Hummer EV, Yeniden Piyasaya Çıkıyor!

2019 yılından beri üretimini durduran General Motors (GMC), Hummer ‘ı 2020 yılında yeniden elektrikli modelleri ile piyasada adından söz ettirmeye başladı. ABD’li GMC, geçtiğimiz yıl ekim ayında, ilk elektrikli Hummer prototipi ile karşımıza çıktı.

Hummer EV

1Aracın teslimatı 2021 Aralık ayında yapılmaya başlanacak.

Amerikalıların efsane SUV Modeli olan Hummer, General Motor tarafından satılan, yüksek performanslı, çok amaçlı arazi aracı markasıdır. 2019 yılında GM, Hummer’ın satışları aynı yıl, geçen yıla oranla yüzde 85 azalınca markayı satışa çıkardı.  Çinli otomobil firması Tengzhong, Hummer’a talip oldu ancak düzenleyici kurulun izin vermemesi nedeniyle satın almayı gerçekleştiremedi. Bu dönemden sonra Hummer’ın üretimi 10 yıl kadar durdu.

Hummer üretimi GMC’nin H3 bancını 2009 yılı temmuz ayında kapatmasıyla sona ermişti. GMC, Avis Araç Kiralama Şirketi için özel bir Hummer filosu üreterek son üretimini yapmıştı. Rusya’da lisanslı olarak üretilen H2 versiyon Hummer üretimi ise 2006 yılıyla 2009 yılları arasında üretildi.

Şimdi ise Hummer SUV Modellerini elektrikli üreterek, yepyeni modeller ile geri dönüyor.

2GM Hummer EV, Efsane Geri Dönüyor

Bir zamanların efsane SUV’u Hummer, GMC Hummer EV adı altında tamamen elektrikli şekilde yeniden geri dönüyor. Hummer EV,1000 beygir gücünde ve off-road şartlarını sağlayan bir tork gücüne sahip. Hem arazi şartları şehre taşıyan bir SUV hem de elektrikli özelliği ile doğa dostu.

3GM Hummer EV, 15 bin 574 Nm tork üretiyor

Motorda bulunan krank milinin bir dakika içinde yaptığı dönüş sayısı tork ‘tur. Kısaca ‘döndürme kuvveti’ anlamına gelir.  Dönüş sayısı ne kadar çok ise aracın hızı ve çekiş gücü de o kadar üstündür.

Başka bir ifade ile, üstün bir tork kuvveti, otomobilin çekiş gücünün, dolayısıyla da yokuş yukarı hareketinin iyi olacağının göstergesidir.

Elektrik motorlu Hummer’ın 15 bin Nm’nin üzerinde tork üreten ünitesi konuda en çok dikkat çeken durumlardan biri. Bir örnek ile bu gücü ifade edelim: 2017 yılında kullanılan Formula 1 hız otomobillerinin tork kuvveti 600 ile 800 Nm arasında idi. Efsane Arazi Aracı Hummer’ın ise 15 bin Nm. Daha fazla söze gerek yok sanırız!

Hummer EV

4GM Hummer EV, 3 Saniyede 0’dan 100km/s hıza çıkıyor

Amerikan ruhunu taşıyan, geniş, güçlü ve gösterişli Hummer, Amerikan Ordusu için 1883 yılında, imal edilmeye başlanmış ve 1992 yılında halkın kullanımına sunulmuş. Hummer, efsane bir SUV modeli ve dünden bugüne H1, H2, H3 model adında 3 farklı jenerasyon ile ürün gamını satışa sundu. Ayrıca Hummer HX isimli üzeri açılabilir, 2 kapılı. Standart bir modeli de oldu.

Şimdi ise 10 yıl aradan sonra Hummer Ev, elektrikli modeli ile efsanesini yaşatıyor ve Elektrikli bu yeni nesil SUV model, saatte 0 km hızdan 100 kilometre hıza 3 saniyede çıkabiliyor. 549 km menzile sahip elektrikli GMC Hummer EV, 3 adet elektrik motoruna sahip.

5GMC HUMMER EV, SATIŞ FİYATI ORTALAMA NE KADAR?

Elektrikli Hummer, 112 bin 595 dolardan satılacak. Ancak ileriki dönemlerde modelin daha uygun versiyonları da üretilecek. Bu versiyonların hem verimliliği daha yüksek olacak hem de menzilleri daha geniş, şeklinde yetkililer tarafından açıklama yapıldı.

HUMMER ŞAHANE BİR YOL ARACI

Hummer EV

Hummer üretildiği yıldan bugüne askeri araç, arazi aracı ve yol aracı olabileceğini kanıtlamış Efsane bir otomobil markası.  Bugün elektrikli modeli ile çağı tam kalbinden yakalayan Hummer, konforlu ve doğa dostu bir yol aracı olduğunu da kanıtladı. Geniş ve köşeli gövdesi, patlayan lastikle 30 km hız ile 50 km yol yapabilmesi, merkez lastik şişirme sistemi, özel aydınlatmaları, çift yakıt tankı, tampon yüksekliği, çekiş gücü, sürücü bilgi merkezi ile farkını ortaya koyuyor.

Hummer EV

İkinci El Hummer İlanları

Tekerinize taş değmesin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here