Audi’nin göz bebeği elektrikli Q8 e-Tron daha fazla menzil ve daha hızlı şarj süresi ile geliyor.

Audi Q8 e-Tron

Yeni yıla yeniden doğan Audi e-Tron, 2024 için elektrikli Suv’u artık Q8 e-Tron olarak adlandırılacak. Audi, bu araca yeni model yılı için çeşitli güncellemeler de verdi. Bunlar, önceki sürümden daha fazla menzil sağlayan daha büyük bir pil paketini içeriyor. Ayrıca, daha iyi elektrik verimliliği için daha iyi aerodinamik geliyor. Bunun yanı sıra güç aktarma organları bileşenleri de küçük güncellemeler ile geliyor.

2024 için Q8 e-Tron, önceki model yılıyla aynı elektrikli güç aktarma sistemi serisine sahip. Buna rağmen pil daha hızlı şarj oluyor. Aynı zamanda dış tasarımda ufak değişiklikler var. Bununla birlikte yeni elektrikli Suv’un iç tasarımı artık daha çevre dostu malzemelerle geliyor.

 

Daha İyi Aerodinamik ile Tasarımda Küçük Değişiklikler

 

Audi Q8 e-Tron

 

Tüm 2024 model yılı değişiklikleri, Sportback de dahil olmak üzere Q8 e-Tron serisinin tamamında görüyoruz. Önceki yılın yüksek performanslı S e-Tron’u bu yıl için SQ8 e-Tron oldu.

Ön ve arka tampon, benzersiz bir petek deseni ile gelen ön ızgara yeni bir görünüme kavuşuyor. Jantlar ise pek alacalı! Bu yeniden şekillendirilmiş ızgara üzerinde bir ışık çubuğu bulunuyor ve yeni alaşım jantlar bu Suv’un genel görünümünü iyileştiriyor.

 

Q8 e-Tron’daki tasarım güncellemeleri, yalnızca görünüm odaklı değil. Bunlardan birkaçı ayrıca aerodinamiğini geliştirmeye yardımcı oluyor. Bu Suv’un alt kısmına monte edilen daha büyük tekerlek spoileri, tekerleklerin etrafındaki hava akışının yönlendirilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca halihazırda otomatik olarak kapanan elektrikli panjurlara sahip olan ön ızgara ile bir ilke imza atılıyor. Artık kendinden contalı bir sistemle geliyor. Tüm bu değişiklikler, Q8 e-Tron’un Sportback modelinin aerodinamik katsayısını 0.26’dan 0.24 cd’ye yükseltiyor. Ayrıca Suv modeli için 0.28’den 0.26 cd’ye yükseltiyor.

 

Aynı Güç Ama Daha Büyük Pil ve Daha Fazla Menzil

 

Audi Q8 e-Tron

 

2024 yılı için Q8 e-Tron’un çift motorlu elektrikli güç aktarma organlarında herhangi bir değişiklik göremiyoruz. Sportback ve SUV, Boost modunda 492 lb-ft tork ile 402 beygir gücü üreten aynı kurulumla devam ediyor. 0-60 MPH, elektronik olarak sınırlı 125 MPH hız ile 5,6 saniyede geliyor.

Sportback ve SUV ikilisinin yüksek performanslı versiyonları daha güçlü üç motorlu elektrikli aktarma organıyla devam ediyor. Fakat SQ8 e-Tron için işler aynı kalıyor. Bu kurulum, Boost modunda 475 beygir gücü ve 718 lb-ft tork üretiyor ve 4,5 saniyede 0-60 MPH’ye ulaşılıyor.

Bu model yılı için en büyük vurgu, kapasitesi 114 kWh’ye yükselen ancak yine de eski modelin 95 kWh pil takımının alanına uyan yeni pil takımı oluyor. EPA henüz yeni Q8 e-Tron’u test etmedi. Ancak Audi, Avrupa WLTP döngüsüne dayalı olarak daha fazla menzil vaat ediyor. Q8 E-Tron SUV için menzil 330 mile çıkarken, Sportback için 343 mile çıkıyor. SQ8 e-Tron serisi, SUV için 284 mil ve Sportback için 295 mil ile 2024 için daha fazla sürüş menzili ile geliyor.

Daha büyük pil takımının yani sıra, 2024 Audi Q8 e-Tron için daha fazla menzil, yenilenen elektrik motorlarından geliyor. Yenileri daha fazla bobin alıyor. Aynı miktarda akım için daha büyük bir elektromanyetik alan oluşturuyor. Bu, verimliliği artırıyor. Ayrıca tork çıkışını da arttırıyor.

Bir hızlı şarj cihazına bağlandığında Q8 e-Tron’un şarj süreleri de bu yıl için azaldığını görüyoruz. En yüksek şarj oranı 150 kW’dan 170 kW’a kadar çıkıyor. Bu, daha büyük pil paketinin 31 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e çıkarılmasını sağlıyor. Birlikte verilen 11 kW şarj cihazının tam şarj olması 11 saat 30 dakika sürecek. Ayrıca isteğe bağlı 22 kW şarj cihazı bu süreyi sadece altı saate düşürülebiliyor.

 

Çevre Dostu, Teknoloji Yüklü Bir Kabin

 

iç dizayn

 

Audi, yeni Q8 e-Tron ile çevreyi korumakla fazlasıyla ilgili görünüyor. Kabini, yalıtım, sönümleme ve hali kaplama için birçok geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış. Gösterge panelindeki yeni “Teknik Katman”, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış. Antrasit renkli malzemeyle sunuluyor. Ayrıca Spor Koltukların döşemesi sentetik deriden ve plastik şişelerden, tekstillerden ve elyaf kalıntılarından yapılan Dinamica adlı yeni bir mikrofiber malzemeden geliyor.

Çevreye karşı nazik olmanın yani sıra, Q8 e-Tron’un iç dizaynı da yolcularını şımartmaya devam ediyor. Bununla birlikte teknoloji açısından, yine de 8.1 inçlik bir birimin üzerine oturan 10,1 inç dokunmatik bilgi-eğlence sistemine sahip çift ekranlı kurulumuyla geliyor ve ikincisi çoğunlukla iklim ayarları için kullanılıyor.

Türkiye’ye özel 2024 Q8 e-Tron serisinin fiyatlandırması şimdilik merak konusu.

Audi Fiyat Listesi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here