Yeni Porsche 911 Targa 4s versiyonu bu yıl 55 yaşına giriyor ve adını dünyaca ünlü Targa Florio yarışından alan yeni Targa, bi turbo boxer motoruyla ve coupe görüntüsü altında cabrio hissiyatıyla en çok arzu edilen 911 olmaya aday…

Tavanı, en güzel özelliği…

Yeni Porsche 911 Targa 4s ayırt edici özelliği ise, tam otomatik açılır kapanır tavan sistemi olmaya devam ediyor . Efsanevi orijinal 1965 Targa’da olduğu gibi, büyük bir takla barı, ayrıca hareket ettirilebilen, iki ön koltuk üzerinde bir tavan bölümü ve etrafı saran büyük bir arka cam ile dikkat çekiyor . Tavanı açma kapama işlemi ise, koltuklar arasına yerleştirilen bir kumanda ile ve sadece 19 saniyede gerçekleştirilmektedir.

İç tasarımı

İç mekan 911 Carrera modelleri ile aynı olmakla birlikte ve torpido, düz ve ince çizgiler ile öne çıkmaktadır . 1970’lerden kalma 911’ler ilham kaynağı olmuş olup ve herhangi bir Porsche’nin belirleyici unsuru olan merkezi kadranın yanı sıra, sürücüyü en çok ilgilendiren bilgileri sağlayacak şekilde yapılandırılabilen iki çerçevesiz ekrana sahiptir. Multimedya sisteminin (standart) 10,9 inçlik ekranının altına yerleştirilmiş beş düğmeli küçük bir panelden oluşup ve aracın en önemli işlevlerine doğrudan erişim sağlar.

911 Targa’nın dışı, 992 neslinin tasarım öğeleriyle karakterizedir. Önceki modele kıyasla, kaportanın ön tarafında çok daha belirgin tekerlek hatları vardır. Arka kısımda daha geniş, değişken açılan bir spoiler ve sürücüler arasında zarif bir şekilde entegre edilmiş bir ışık şeridi hakimdir. Ön ve arka bölümler haricinde tüm gövde panelleri alüminyumdan yapılmıştır.

bi-turbo Boxer Motor

911 Targa 4, iki turbo yardımıyla hızlıca 385 hp ulaşmakta, üç litrelik altı silindirli boxer motor tarafından desteklenmektedir.  0’dan 100 km / sa hıza sadece 4,2 saniyede ulaşmakta ve önceki modelden 1.3 sn daha hızlıdır. 911 Targa 4S isteğe bağlı olarak spor chrono paketi ile 450 hp güce ulaşır. Sıfırdan 3,6 saniyede 100 km /s hıza ulaşmaktadır.

Targa 4’te frenleme, siyah renkli dört pistonlu sabit monoblok kaliperlerle dört tane 330 mm diskle gerçekleştirilirken, Targa 4S, 350 mm disklerle altı pistonlu ön ve dört arkadan  kaliperler kullanır.  Porsche Seramik Kompozit Fren (PCCB) diskleri 10.195 Euro opsiyon olarak sipariş edilebilir.

Elektronik kontrollü değişken amortisör sistemi (Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi – PASM) yeni standart ekipmanları arasında yer almaktadır. 911 Targa modelleri asfaltın durumuna ve sürüş gereksinimlerine göre sönümleme özelliklerini otomatik olarak ayarlar; Ayrıca manuel olarak düzenlenen Normal ve Spor olmak üzere iki moda sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here