Audi e-tron GT Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

0
4030
Audi e-tron GT

Bununla birlikteGiderek daha fazla otomotiv üreticisi, ürün stratejilerini elektrikli otomobillere doğru kaydırıyor. Bu tanımlamaya yabancı olmayan Audi, geçtiğimiz aylarda en son elektrikli modeli e-tron GT’yi ortaya çıkardı ve işte Audi e-tron GT Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey.

Online  bir dünya prömiyeri ile tanıtılan Audi e-tron GT, 4.990 mm uzunluğunda, 1.960 mm genişliğinde ve 1.410 mm yüksekliğindedir. Bagajda 405 litre bagaj alanı sunuyor ve 21 inç’e kadar tekerlek seçeneklerine sahip. Ancak bu aracın manşetlere çıkmasının tek nedeni bu değil. Bunun yerine, tahrik gücü sayesinde Audi e-tron GT, dört tekerleğe de güç sağlayan tamamen elektrikli bir araçtır.

Sadece elektrikli araçlara değil, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçlara da odaklanan şirket, konsepte h-tron adını verdi. Konsept otomobiller çok heyecan verici olsa da, e-tron GT çok gerçekçi bir teknoloji. Audi e-tron GT Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Audi e-tron GT

1. Elektrik Motoru

Audi e-tron GT, şaşırtıcı bir şekilde Porsche J1 platformu üzerine inşa edilmiştir ve Porsche gibi, her biri ayrı bir aksa güç sağlayan iki elektrik motoruyla donatılmıştır. GT’nin önüne takılan elektrik motoru 175 kW üretirken, arka aks için motor 320 kW’ı yönetiyor. Audi, bu kombinasyonu 350 kW olarak değerlendiriyor ancak motorları, başlatma kontrolünün bir parçası olarak erişilebilen yükseltme modu işlevi için yedek tutacak şekilde programladı.

Arka elektrik motoru, torkunu iki vitesli bir şanzımana gönderir. 1. vites hızlı hızlanma içindir, ikinci vites daha fazla verimlilik sağlar, ancak yine de yedekte güç vardır. Etkinleştirildiğinde, güçlendirme modu, 2,5 saniyelik bir süre için 390 kW’a kadar güce izin verir. Güç değerine benzer şekilde, tork da standart 630 Nm’den 640 Nm’ye yükselir. Bu kombinasyon, gran turismo modelinin 4.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını ve 245 km/s azami hıza devam etmesini sağlayacaktır.

 

Audi e-tron GT Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey.

2. Pil ve şarj

Audi e-tron GT, heyecanlı hızlandırıcı girdilerine memnuniyetle ;mecbur kalsa da, aynı zamanda müşterinin akülerde;n en fazla menzili elde ettiği rahat bir sürüş de yapabilir. Audi’nin zeminine 85 kWh net kapasiteye sahip bir akü monte edilmiştir. Bu ünite, GT’nin tek bir şarjla 487 km’ye kadar ;seyahat etmesine izin verir, ancak düşük koşarsanız uzun süre beklemezsiniz.

e-tron GT, sahiplerine alternatif akım ;(AC) ve doğru akım (DC) olmak üzere iki tür şarj sunuyor. Standart olarak, Alman modeli 11 kW AC giriş ile bir gecede şarj edilebilir; ancak ilk müşteri araçları teslim edildikten kısa bir süre sonra isteğe bağlı 22 kW şarj cihazının da geleceği vaat edilmektedir. Ancak aradığınız hız ise, DC şarj noktalarını düşünmek isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte Bataryadaki 800 volt teknolojisi, 270 kW’a kadar DC şarjı sağlar. Bu, Audi e-tron GT’nin 5 dakikadan biraz fazla bir sürede ;100 kilometre menzil sunmak için şarj edilebileceği anlamına gelir. 270 kW güç üreten bir DC şarj noktası ile ideal koşullarda; Audi sadece 1350 saniye veya 22,5 dakikada %5’ten %80’e kadar şarj edilebilir.

Audi e-tron GT İç Mekan

3. Teknoloji

Sadece iç ve dış tasarımına dayanan e-tron GT;bir Iron Man filminden çıkmış bir şeye benziyor, ancak teknoloji stille eşleşiyor mu? İlk olarak Audi, seçtiğiniz sürüş moduna göre aracın ürettiği ayırt edici sesleri geliştirdi. Ayrıca ‘Verimlilik’ modunda araç, yayaları araçtan sesli olarak haberdar etmeki için ; Akustik Araç Uyarı Sisteminin (AVAS) bir parçası olarak bir ses üretir, bu işlev kanunen zorunludur.

Bununla birlikte, modlar arasında geçiş yaptığınızda ses özellikleri değiştiği ;ve ‘dinamik’ modda olduğu için araç, en iyi efekt için; aracın iç kısmına bile iletilen güçlü bir ses üretir. Diğer akıllı teknolojiler ve sürücü destek; sistemleri, mevcut belirleme modelinde olduğu gibi önceden belirli ‘paketlerin’ bir parçasını oluşturacaktır.

Son olarak Seçilen pakete bağlı olarak, müşteriler  hız sabitleyici asistanı ;ve şeritten ayrılma uyarısı gibi öğeler bekleyebilirler; ancak gece görüş yardımı ve çevre görüş kameraları gibi öğeler de bulunmaktadır.

İkinci El Audi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here