2022 Yamaha YZF-R7 Hakkında Her Şey

0
4627
2022 Yamaha YZF-R7 Hakkında Her Şey

Efsanevi WSBK motosikleti değil, tamamen yeni bir MT-07 tabanlı ikizidir . Yamaha’nın 2022 YZF-R7’si, YZF-R6’nın yokluğunun bıraktığı boşluğu dolduruyor. 2022 Yamaha YZF-R7 Hakkında Her Şey

Mart ayında Yamaha’nın MT- 07’den türetilen ve efsanevi 2022 Yamaha YZF -R7 isim etiketini canlandıracak yeni bir orta ağırlıkta süper spor motosikleti planladığını açıklamıştı ve şimdi Yamaha’nın piyasaya sürdüğü şey tam olarak bu.

İsim seçimi, 72 hp 689cc paralel ikizi unvanı hak etmeyen biri olarak görebilecek bazı tarafları üzecek olsa da, yeni R7 aslında kendi başına ilgi çekici bir motosiklet ve Yamaha’nın motor yelpazesinde yararlı bir şekilde yer almaktadır. YZF R3 ve YZF-R1 . Daha önce bu boşluğu dolduran YZF-R6 , yalnızca 2020 modeli olarak mevcuttur ve güncellenmiş bir sürüm beklenmemektedir.

2022 Yamaha YZF-R7 Hakkında Her Şey

MotoGP makinesini andıran stile çok benzemektedir

R7’nin görünümü, alıcılarının gelecekte sahip olmak isteyebileceği YZF-R1 kadar agresif. Düşük klipsli çubuklar, arkaya yerleştirilmiş mandallar ve Yamaha’nın YZR-M1 MotoGP makinesini andıran stile çok benzemektedir ; mütevazı bir motora sahip olabilir, ancak yine de sert bir sport motosiklet.

Bununla birlikte Bu gövdenin altında MT-07’nin ana mekanik parçaları bulumanktadır. Ayrıca Adını, 90 derecelik karizmatik bir V-twin’i andıran bir ateşleme aralığı sağlayan çapraz düzlemli krank milinden alan 689cc CP2 paralel-ikiz motor, daha fazla sertlik eklemek için salınım kolu alanında alüminyum merkez desteklere sahip boru şeklinde bir çelik çerçeveye oturur.

Buna rağmen MT-07 ile benzerlikler sizi yanıltmasın; R7 çok farklı bir sürüş deneyimi sunacaktır. Şasi geometrisi, MT’deki 24,5 dereceden 23,4 derecede daha dik bir eğim ve daha kısa 54,9 inç dingil mesafesi verecek şekilde ayarlanmıştır.

2022 Yamaha YZF-R7 Hakkında Her Şey

Ayrıca Geri tepme ve ön yük için ayarlanabilen arka süspansiyon da R7 için optimize edilmiştir;diğer yandan  motosikletin ergonomisi sürücünün ağırlığının çoğunu ön tarafa verir. Frenleme, Brembo radyal ana silindire bağlı dört kap radyal ;montajlı kaliperler ve öndeki ikiz 298 mm disklerden gelir.

Stil konusuna gelince , bir yarış motosikletinin andıran bir şekilde taklit edilmesi için farları gizleyerek; Yamaha’nın diğer yeni R serisi motosikletlerinin öncülüğünü takip ediyor. R1 ve R6’nın LED lambalarını burnun altına koyduğu yerde; R7 tek ana far ünitesini M1 tarzı hava girişinin içine gizler; burnun her iki tarafındaki işaret lambaları değiştirildiğinde neredeyse görünmez bir şekilde stile karışır. MotoGP görünümü sadece estetiğe yardımcı olmakla kalmaz; o da verimliliği arttırmaktadır. R7’nin gövdesi aslında diğer “R” model bisikletlerden daha incedir; daha küçük R3 ve hatta Avrupa pazarlarında sunulan küçük R125 dahil.

R7 taşıma

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here