Volkswagen Gol, Türkiye’de Satışa Çıkabilir

Volkswagen Gol, Güney Amerika Ülkelerinde tercih edilen bir model. 1980’li yıllardan beri üretilen ve uygun fiyatı ile dikkat çeken Gol, Türkiye’de de satışa çıkabilir.

Volkswagen Gol

Türkiye’de, sıfır otomobil fiyatlarındaki artış ile birlikte ikinci el otomobillere talep artarken, otomobil üreticisi firmalar uygun fiyatlı modellerini ülkemizde servis etmeye hazırlanıyor. Alman Otomobil Devi Volkswagen, 1980’li yıllardan beri ürettiği ve özellikle Güney Amerika ülkelerinde piyasaya sürdüğü modeli “Volkswagen Gol”ü Türkiye’de satışa çıkarabilir.

UYGUN FİYATLI OTOMOBİL, VOLKSWAGEN GOL

Volkswagen Gol modelinin Türkiye’de üretileceği veya ithal edeceği iddiası şimdilik bir söylentiden ibaret. Ancak ülkemizde Covid pandemisi sürecinde, sıfır otomobil fiyatlarındaki artış, uygun fiyatlı otomobil modellerine talebi artıracak gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Pazarının da hareketlendiği şu günlerde, otomobil üreticisi firmaların uygun fiyatlı modellerini de Türkiye Piyasası sürmesi yerinde bir davranış olarak yorumlanıyor.

KISA BİR BAKIŞ: VOLKSWAGEN GOL

Volkswagen Gol

Volkswagen tarafından 1980 yılından bu yana üretilen bir otomobil modelidir. Ağırlıklı olarak Brezilya ve Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulan otomobilin; üç ve beş kapılı hatchback, dört kapılı sedan, üç ve beş kapılı station Wagon ve iki kapılı kamyonet gibi çeşitli versiyonlarda üretilmiştir.

Sedan modeli “Volkswagen Voyage, station vagon modeli “Volkswagen Parati” ve iki kapılı kamyonet “Volkswagen Saveiro” modeli bulunmaktadır.

BÜTÇE DOSTU VOLKSWAGEN GOL

Alman otomobil markası VW, şu anda orta gelir düzeyindeki insanları hedef aldığı “Gol” modelini üreterek Güney Amerika’ya servis etmektedir. Bütçe dostu bu otomobilin Türkiye Piyasasında da servis edilerek piyasayı hareketlendirmesi beklenmektedir.

VW, Türkiye’de satış rakamlarını yükseltmek için Gol modelini piyasaya sürebilir. Bu durumun gerçekleşmesi halinde Gol, 180 bin TL civarında fiyat etiketiyle ülkemizde satılan en ucuz sıfır otomobillerden biri olma özelliğini taşıyacak.

Modelin, ülkenin en ucuz araçları olarak bilinen Fiat Egea, Renault Clio, Hyundai i10 gibi modellere rakip olması bekleniyor.

Volkswagen Gol

Model, Polo modeline göre daha küçük bir iç hacme sahip, donanım bakımından da kullanıcılarına Golf ve Polo kadar konfor sunmuyor, ancak fiyat avantajı bakımından diğerlerinden ayrışıyor.

Araç Türkiye Piyasasına girerse, 2022 yılı en çok satan araç modelleri arasındaki yerin fiyat avantajı ile alabilir.

İkinci El Volkswagen İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Volkswagen Gol

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here