Efsaneler Ölmez, Sadece Elektriklenir!

Bir zamanlar ülkemizde çok rağbet gören ve yüksek satış rakamları ile dikkat çeken, bugün ise yollarda az sayıda gördüğümüz Renault‘un efsane modeli Twingo, yurt dışında üretimine devam ediyor. Twingo ülkemizdeki satış döneminde, A segmentin en dikkat çeken modellerinden biri olarak ön plana çıkıyordu. Kompakt boyutları ile şehir içi sürüşlerde avantaj yaratan modelin ülkemizdeki satışı belli sebepler ile durdu. Günümüzde yurt dışında satışı olan Elektrikli Renault Twingo, selefi kadar sevimli tasarımı ve bir o kadar da teknolojik özellikleri ile inceleme konuğumuz.

elektrikli renault twingo

Elektrikli Renault Twingo

Elektrikli versiyon ile satışı bulunan modele, içten yanmalı motor seçenekleri ile de sahip olmak mümkün. Güncel Twingo, ülkemizde satışa sunulmuş olan selefinden farklı olarak 5 kapılı bir karoser ile satın alınabiliyor. Bu da boyutlarının artık eskisi kadar küçük olmadığını bizlere gösteriyor. Renault’un A segmentini dolduran model, tasarımındaki sempatikliği ile dikkat çekiyor. Dışında ve içinde tercih edilebilen farklı ve canlı renk seçenekleriyle, kullanıcıların kişiselleştirilmiş bir otomobile sahip olması mümkün hale geliyor.

Motor

Elektrikli Twingo 22kWh’lik akü kapasitesine ve  81 beygirlik mütevazı bir elektrik motoruna sahip. Bu elektrikli motor, 160Nm’lik bir tork üretiyor. Performans ile çok da işi olmayan mini elektrikli aracın 0-100 hızlanma değeri 12.6 saniye olarak belirtilmiş. Maksimum sürat ise 135 km/h. Ayrıca model tahmin edebileceğiniz üzere tek vitesli otomatik bir şanzıman ile üretiliyor.

twingo elektrikli motor

Menzil ve Yakıt Tüketimi

Küçük hacmi sebebiyle, küçük de bir bataryaya sahip olan Renault Elektrikli Twingo, günümüz plug-in hybrid araçlarına benzer bir elektrikli menzil verisi ile geliyor. Modelin menzili kullanıma bağlı olarak 110 kilometre ile 180 kilometre arasında değişiyor.

priz twingo

Renault Elektrikli Twingo’nun Platform Kardeşi Bir Smart

Markalar arasında yapılan model iş birlikleri artık normal karşılanacak bir hale gelmiş durumda. Renault, ürettiği son nesil Twingo modelini Daimler ile yaptığı iş birliği ile üretiyor. Daimler Gruba ait Smart markasının EQ ForFour modelinin platformunu kullanıyor.

elektrikli twingo arka

Elektrikli Renault Twingo Türkiye’ye Gelecek mi ?

Model 2019 yılında geçirdiği yenileme operasyonunun ardından epey uzun zaman geçti. Renault’un bu modeli ülkemizde satışa sunulmayacak gibi gözüküyor. Twingo’nun satış rakamlarının, aynı markaya ait Clio modeli ile hemen hemen aynı olması, Türkiye pazarı için bir dezavantaj olarak görülebilir. Markanın elektrikli motora sahip Zoe ve Twizy modellerinin ise ülkemizdeki satışı devam ediyor.

İkinci el Renault Twingo ilanları

Elektrikli Renault Zoe İncelemesi

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here