Megane Coupe oldukça başarılı, konforlu, donanımlı ve şık bir genç arabasıdır. Beş kapılı modelden çok farklı görünüyor. Çarpıcı arka tasarımı, çekiciliğin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Arka koltuk alanı Volkswagen Scirocco’nun sunduğu kadar cömert değil. Ancak donanım konusunda gayet cömert. Öne çıkan özellikleri arasında en önemlisi ekonomik 1.5 litrelik dCi 110 hp dizel motoru yer alıyor.

Megane Coupe Ekonomik Bir Genç arabası

Genel olarak, Renault Megane coupe  yetenekli bir genç arabasıdır. Direksiyonu hafif ama hassas ve süspansiyonu rahattır. Sürmek Subaru BRZ kadar keyifli değil ve bir VW Scirocco kadar konforlu ve rafine değildir. Ancak büyük ölçüde sessiz kabini ve pürüzsüz, güçlü dizel motorları sayesinde iyi bir uzun yol arabasıdır.

Üçüncü nesil Megane, 2008’de piyasaya sürüldü. Kendinden öncekilerin akıcı çizgileri ve keskin tasarımlı farların bir araya gelerek hem kendine özgü hem de bireysel bir otomobil ortaya çıktı. 2012’de yapılan kapsamlı bir makyaj, LED farlar ve parlak siyah süslemeler gibi modern dokunuşlar eklerken, sportif GT Line versiyonları antrasit alaşım jantlar sayesinde daha da dikkat çekici oldu. Ancak dikkat edilmesi gereken alanlar var. İçeride, sade kabin kaplaması, Hyundai Veloster gibi rakiplerin sunduğu standartlara uygun değil. Ancak Toyota GT-86’da sunulan ucuz kaplamalara eşittir. Yine de makyaj, iç mekana bazı sportif dokunuşlar ekledi ve stereo kontrolleri güncelledi.

Cömert Bir Boyutta Bagajı Var

Arka koltuklar sıkışık ve bagaj, daha büyük eşyaların yüklenmesini zorlaştıran yüksek ve dar bir yükleme kenarı ile garip bir şekle sahip. Kabin bölmeleri sınırlıdır. Koltuklar bölünmüş ve katlanmış olsa da, işlem zahmetlidir. Kısacası Renault, rekabette biraz geride kalıyor.  En azından bagaj cömert bir boyutta ve ön koltuktaki genişlik kesinlikle makul. Daha fazla taşıma kapasitesi arıyorsanız, beş kapılı Megane size göre.

Renault’nun güvenlik testlerindeki performansı çok etkileyici. Firmanın Euro NCAP çarpışma testindeki başarıya odaklanması, birkaç yıl boyunca güvenlik için sınıf standartları belirlediğini gördü. Tüm modellerde standart olarak ön, yan ve perde hava yastıkları ve ayrıca çok önemli elektronik denge kontrolü bulunur. Raporlar, güvenilirliğin de arttığını gösteriyor.

RENAULT MEGANE İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here