Nissan, 15 Eylül’de ABD’deki izleyiciler için Z Proto adlı bir Z prototipini tanıtacak. Büyük dijital lansman öncesinde, yeni bir teaser, spor otomobilin manuel şanzıman sunacağını doğrulayor gibi görünüyor. Bunların yanında bazı önemli dış tasarım detayları hakkında da bilgi ediniliyor. Yeni Nissan Z’nin tasarımı, öncüllerinden ilham alacak. Orijinal 240Z ile yeni modelin far şekli arasında net bir çizgi çekerkiliyor. Aynı zamanda 1990’ların başındaki efsanevi 300ZX’e açıkça bir gönderme veren arka lambaları da gösteriliyor.

nissan z proto

Yıllar Süren Bekleme Sonunda Nissan Z Proto

Yıllarca süren beklemeden sonra, Nissan’ın eskiyen 370Z modelinin yerine gelecek olan, Z Proto’nun gözler önüne serilmesinde iki haftadan az kaldı. Otomobil için heyecan uyandırmak amacıyla Nissan, aracın retro esintili tasarımını gösteren teaser videoları yayınlıyor. Bu son klip şimdiye kadarki en heyecan verici olarak nitelendiriliyor, çünkü manuel şanzıman olasılığına işaret ediyor.

Teaser tasarım detayları sunuyor

Nissan’ın YouTube kanalına yüklenen 30 saniyelik teaser, 300ZX’ten esinlenen arka farları ve orijinal 240Z’den alınan gövde hatlarını gösteriyor. Nissan Z Proto’nun çekici siluetini bir kez daha görebiliyoruz. Dik tavan, genel tasarım daha akıcı olmasına rağmen mevcut 370Z’ye geri dönüyor. Uzun bir kaput, tavandaki krom şerit ve keskin gövde çizgileri daha modern görünüme katkıda bulunuyor. Yuvarlak farlar ve C sütununa monte edilmiş Z amblemi dahil, geçmişin Z’lerine atıfta bulunan tasarım ipuçları açıkça görülüyor.

Nissan Z Proto Manuel Şanzıman Mı Sunacak?

Ancak videonun en ilginç kısmı, bir sürücünün orta konsola yerleştirilmiş bir vites topuzu gibi görünen şeye ulaştığı yer oluyor. Bu sahneden sonra videonun sonuna geliniyor.

Elbette vitesin neye benzediğini hiç gösterilmiyor. Bu yüzden bildiğimiz kadarıyla, Nissan’ın tanıtımını yaptığı bir otomatik vites de olabilir. Arabanın sportif niyetlerini göz önünde bulundurulduğunda öyle olmadığı umuluyor.

Tüm tasarım ögeleri ve özellikler için 15 Eylül’ü bekliyoruz

Nissan, Z Proto’nun kaputunun altında bulunacak motorla ilgili çok fazla bilgi vermedi. Ancak söylentiler 400 hp çift turbo V-6 ile güçlendirilebileceğini öne sürdü. 15 Eylül’de kesin olarak bileceğiz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here