2021 Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi EAT8 Detaylı İnceleme

Uygun fiyatlı SUV satın almak gibi...

0
9424
Peugeot Rifter Test

Hafif ticari araçlar günümüzün yıldız araçları arasında yer alıyor. Satış rakamları sürekli artan hafif ticari araç modelleri arasında yer alan Peugeot Rifter; uygun fiyatlı bir SUV gibi dikkat çekiyor. Peugeot Rifter test sürüş izlenimlerimiz için yazımızı okumaya devam edin.

Tasarım Özellikleri

Peugeot Rifter önemli işler başaracak tasarım anlayışında. Kaliteli ve başarılı çizgileriyle göz dolduran Rifter herkesi farklı bir dünyaya ve kullanım şekline davet ediyor. Markaya özgü karakteristik değerleri bünyesinde bulunduran araç güçlü; ve dinamik duruşuyla markanın tasarım dilini geleceğe taşıyor.

Peugeot Rifter’in modern ve güçlü ön tasarımı, güncel Peugeot ürün gamında olduğu gibi Aslan logosunu dikey konumlu ön ızgaranın ortasında konumlandırıyor. Aslan pençesinden esinlenilen tasarım; ön farların orta kısmında LED imzası ile bütünleşiyor. Rifter, kısa ve yatay konumlu motor kaputu, yüksek omuz çizgisi, kısa ön ve arka aks çıkıntılarıyla başarılı gövde orantıları sergilerken kaslı ve güçlü bir görünüm sunuyor. Şişkin çamurluk ağızları ve plastik kaplamalar güçlü ve modern görünümü desteklerken bazı donanım versiyonlarında 17 inçlik elmas kesimli alaşım jantlar devreye giriyor.

İç Mekan Özellikleri

Peugeot Rifter modelinin yaşam alanına geçtiğiniz zaman kendinizi bir SUV modelin yaşam alanında bulmuş gibi hissediyorsunuz. Bildik Peugeot tasarımının kullanıldığı yaşam alanı marka ile olan bağını güçlü bir şekilde ifade ediyor. Bünyesinde en gelişmiş teknolojileri barındıran Peugeot i-Cockpit; kabin içine modern ve teknolojik bir görünüm kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücünün kullanım ergonomisini de destekliyor. İki kenarı düz kompakt boyutlu direksiyon simidi; sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere birbirini tamamlayan farklı donanımların birleşiminden oluşan Peugeot i-Cockpit başarılı bir sürüş deneyimi sunuyor. Eşya gözlerinin sayısı açısından son derece rahat ettiren bir araç. Koltukların kalitesi ve hem önde hem de arkada sunulan yaşam alanı oldukça iyi. Eşya yükleme kabiliyeti tam bu tip araçlardan beklendiği gibi son derece iyi.

Motor Özellikleri

Peugeot Rifter’in motor kaputunun altında iki farklı dizel ünite yatıyor. Bunlardan biri 100 HP güç üreten 1.5 lt hacmindeki dizel ünite. Bu motor seçeneği manuel şanzımanla atışa sunuluyor. Ben otomatik şanzımanlı bir araç arıyorum diyorsanız test aracında da olduğu gibi karşınıza iddialı bir seçenek çıkıyor. Peugeot Rifter’in en iddialı olduğu motorsa gerçekten son derece etkileyici. 1.5 litre hacmindeki bu motor 130 HP güç üretiyor. 1499 cc hacmindeki ünite 3750 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Bu motor seçeneği 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabildiği gibi 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla da satın alınabiliyor. Bu ikilinin birbirleriyle uyumu son derece iyi. Açıklanan fabrika verilerine göre son hızı 183 km/s olan Rifter; 0-100 km/s hızlanmasını 10.8 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerinde 4.1 litre olarak açıklanırken; yaptığım 100km karma yol şartlarındaki tüketim testinde 5.5 litre gibi başarılı bulduğum bir sonuçla karşılaştım.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

İşte bu bölüme gelindiğinde ona neden bir SUV gibi dediğimin nedeni ortaya çıkıyor. Konfor konusunda kendinizi gerçek anlamda çok iyi hissediyorsunuz. Kabin ferahlığı, genişlik ve kullanışlılık araçta beğeni kazanma konusunda sıkıntı yaşatmadan sizi mutlu ediyor. Yüksek sürüş pozisyonu ve 10,8 metrelik dönüş çapı, kıvrak ve atak sürüş özelliklerinin yanı sıra iddialı sürüş keyfini beraberinde getirirken; yerden yüksek yapı sayesinde her türlü yol koşuluna meydan okuyabilecek kadar iyi.

Sahip olduğu 4403 milimetre uzunluğu ve ön yolcu koltuğunun katlanabilir olması sayesinde, uzun nesneler araç içinde kolaylıkla taşınabiliyor. Yeni Peugeot Rifter’in bagaj kapasitesi 775 litre ile 3.500 litre arasında değişiyor. İki farklı konuma sahip olan bagaj rafı fonksiyonelliği destekliyor ve gerektiğinde ikinci koltuk sırasının arkasına kaldırılabiliyor. Konforlu ve kolay kullanılan bir araç olan Peugeot Rifter sessizlik beklentilerini de rahat karşılıyor. Süspansiyon sistemi kabin içindeki yolcuların rahat etmesini sağlıyor. Yaşam alanında gürültü seviyesi de rahatsız edici boyutlara çıkmıyor. Özellikle dizel motor yalıtımı başarılı bir şekilde yapılmış.

Güvenlik Özellikleri

Peugeot Rifter 2018 yılında yapılan çarpışma testinden 4 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından yüzde 91; çocuk yolcu korumasından yüzde 81; yaya güvenliğinden yüzde 58 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 68’lik başarılı sonuçlar elde etti. Hafif ticari araçlar arasında son derece başarılı bir sonuç.

Peugeot Rifter Yorumları

Günümüz fiyatlarına göre bir SUV sahibi olmak istiyor ancak; bütçeniz buna yetmiyorsa Peugeot Rifter tam size göre bir araç olacaktır. Kullanım kolaylıkları ve SUV modellere göre çok daha büyük bir eşya kullanım alanı sunuyor. Bu nedenle de SUV’a benzer olmasının yanında sizlere artı puan olarak geri dönecektir.

Peugeot Rifter Fiyat Özellikleri

Test sürüşünü gerçekleştirdiğimiz Peugeot Rifter Türkiye’de 203.000 TL başlangıç fiyatına sahip. Manuel şanzıman ve 100 HP bana yeter derseniz bu seçenek oldukça iyi. Ben otomatik şanzıman ve biraz daha fazla güç istiyorum diyorsanız bu kez karşınıza çıkan fiyat etiketi 261.000 TL oluyor. 130 HP güç üreten versiyon 6 ileri oranlı manuel şanzımanıyla 232 bin TL’ye satılıyor.

Peugeot Rifter Teknik Özellikleri

peugeot rifter teknik özellikleri

İkinci El Peugoet Rifter Fiyatları

Sıfır KM Peugeot Rifter Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here