Lexus RC normlara sadık istemeyen alıcılar için mükemmel iki kapılı, dört koltuklu coupedir. Çarpıcı stili, kalabalığın arasından sıyrılmaktan hoşlananlar için iyidir, en kaliteli kabin tasarımı, uzun kit listesi ve güçlü inceliği açısından tipik bir Lexus’dur.

Ancak BMW 4 Serisi Coupe daha çevikken, Mercedes C-Serisi Coupe daha rahat olduğu için, RC’den daha çok tercih ediliyor . Hibrit versiyonun makul maliyetleri olmasına rağmen ağırlığı, performansını azalttı. Ek olarak, RC rakiplerinden daha az pratiktir, ancak menzil de o kadar uzun değildir.

Cesur görünümlü Lexus RC, içinde dört kişi için yer olan iki kapılı bir coupe. İlk olarak 2013 Tokyo Motor Show’da tanıtıldı ve iki yıl sonra Türkiye bayilerine ulaştı. Araba o zamandan beri 2019’da hafif bir makyaj kazandı ve bize göre hala sınıfının en iyi görünen arabalarından biri.

Motorlar

Sadece bir motor var, 2,5 litrelik benzinli-hibrit rozetli RC 300h. Lexus 8,6 saniyeden 100 km/ saate çıkar ve en yüksek hız sadece 198 km ile sınırlıdır. Hibritin CVT şanzımanı, özellikle gaza bastığınızda müdahaleci bir şekilde yükselen devirleri göndermek için çok hevesli olduğundan, hevesli sürücüler için özellikle sinir bozucudur.

Dezavantajı, RC 300h’nin tüm performansını yüksek hızda talep ederseniz gürültülü ve halsizleşmesidir, ancak RC bir spor otomobil değildir. Elektrik motoru size anında tork sağlar ve şehir içinde birkaç mil boyunca yalnızca elektrik modunda çalışabilir.

İçeride, gösterge paneli tasarımı IS’den neredeyse hiç değişmeden kaldırıldı. Bu, çoğunlukla mükemmel uyum ve bitiş ve birinci sınıf malzemeler anlamına gelir, ancak çok fazla yetenek anlamına gelmez. Daha dikkatli bakın ve kapılarda beyaz ortam aydınlatması şeritleri ve açmak için parmağınızı kaydırdığınız iç ışıklar gibi bazı hoş detaylar var. Diğer bir zarif dokunuş, normal düğmelerden daha şık olan ancak kullanımı o kadar kolay olmayan hızlı havalandırma kontrolleridir.

Sürüş pozisyonu alçak ve büyük ölçüde ayarlanabilirken, tüm modellerde tekerlek ve koltuklar hem deri hem de elektrikli. Donanım genel olarak birinci sınıftır, tüm süslemeler oturmuş navigasyon, çift bölgeli klima kontrolü, ısıtmalı koltuklar (bazı modellerde soğutulur) ve hız sabitleyici. Bununla birlikte, eksik olan bir şey, diğer birkaç rakipte bulunan otonom acil frenleme gibi donanımdır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here