Sym scooter, Tayvanlı markanın en çok satan scooterı, Tamamen dijital bir gösterge panelini içeren daha geniş bir teknolojik yelpazeyle yenilendi.

Jet 14, 2016 yılındaki lansmanından beri Tayvan merkezli markanın en çok satan scooterı olmuştur. Hem hava soğutmalı versiyonunda hem de sıvı soğutmalı motorlu olan LC versiyonunda, SYM modelinin satışları  çok rekabetçi ve bir kalite / fiyat konumlandırması sayesinde piyasaya sürüldüğü günden bu yana büyümeyi durdurmadı.

 

SYM, Jet 14’e yatırım yapmaya devam etmektedir. Jet 14 125 LC’nin yeni bir 2020 sürümünü geçtiğimiz aylarda satışa sundu. Jet 14 125 LC, Jet 14 ailesinin en donanımlı versiyonudur. Buna ek olarak su soğutmalı bir motora, ön ve arka disk frenlere, çift arka amortisöre sahiptir. Artık yeni sürümde bir dijital kadran ile satışa sunuldu. ( 2019 versiyonunda analog kadran mevcuttu).

Donanım

Yeni SYM Jet 14 125 LC dijital paneli, iyi görünürlüğü ve sürücüye sağladığı eksiksiz bilgilerle öne çıkıyor : hız göstergesi, devir sayacı, yolculuk ve toplam kilometre sayacı, dijital saat, yakıt seviyesi ve pil şarjı. Gösterge paneli ayrıca -2019 versiyonunda olduğu gibi- motor sıcaklık göstergeleri, dönüş sinyalleri, uzun farlar ile bakım ve motor arıza bildirimleri içermektedir.

 

SYM scooter rakibi olan scooterlardan biraz daha kompakt boyutlara sahip bir scooter olduğunu hatırlatalım; toplam uzunluğu 1.990 mm’ye ve genişliği 730 mm’ye ulaşmaktadır ve Tek silindirli 4 zamanlı motor (standart versiyonda hava soğutmalı ve “LC” versiyonda su soğutmalı), 11 HP / 8.000 rpm gücünde ve 10,7 Nm / 6500 rpm’ye kadar tork üretmektedir.

Tasarım

Tasarım açısından bu model, gerçekten ince bir görünüme ulaşan sportif çizgileriyle öne çıkıyor. Kesik kubbesi ve ayrıca çift çoklu dışbükey farlar ve konum LED’leri ve LED setli arka optik tasarımı ve gerçekten çekici bir görüntü oluşturmaktadır.

Artan fiyatlara rağmen fiyatı ise gayet makul. Sym scooter sahibi olmak istiyorsanız 17.490tl den başlayan sıfır fiyatları ile sahip olabilirsiniz. Rakiplerine göre fiyatı gayet makul olup sizi yoğun yedek parça ağı sayesinde zor durumda bırakmayacaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here