Volkswagen Passat Avrupa’da Üretilmeyecek.

Dünya Devi Alman Otomobil Üreticisi Volkswagen, Passat modeli için karar verdi. Bu efsane modeli Avrupa’da üretmeme kararı verildi.

Volkswagen Passat

Pek çok dünya otomobil üreticisi, gelecekte yakıt ile çalışan otomobiller üretmek yerine, elektrik ile çalışan otomobillerin üretimine geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Bu çerçevede de, pek çok yeni nesil modelin ilk örneklerini geliştirilerek, kamuoyu ile özellikleri paylaşılıyor. Gelecek 10 yılda, hem elektrik şarj istasyonlarını hem de elektrikli otomobilleri hayatın içerisinde daha sık göreceğimizin sinyallerini böylece otomobil üreticilerinden alıyoruz.

Volkswagen’in en ilgi gören modellerinden biri olan Passat’ın Avrupa Pazarında fişinin çekilmesi planlanıyor.

Automotive News Europa’dan edinilen bilgiye göre; Volkswagen ABD’ye özgü versiyondan sonra Avrupa Piyasasında satışa çıkan Passat’ında üretimini durduracak. 2023 yılında Passat’ın yollara veda etmesi planlanıyor.

Bu harekete gerekçe olarak; Alman şirketin artık elektrikli Model üretimine ağırlık verme gelecek hedefi gösteriliyor. Volkswagen, 2025 yılına kadar toplamda 1,5 milyon tamamen elektrikli otomobil üretmeyi amaçlıyor.

1Efsane Volkswagen Passat Sedan İçin Erken Veda

Ülkemizde de yüksek satış adedi yakalayan Passat, sadece Wagon türevi ile satışa sunulacak. Efsane Sedan Modelinin ise daha erken bir tarihte üretimi durdurulacak.

Passat’ın üretilecek son yeni nesil versiyonu, elektrikli bir model olacak ve 100 kilometre menzil kapasitesine sahip olacak. Bu son model station Wagon türevi bir modelde üretilecek.

2023 yılında üretime girecek station Wagon modelinin üretimine 2023’te başlanacak ve bu sefer uzun yıllardır üretiminin yapıldığı Almanya’nın Emden Tesislerinde değil de Slovakya’da üretilecek.

2Volkswagen, Emden Tesisinde Ne Üretecek?

Volkswagen, Emden fabrikasında Passat ‘tan boşalan yeri, elektrikli Crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B ile doldurmayı planlıyor.

Volkswagen Grubu, Crossover ID4, Almanya’da üretilecek ve aynı zamanda firmanın Türkiye’ye satılacak olan, tamamen elektrikli ilk otomobili olma özelliği taşıyor.

2023’de üretilmeye başlanacağı düşünülen diğer model Elektrikli Sedan Aero B ile ilgili teknik ayrıntı verilmemekle birlikte, geçtiğimiz yıl görüntüleri kamuoyuna sızdırılmıştı.

MEB platformunda inşa ettiği yeni EV sedan aracı üzerinde çalışmalara devam ediliyor. Şimdilik Aero B kod adına sahip yeni model, İsveç’in kuzeyinde soğuk hava şartları altında test edilirken görüntülenmişti.

İkinci El Volkswagen Passat İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. Passat’ın üretimden kalkmasının sebebi, elektrikli araçlar değil, D segmentinin Avrupa’da (ve genel olarak tüm dünyada) satışlarının düşmesi sonucudur. D segment, yerini SUV ve Crossover’lara bırakmıştır. Yani elektrikli araçlar sahneye çımasa bile D segmenti artık ömrünü tamamlamış bir araç sınıfıydı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here