2020 Ford Focus vs 2020 Renault Megane

7
21276

Ülkemizde en çok satılan otomobil sınıfı olan C segmenti sedan otomobiller geliştirilen teknolojiler ile oldukça konforlu bir hal aldı. Bu segmentin en çok konuşuluna otomobillerinden olan Renault Megane ülkemizde en çok otomobiller listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Son zamanlarda çok satanlar listesinde ilk 5’te yer alamasa da kullanıcıların sadakatle tercih ettiği bir otomobil olan Ford Focus da rekabetçi tavrı ile öne çıkıyor. Sizin için bu iki otomobilin en dolu paket dizel otomotik versiyonları için küçük çaplı bir karşılaştırma yaptık.

Motor ve Şanzıman

renault megane vs Ford focus

Her iki otomobilde 1.5 litrelik turbo beslemeli dizel motorlara sahip. Renault Megane Sedan 115 PS gücündeki motor ve 7 ileri EDC otomatik şanzıman ile donatılmış. 0-100 hızlanmasını 11.2 saniyede tamamlayan Megane, karma 4.2 l/100km bir yakıt tüketimine sahip. 120 PS gücündeki Focus ise 0-100 hızlanmasını 10.2 saniyede tamamlıyor. 8 ileri otomatik şanzıman ile beraber karma 4.3 l/100km yakıt tüketiyor. Megane Sedan azami 260 nm tork sunarken Focus ise azami 300 nm tork değerine sahip.

Gövde ve Ağırlık

renault megane vs ford focus

Her ikisi de önden çekişli olan otomobiller gövde ve ağırlık değerleri bakımından da oldukça birbirine yakın. Renault Megane 1322 kg boş ağırlığa sahipken Ford Focus 1394 kg ile daha ağır. Gövde uzunluğu bakımından yalnızca 1 cm farkla daha uzun ve daha yüksek olan Focus, Megane Sedan’a göre 18 santimetre daha geniş. Konu bagaj hacmine geldiğinde de yine bir adım önde yer alan Focus’un 511 litrelik bagajına karşın Megane Sedan 503 litrelik bagaj hacmine sahip.

Donanım

Her ikisinin de en dolu paketini seçtiğimiz için standart donanımlarında belirgin farklar yok. Her ikisi de acil fren destek sistemi, çift bölgeli klima, karartmalı arka camlar, dokunmatik ekran multimedya ve bluetooth sistemi gibi özelliklere ve çok daha fazlasına sahip. Asıl fark opsiyonel donanımlar ile ortaya çıkıyor. Panaromik cam tavan opsiyonu Megane Sedan için 14 bin TL iken Focus için bu rakam 13.600 TL. Renault, Megane için akıllı bagaj sistemini opsiyonel olarak sunarken Ford yalnızca Station Wagon Focus için bu opsiyonu sunuyor. Metalik boya farkı Megane Sedan için 2000 TL iken Focus için 2800 TL.

Fiyat

Birbirine oldukça yakın özelliklere sahip olan Focus ve Megane Sedan arasındaki fiyat farkı da oldukça yakın. Renault Megane Sedan 1.5L Blue dCi EDC Icon 115 PS 337.900 TL etikete sahip. Ford Focus Sedan 1.5L EcoBlue 120 PS Dizel Otomatik 347.200 TL liste fiyatının yanında 326 bin TL kampanyalı anahtar teslim satış fiyatına sahip.

7 YORUMLAR

  1. Tercihim Megane. Focus’u beğenmedim, kasası itici. Motorundan tutun da iç özelliklerine kadar kaliteleri hemen hemen aynı. Bakım masrafındaysa; Renault’dan ucuz servis varsa haber etmenizi rica ederim.

  2. Ben Megane derdim, iç kaliteleri hemen hemen aynı ancak focusun iç dizaynı bana göre daha hoş. Ancak motor, tasarım, yalıtım, yakıt tüketimi gibi konularda Megane önde (yalıtım kısmında çok fark yok sanırım ama TCE motorlar daha sessiz çalışıyor).

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here