Peugeot Sport’taki yarış mühendisleri tarafından geliştirilen Peugeot RCZ R , önden çekişli spor bir performans otomobilidir. Daha hızlı, daha hafif ve daha hassas, pistten ilham alan teknolojiyle donatılmıştır.

rcz

Kaputun altında, markanın kendini kanıtlamış 1.6 litrelik turbo benzinli motoru, Peugeot Sport’tan kapsamlı bir ilgi gördü. Blok güçlendirilirken, yeni pistonlar ve kaplamalı biyeller çift sarmallı turboşarj ile yükseltildi. Ayrıca çelik egzoz manifolduyla çalışacak şekilde ayarlandı.

R’ın yol tutuşu o kadar çok iyi ki, şasinin sınırlarına ulaşma ihtimaliniz dahi yoktur. Gergin gövde kontrolü ve yüzde 44 daha sert arka süspansiyon, Peugeot’nun arka kısmının lastikler soğukken aniden yana doğru kırılabileceği anlamına geliyor.

rcz

Yarıştan esinlenen şasinin çalıştığını kesinlikle hissedebilirsiniz. Pist, tekerlek kapanıklığı ve kamber, daha geniş 19 inç alaşımlar için optimize edilmiştir. Ayrıca, çevikliği artırmak için daha sert yaylar ve yeniden işlenmiş amortisörler otomobilin merkezine daha yakın bir yuvarlanma merkezine eşleştirildi. Odaklanmış kurulum sağlam bir sürüş sağlar. Ancak sönümleme mükemmeldir. Ayrıca, akustik bir ön cam Nissan’a kıyasla yol gürültüsünü azaltır. 206 World Rally otomobilinden gelen güçlü frenler ve hızlı vites değiştirme, son derece başarılı bir sürüş deneyimini tamamlar.

Peugeot rcz ön konsol

Cesur konsept otomobil tasarımı, RCZ’nin her zaman kalabalıktan sıyrılır. Makyaj ile görünümü, daha küçük tam genişlikte bir ızgarayla tazeledi. Ancak otomobilin çarpıcı çizgilerinin geri kalanı değişmeden kaldı.

R, standart arabadan 10 mm daha alçaktır. Ayrıca daha geniş 19 inç jantlar, mat siyah tavan kemerleri, titanyum renkli xenon farlar ve sabit bir spoylerı da var. Nissan 370Z Nismo kadar agresif görünmese de çok daha klas. Uzun kapılardan birini açtığınızda, eşik üzerinde bir Peugeot Sport logosu ile karşılanırsınız. Ön panel ve kapılar boyunca kırmızı dikişler kabine lüks bir his verir. Kadranlar, analog saat ve dairesel havalandırma deliklerinin tümü krom halkalıdır. Malzeme kalitesi 370Z’nin bir adım önündedir.

309 litrelik geniş bagajı ve katlanır arka koltuk sırası sayesinde RCZ , düşündüğünüzden daha pratiktir. Arka koltuklar yetişkinleri çok kısa yolculuklarda taşıyabilir. Ancak aslında çocukların ara sıra kullanımına daha uygundur.

Bununla birlikte, iç mekan yetersiz depolama nedeniyle aksıyor. Kapı bölmeleri dar ve sigorta kutusu torpido gözünün yarısını kaplıyor. Yedek tekerlek de yok.

İKİNCİ EL RCZ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here