Fiat Scudo, 2007 yılında piyasaya sürüldü. Aynı zamanda Citroen Dispatch ve Peugeot Expert’i de üreten PSA Peugeot Citroen ile ortak girişimde inşa edildi. Fiat, 2012 yılında ortak girişimden çekildi. Yerini Toyota aldı ve dördüncü bir varyant olan Toyota Proace’i ortaya çıkardı.

Scudo’nun üretimi 2016 yılına kadar devam etti. Scudo, kısa dingil mesafeli alçak tavanlı L1H1, uzun dingil açıklığına sahip alçak ve yüksek tavanlı L2H1 ve L2H2 modellerinin yanı sıra iki mürettebatlı minibüs modeli ile beş gövde stilinde mevcuttur.

Scudo van ortak üretimin sonunda oluştu

Güç, PSA Peugeot Citroen kaynaklı 1.6 ve 2.0 litrelik dizel motorlardan geliyor. Modellerin tümü standart olarak çift yolcu koltuğu ile donatılmıştır.

Scudo 2016 yılında Fiat Talento ile değiştirildi. Bu model başka bir ortak girişimdir. Bu sefer Renault Trafic / Opel Vivaro ailesinin bir çeşididir.

Scudo panel van, 5.0 metreküp, L2H1 6.0 metreküp ve L2H2 7.0 metreküp veren L1H1 ile üç gövde boyutu sunar. Bu, rakiplerin çoğunun temel modellerine benzer bir alan sağlar. Scudo’yu çeşitli amaçlara uygun hale getirir. Ancak Renault Trafic ve Volkswagen Transporter daha fazla alan sunar.

Standart merkezi kilitleme, yükleme ve boşaltma sırasında yükleme alanını güvenli tutmayı kolaylaştıran kullanışlı bir özelliktir.

Comfort trim’de tam yükseklikte bir çelik bölme standarttır. Bu nedenle çoğu modelde çok etkilidir.

Konfor modelleri ayrıca yük alanının alt kısmı için paneller ve 12 voltluk bir güç noktası ile birlikte gelir.

Bagaj Hacmi

Scudo, iki kayar yan kapı ve zeminde sekiz yük bağlama noktası ile birlikte gelir. Uzun eşyaların tavan seviyesinin altındaki bir bölmede taşınmasını sağlar. Böylece bölme boyunca ve kabindeki tavan döşemesinin yukarısında çalışır. Ayrıca yan kapılar, bir Europallet ucu için yeterince geniş olan 924 mm’lik bir yükleme genişliği sunar.

996 kg ila 1.212 kg arasında değişen yük kapasitesine sahiptir. Ancak çoğu rakip, Ford Transit Custom da dahil olmak üzere Scudo’nun maksimum yük kapasitesinden fazlasını taşıyabilir.

Scudo, çift yolcu koltuğu ile birlikte gelir. Bu nedenle kabinde üç kişi için yer vardır. Aynı şekilde, vites kolunu destekleyen parça, ortadaki yolcu için alanı engeller. Yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu ve direksiyon simidi de standart donanımdır.

İKİNCİ EL SCUDO VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here