 vitesli şanzıman ve tam otomatik Çift Debriyajlı Şanzıman var. Değişikliklere ve ne anlama geldiğine daha yakından bakalım ve sonra motosiklet sürmeye başlayalım.

  1. Honda, NC750X’i yarı ADV spor motosikletten kentsel/spor-turing karışımına yeniden konumlandırdı. NC750X hiçbir zaman gerçek bir macera bisikleti olmadı; 17 inçlik bir ön tekerlek onu bunun için yeterli değil. Yine de, uzun seyahat süspansiyonu ve el koruyucuları vardı, bu yüzden bahane belliydi. El koruyucuları kalsa da, süspansiyon hareketi her iki uçta altı inçten 4,7 inç’e düşürüldü. Yani saf sokak motosikleti gibi. Honda’nın web sitesinde hala Macera sayfasında NC var, ancak Standart kategorisine taşınması gerekiyor.
  1. Daha kısa süspansiyon hareketine ek olarak, çerçeve güncellendi. Honda, kafes tarzı çerçeveye 2,6 pound düşürme ve daha kısa süspansiyon hareketini telafi etmek için değişiklik yaptı. Eğim (27 derece) ve iz (4,3 inç) değişmeden kaldı, dingil mesafesi 0,3 inç kısaltıldı. Kentsel kullanıcılar, koltuk yüksekliğinin bir inçten 31,6 inç’e düştüğünü öğrenmekten heyecan duyacaklar. 2021 Honda NC750X’in görünümü alçak ve zarif.

2021 Honda NC750X DCT İncelemesi: Fiyat

  1. Motor ve şanzıman, daha iyi hızlanma ve üst düzey güç için değiştirildi. Yeni valf zamanlaması ve egzoz sistemi, torku 5000 rpm’nin üzerinde 7000 rpm devir sınırına taşıdı. Bu değişiklikleri bir araya getirdiğinizde 2021 Honda NC750X hem kentsel hem de kırsal ortamlarda fark edilir şekilde daha sportif hissettiriyor. Honda, 270 derecelik krank ateşlemesiyle gelen uğuldama hissini ve tork performansını korudu.

2021 Honda NC750X DCT İncelemesi: Özellikler

  1. NC750X’in yeni elektroniği, kullanımınızı kolaylaştırır ve güç dağıtımını kişiselleştirme yeteneğinizi geliştirir. Honda NC750X, önceden ayarlanmış üç güç moduna ve ayrıca kullanıcı tarafından yapılandırılabilen bir moda sahiptir.
  1. Spor, Standart ve Yağmur modları kendiliğinden açıklayıcı ve gözle görülür şekilde farklı. Dört parametre, motorun karakterini değiştirmek için birbiriyle etkileşime giriyor.
  1. Spor modu ani olmasa da agresif. Gaz kelebeği tepkisi en agresif olanı ve DCT, ivmeyi en üst düzeye çıkarmak için vites büyütmeyi geciktiriyor. Yavaşlamayı iyileştirmek için motor kompresyon frenlemesi artırılırken, çekiş kontrolü en aza indiriliyor. Acele etmeden herhangi bir hızda sürüyorsanız, Spor modunu isteyeceksiniz. Takım çalışması için ideal olmasa da, 2021 Honda NC750X’te gündelik sürüş için hala yeterince arkadaş canlısı.
  1. Standart mod, gezi veya şehir için. Gaz kelebeği tepkisi, Sport’a kıyasla gözle görülür şekilde gecikmesine rağmen hala iyi. Bu, işleri yumuşatıyor ve DCT, belirgin şekilde daha erken vites yükselterek sürüşü daha az çılgın hale getiriyor. Bu modun bir scooter hissi var. Gaz kelebeği ile agresif iseniz, Standart modun bunu anladığını ve yüksek devirde canlı olduğunu unutmayın. Azaltılmış çekiş kontrolü ve azaltılmış motor sıkıştırma freni, Sport’tan önemli değişiklikler değil.
  1. Yağmur modu yalnızca düşük çekiş koşulları içindir. Gaz tepkisi çok uysal ve çekiş kontrolü maksimumda. Daha az sıkıştırma freni, arka tekerleğin vites küçültme sırasında kilitlenme olasılığını azaltır. Şanzıman, arka tekerleğe gönderilen torku azaltmak için mümkün olan en kısa sürede vites yükseltir.
  1. Sport veya Standard’dan memnun değilseniz, Kullanıcı modunu ayarlarken işler ilginçleşiyor. Gaz kelebeği tepkisi, vites değiştirme modu ve daha az ölçüde çekiş kontrolü, NC750X’te amansız bir şekilde birbirine bağlıdır. Agresif sürücüler doğal olarak en agresif vites değiştirme ve gaz tepkisine akın edecek ve çekiş kontrolünü tamamen kapatacaktır – motor sıkıştırma freni seviyesi biraz daha kişisel bir tercihtir.
  1. Honda’nın UI çalışanları, ayarları değiştirmeyi kolaylaştırmak için harika bir iş çıkardı. Değiştirmek istediğiniz kriterleri seçmek için sol gidonda özel bir Mod düğmesi var. Kullanımı kolay olduğu kadar Honda, Kullanıcı modunun ayarlanmasını motosikletin durduğu zaman ile sınırlandırmış.

2021 Honda NC750X DCT İncelemesi: MSRP

  1. Motorun elektroniğini nasıl ayarlağınızdan bağımsız olarak, 2021 Honda NC750X’in yol tutuşu olağanüstü. Şasi yaklaşık bir inç alçaltılmış durumdayken, NC750X köşelerde ve daha yüksek hızlarda zemine adeta sarılıyor.
  1. Süspansiyonda herhangi bir amortisör ayarı olmamasına rağmen çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Honda’nın mühendisleri, NC750X’i mükemmel bir şekilde ayarlamış ve süspansiyon, ona makul bir şekilde attığınız her şeyi sönümlüyor.

  1. Virajlarda maksimum performans ve kontrol için sağ gidondaki M düğmesini kullanarak manuel vites moduna geçin. Sağ işaret parmağınızı ve baş parmağınızı kullanarak NC750X’te vites geçişlerini kontrol edebilirsiniz.
  2. Frenleme başlangıçta yumuşak, ancak tutuşunuzu artırdığınızda yeterince güçlüdü. NC750X, önde 320 mm’lik tek bir disk ve ayrıca 240 mm’lik bir arka disk ile idare ediyor.  ABS standart ve göze batmıyor. Ayrıca motosikletten indiğinizde park frenini çekmeyi unutmayın.
  1. Honda, neredeyse saf sokak Metzeler Tourance Next lastiklerine geçti. Bunlar, kesinlikle cadde yerine 90/10 sokak/kir oranına tutunan olağanüstü sport-touring lastikleridir. Bizim için bunlar, yüksek kaliteli toprak yolda küçük bir avantajı olabilecek sokak lastikleridir.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here