Citroen Jumper van, ekonomik olması nedeniyle uzun yıllarca popüler bir panelvan olmuştur. İlk olarak 2006’da üretildi. 2014’te ana rakiplerine ayak uydurmak için güncellenmiş ve geliştirilmiş bir sürümü piyasaya sürüldü. 2016’da Euro 6 emisyon uyumlu dizel motorların eklenmesiyle tekrar güncellendi. Ancak güncellenen sadece motorlardı, bu nedenle Jumper, teknoloji açısından rakipleriyle eşleşemez.

Jumper

Jumper, Boxer ile Ducato ile neredeyse ikiz

Citroen Jumper, Peugeot Boxer ve Fiat Ducato ile aynı platformu kullanıyor. Aslında, üç kamyonet arasında o kadar az fark var ki, onları birbirinden ayırmak olukça zor.

Peugeot ve Citroen, 2.2 litrelik BlueHDi motorları kullanıyor. Ayrıca aralarından seçim yapabileceğiniz üç farklı güç çıkışı var.

Jumper kırmızı

Jumper, yeni Citroen otomobillerinden esinlenilen farlara ve burunda krom şeritlere sahiptir. Farların içindeki opsiyonel LED şerit de hoş bir dokunuştur.

2.2 BlueHDi dizelleri 120, 140 veya 165 PS güce sahiptir. Her üçü de standart olarak yakıt tasarrufu sağlayan stop-start özelliğine sahiptir. Altı ileri manuel şanzıman vardır. Ancak otomatik şanzıman seçeneği yoktur. Ancak Citroen, Jumper’a bir miktar arazi kabiliyeti kazandırmak için tasarlanmış bir Kavrama Kontrol sistemi sunar.

Jumper, dört gövde uzunluğu ve üç farklı yükseklik sunuyor. Bu, sınıfının en iyi kapasitelerinden birine ve etkileyici çok yönlülüğe sahip olduğu anlamına geliyor.

Yük alanı oldukça geniş

Jumper, bölmeler arasında 1.870 mm ve iç tekerlek yuvaları arasında 1.422 mm olmak üzere geniş bir yük bölmesine sahiptir. Bu, bir Europallet’i düz bir şekilde sığdırabileceği anlamına gelir. Ayrıca 1.250 mm genişliğindeki yan kapıya da yükleyebilirsiniz. Ayrıca güçlendirilmiş kapılar, forklift sürücüsünün de boşluğu kaçırması durumunda hasarı önlemeye yardımcı olacaktır..

Jumper iç mekan

Arka kapılar 260 dereceye kadar açılıyor. Ancak bunu tek elle yapmak kolay değildir. Yan tarafta sürgülü bir yan kapı standarttır.

Citroen, panelvanların yanı sıra altı koltuklu bir City Van ve Pencereli Van ve altı koltuklu Kabin varyantları da sunuyor.

Jumper üzerinde kullanılan parçaların geliştirilmiş dayanıklılığı, bu alanda hiçbir zaman kötü bir üne sahip olmamasına rağmen, güvenilirliğine yardımcı olacaktır.

Bu son model, piyasaya sürülmeden önce titiz bir test programına tabi tutuldu. Yeni parçaları test için Citroen, 4 milyon kilometreden fazla test sürüşü ve 500.000 kapı çarpması gerçekleştirdi.

Denge kontrolü, yokuşta kalkış yardımı, ABS ve acil frenleme, Jumper’de standart olarak bulunurken, daha büyük modeller şeritten ayrılma uyarısı da alır (daha küçük kamyonetlerde isteğe bağlı). Sürücü hava yastığı da standart olarak gelir. Yeni modeldeki geliştirilmiş frenler de güvenliği artırmıştır.

İKİNCİ EL JUMPER VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here