Plug-in elektrikli arabalara olan talep, 2020’de daha fazla arttıktan sonra 2021 yılında bunun daha üst seviyelere çıkması bekleniyor. Kış aylarında en sert havalarda, elektrikli arabanızı nasıl kışa dayanıklı hale getireceğiniz ve onu nasıl saklayacağınızla ilgili bu kılavuzu izleyin.

EV pilleriniz sıcak tutun

Pilleriniz öncelikle iklim soğuduğunda elektrikli aracınız için sorun kaynağıdır. Bir plug-in hibrid 50- 60 km arasında normal bir elektrikli sürüş menziline sahip olabilir. Ancak, menzil 15 km’ye düştüğünde size sorunun ilk ipucunu vermelidir. Hava, pilinizin içindeki kimyasal süreci engeller. Bu, yaz aylarında olduğu kadar şarj olmayacağı ve güç sağlamayacağı anlamına gelir.

EV pillerinizi kışa dayanıklı hale getirmeye yönelik önerilere göz atalım. İlk olarak, arabanızı kış boyunca hareket ettirin; bu, kabin ısıtıcınızı ve pillerinizi sıcak tutmak için pilinizi şarj etmek ve boşaltmak anlamına gelir. Ayrıca, pillerinizi daima sıcak tutmak için şarj edin.

Elektrikli arabanızı kullanmadan önce çalıştırın

Yılın daha soğuk döneminde, aracınızı güç kaynağından çıkarmadan önce en az 30 dakika uzaktan çalıştırmanız, aracınızın menzilini artırabilir. Ön koşullandırma, bataryayı bitirmeden aracın iç kısmının ısınmasına izin verir. Bazı elektrikli araçları, hareket etmeniz gerektiğinde aracınızın hazır olmasını sağlamak için planlanan bir zamanda ön koşullandırmaya başlayacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

Elektrikli arabanızı kullanmadan önce çalıştırın

Lastik basıncınızı kontrol edin

Kış aylarında aracınızın menzilini uzatmanın bir yolu, lastik basıncınızı izlemektir. Soğuk iklimde, lastiklerinizdeki hava seviyesinin daralması daha olasıdır. Bu olduğunda, lastik basıncınız düşmeye başlayacak ve bu da aracınızın verimliliğini azaltacaktır. Araştırmalar, uygun hava basıncını korumanın arabanızın akü menzilini % 3 ila % 7 artırdığını göstermiştir. Çok kar gören bir bölgede yaşıyorsanız, aracınızın yol tutuşunu ve güvenliğini artırmak için kış lastikleri almayı düşünmeniz en iyisi olacaktır.

Elektrikli arabanızı Eko modu ayarlarında sürün 

Ön koşullandırma gibi, arabanızı eko modu ayarında kullanmak kış sürüşü için hayati önem taşır. Çoğu EV’de, normalden daha yavaş hissettirse de, geçiş yapabileceğiniz enerji açısından verimli sürüş ayarları vardır. Ancak bu, aracınızın menzilini ve verimliliğini artırmak için gereklidir. Ek olarak, eko modu, geleneksel araçlarda üçüncü viteste hareket etmek gibi karda ve buzda çekişi destekleyerek aracınızın motor gücü çıkışını azaltır. Dahası, çoğu modern EV, soğuğa yardımcı olacak ısıtmalı koltuklar ve direksiyonlarla birlikte gelir.

Elektrikli arabanızı Eko modu ayarlarında sürün 

Elektrikli arabanızı kapalı yerlerde tutun

Aracınızı esintiden ve kardan uzak tutmak, pillerini sıcak tutacaktır. Makul bir yaklaşım, arabanızı garaja koymaktır. Aracınız dışarıda bırakıldığında ve kar fırtınası çarptığında, aracınızın aerodinamiğini etkileyen ve pillerinizi boşaltan tüm birikmiş karı temizleyin. Ek olarak, karda sürüş yapmak, aracınızın kaza yapmasına ve diğer insanlar için tehlike oluşturmasına neden olabilir.

Ön camınıza bakım yapın 

Ön camınızın buzunu çözmek bataryayı tüketir. Buğulanmayı önlemek için, ön camınızı temizlemek için amonyak bazlı bir temizleyici kullandığınızdan emin olun. Kirli ön camlar nem tutar ve bu da buğulanmaya neden olabilir. EV uzmanları, buz çözücüyü açmanıza yardımcı olmak için bir jel nem giderici kurutucu almayı önerdiler. Ek olarak, karı ve buzu temizlemek için yeterli bir ön cam sileceği takın.

Elektrikli Arabanızı Kışa Nasıl Hazırlarsınız?

100 km ve altında sürüş yapın

Her araba yüksek hızda hareket ederken daha fazla enerji tüketir. Bunun nedeni, aracın hızı ile orantılı olarak artan aerodinamiktir. Sonuç olarak, aracınız saatte 50 veya 60 km hızla giderken ürettiği rüzgarı bir kenara bırakmak için daha fazla güce ihtiyaç duyacaktır. Soğuk havalarda, aküleriniz daha az verimli olduğu için aracınızın daha çok çalışması gerekecektir. Mümkünse otoyollardan kaçının veya 100 km’nin altında sürün.

Kış lastiklerine geçin

Kış iklimi geldiğinde, yaz lastikleri genellikle performans göstermez. Daha derin dişler ve esnek kauçuk lastikler daha iyi çekiş sağlar, tutuşu iyileştirir ve fren sistemlerinizi optimize eder. Bu nedenle, soğuk havalarda kış lastikleri daha güvenlidir.

2.El Elektrikli Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here