3 Teker Scooter: Peugeot Metropolis 400l

0
3521

 

Peugeot metropolis, Üç tekerlekli Fransız üçüncü nesli piyasaya sürülüyor. Ön aks sistemi için diğer daha geleneksel eklemli paralelkenar sistemlerine (“ayaklı”) kıyasla Peugeot , her iki ön tekerleği üstten birleştiren tek bir amortisör ile kendi şemasını icat etti. Ayrıca şehirde daha kompakt bir scooter istenilmesine rağmen, yolda iyi derecede pratik. Peugeot, 2016’daki halinden, 12 inç”ön tekerlekleri 13 inç” olanlarla değiştiren ikinci nesil Metropolis’te çok şeyi geliştirdi . Bu şekilde daha dengeli, daha hassas direksiyon ve daha güvenilir oldu.

Peugeot Metropolis, onu farklı bir üç tekerlekli araç yapan özelliklerin hiçbirini kaybetmedi. Düz zemin, arka kapaktan çift erişimli bagaj veya koltuğun kaldırılması, marka ve markanın sembolü olan aslana yapılan estetik göndermeler gibi şeyler modernize edildi.  Mavi ile yeşilin ortasında metalik ama nüanslı bir kaplama olan “Amazonite Saten Mavisi ” adını verdikleri bu yeni rengin Allure versiyonunda kullanıldı. Renk gerçekten göz alıcı.

Teknik özellikleri

Mandeure’deki Fransız fabrikasında scooter’ın geri kalanı monte edilen motor ilginç değişiklikler aldı. Bu durumda e LFE 400 motorunun yüksek güç seviyesini korumaya odaklandı. Halihazırda piyasadaki en güçlü 400’cc lerdenden biri ve olmaya devam edecek. Yeni enjeksiyon zamanlaması, özel bağlantı çubuğu ve krank mili yatakları ve yeni eksantrik mili ile birlikte sisteminin revizyonunu sergiliyor. Sürtünmeyi azaltmak için yağlama sistemi değişti. 100 km’de 3,9 litre tüketimi olup  7.250 dev / dak’da 36 hp ve 5.750 dev / dak’da 38.1 Nm ile kirlilik önleme standardını korumaktadır. Bu rakamlarla, bu listede ikinci olan KYMCO Xciting S’yi geride bırakarak piyasadaki en güçlü 400cc olduğunu söyleyebiliriz .

Peugeot Metropolis ekipmanlarıyla öne çıkmaya devam ediyor . Elektronik ön aks kilidi, elektronik kontrollü park freni, acil fren sistemi  (saniyede 6 metreden fazla yavaşlama) , üç seviyeli çekiş kontrolü, lastik basıncı kontrolü, yüksekliği ayarlanabilir direksiyon  ve daha birçok ayrıntı… Onu bu konuda diğer rakiplerine göre öncü yapmaktadır.  Allure versiyonu, kilometre sayacı ve tur sayacı için iki analog kadran ve ortada renkli bir TFT ekran içeren karışık bir çerçeve ile i-Connect sistemini içeriyor. Cep telefonuna bağlı olarak sizi aramalar ve SMS’ler konusunda uyarır. Ancak her şeyden önce hedefe kaybolmadan ulaşmanıza yardımcı olacak adım adım navigasyon talimatları verir.

Tasarımı

Kadran, markanın arabalarına monte edilen kadranı andırmaktadır. kadran ters hareket etmektedir: sıfıra geldiklerinde ikisi de scooterın dışına işaret ederler. Ancak bu arabalara benzeyen, Peugeot’da ve daha çok Metropolis’te çok tipik bir şey. LED farlara sahip yeni ön kısım, “tekerleklerin arasındaki alt kısmın ortasındaki gündüz yanan farları ve onları yeni 508 tarzında” pençe “şeklindeki farların yanlarına kaldırır. Arkasında, “üç pençe” pilotu, “konsept otomobil” İçgüdüsünden esinlenmiştir. scooterın tüm detayları otomobillerle benzerlik peşinde koşan nefes alır, bu da arabadan gelen müşterilerin ve motosiklet dünyasından değil bunu takdir edecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here