Kia Yedi Koltuklu Mini Crossover’ını Tanıttı. Sonet, içinde yedi koltuk bulunan minik bir araç. Ergonomik yapısı ile büyük araç sevmeyen ama yine de SUV tadını almak isteyenler bu araç tam size göre. SUV tadını almak isteyenler dedik. Çünkü araç, boyutları bakımından daha çok yarı kompakt SUV olarak geldi.

Hindistan ve Endonezya İçin Üretim Bandında Girdi

Kia Sonet’in ilham kaynağı Hyundai Venue’dir. Bu aracın gelme amacı Hindistan ve Endonezya pazarına araç satmak. Küçük koltukları ile artık Endonezya içinde satışa çıktı. Birçok firma bu ülkeler için özel olarak üretim yapıyor. Bu firma ve modeller Volkswagen Taigun ve Skoda Vision IN olarak karşımıza çıkıyor.

Sonet’in küçük olmasını boyutları ile net olarak pekiştirelim. Sonet, Hindistan pazarında araç boyutu ile belirlenen vergi avantajından yararlanmak için 3.995mm boyut ile üretime girdi. İhracat pazarları içinse bu boyut değişti. Farklı ön cam ve arka tampon ile değişti ve 4.120mm uzunluğa erişti. Bu yüzden İhracat pazarı boyutları Genişlik 1.790mm yükseklik ise 1.615’dir.

Sonet

Kia sonet için yüksek tehlike arz eden kazalarda etkiyi azaltmak için yüksek mukavemet sağlayan çelik şasi kullandıklarını söyledi. Buna ek olarak Kia Sonet’in diğer güvenlik özellikleri ise şöyle; altı hava yastığı, elektronik stabilite kontrolü, kilitleme önleyici fren sistemi, tepe başlangıç yardım kontrolü, stabilite yönetim sistemi, hız uyarı sistemi, elektronik çekiş kontrolü, fren yardımı, park sensörleri olarak sıralanıyor.

Kia Sonet Oldukça Kibar Bir Tasarıma Sahip

Bu aracın tasarım dili gayet kibar bir şekilde işlenmiş. Kia sade olmayı keskin stil ile en iyi şekilde yansıtmayı başarmış. İlk bakışta aracın ızgaraları gözümüze çarpıyor. Modelin kendisine özgü olan Tiger Nose ızgaraları, led gündüz farları ile harika bir bütünlük sağlamış.

Eğer Uzun Boyunuz Varsa En Arka Koltuklar Size Göre Değil

İç tarafta aracın yedi koltuklu olması için bagaj alanı büyük oranda dar hale geldi. En arkada olan 5+2 koltuklara erişim, hemen öndeki koltukların katlanma özelliği ile mümkün hale geldi. Orta tarafta bulunan koltuklar öne doğru hareket edebiliyor bu yüzden bu durum en arkaya oturacak uzun boylu yolcuların rahat etmesi için yeterli değil. Kia Sonet modelinde en arkada bulunan koltukları çocuklar için üretmiş olmalı.

sonet

Sonet’te iç donanım olarak Android Auto ve CarPlay ile birlikte geliyor. Buna ek olarak 8” dijital ekran, kablosuz telefon şarjı, hava alabilen bir özelliğe sahip ön koltuklar ve elektrikle açılabilen tavan mevcut.

Motor alanına geldiğimizde Sonet yedi koltuklu modelde standart olarak 1.5L Smartstream D1.5 CRDi I4 benzinli motor ile sunuluyor. 115 Hp ve 84Nm tork üretebiliyor. Ancak Hindistan için 3 farklı motor seçeneği mevcut. Bunlar; 1.0L Kappa II/Smartstream G1.0 T-GDi I3, 1.2L Kappa II/Smartstream G1.2 MPi I4, 1,5 Smartstream G1.5 MPi I4 Dizel olarak belirlenmiştir.

Eğer Uzun boylu ve yapılı biriyseniz bu araç içinde sıkışıp kalmanız kuvetle muhtemel. Bu yüzden aynı firmanın ürettiği Telluride ve Sorento arasında bir seçim yapabilirsiniz. Bunlar sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Sonet size küçük gelecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here