Ana Sayfa Danışman Chevrolet Alınır mı? Alınmaz mı?

Chevrolet Alınır mı? Alınmaz mı?

68
322957

Chevrolet alınır mı? sorusunu deneyimli test pilotu ve otomobil yazarı Mert Yılmaz’a sorduk. İkinci el Chevrolet fiyatlarını görüp de ‘neden ucuz‘ diye işkillenenler için araştırdı ve yazdı…

Chevrolet fiyatları neden çok uygun, Chevrolet satmak zor mu, Chevrolet alınır mı, Yedek Parça sorun olur mu….Detaylar için okumaya devam edin.

Chevrolet Tarihi

Telaffuzu bile kulağa çok hoş geliyor değil mi? Chevrolet’ten bahsediyoruz. 1911 yılında Louis Chevrolet tarafından kurulan marka, papyon logosuyla hafızalarda yer etmiştir. 1918’de General Motors hisselerin yarısından fazlasını alarak Chevrolet’yi kendi bünyesine kattı ve o günden beri her zaman keyifli otomobiller üretti.

Aslına bakılırsa anavatanında Chevy’nin üst sınıf bir araç olduğu söylenemez. Sonuçta GM’in lüks kolu her zaman Cadillac olmuştur. Ama Avrupa ve özellikle Türkiye’de Chevrolet’nin algısı daha yüksektir. 80’li yıllara kadar yollarımız Chevrolet modelleriyle doluydu. Küçükken bir Chevrolet dolmuşa binmek en büyük zevklerimden biriydi. Tabii sadece Chevy değil, devir Amerikan otomobillerinin devriydi.

70’lerin başında Oyak Renault, Tofaş ve Otosan yerli modelleri üretime alınca Amerikanlar yavaş yavaş azalmaya başladı. Çok geniş ve konforluydular ayrıca mekanik olarak da sağlamdılar. Diğer yandan yakıt tüketimleri yüksekti ve devasa boyutlarıyla şehir içlerinde kullanımları da zordu. 80’lerde ithal malların ülkemize girmesiyle birlikte Avrupalı üreticilerin istilasını izledik. Yerli otomobil istemeyenler için artık seçenek çoktu ve Türkiye’de Amerikan otomobilleri artık üvey evlat konumuna gelmeye başlamıştı. Sadece performanslı otomobil arzusunda olanlar Corvette modellerini ve diğer Amerikan araçlarını tercih ediyordu. Bir de gerçekten ihtiyacı olanlar arazi aracı ya da pick-up gibi Amerikan araçlarına yönelmek durumundaydı. Örneğin Jeep gibi markalar ülkemizde her zaman satmaya devam etti. Bir dönem Ford, Taurus gibi Amerikan otomobillerini getirdi. Chrysler de 300M ve Voyager gibi modelleriyle pazarımızda az da olsa yer etti. Fakat asıl efsane marka ortada yoktu. Tabii ki Chevrolet’den bahsediyoruz.

Daewoo ve Chevrolet ilişkisi 

Daewoo konusu ise çok önemli. Bu araç ülkemizde ikinci elde hala ilgi görüyor. Daewoo& Chevrolet ilişkisi de şöyle:

General Motors, Koreli Daewoo’yu 2002 yılında satın alarak Asya pazarına girdi. Kore’de üretilen ve daha önce Daewoo logosuyla tanıdığımız Chevrolet marka araçlar, Türkiye’de ilk kez 2004 yılında satışa sunuldu. Geniş sedan geleneğinin devamı olan Chevrolet Epica ve Chevrolet Cruze’un yanında Captiva, Kalos, Aveo ve Spark gibi modeller önemli satış adetlerine ulaştı. Bir yandan satışlar iyi giderken diğer yandan da marka imajı gittikçe düşüyordu. Bir zamanlar safkan Amerikan markası olan Chevrolet, artık ülkemizde bir Uzakdoğulu gibi algılanıyordu. Yine de insanlar Chevrolet almaya devam etti. En azından Chevrolet fiyatları uygundu ve donanımları da belli bir seviyenin üstündeydi.

Yaklaşık 10 yıl Chevy modelleriyle birlikteydik. Fakat GM, 2013’te Avrupa pazarında Chevrolet modelleriyle yer almama kararı aldı. 2014’te de Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’dan çekildiler. İşte asıl soru burada devreye giriyor.

İkinci El Chevrolet Alınır mı?

arabam.com ilanlarını incelediğinizde ikinci el pazarında birçok ikinci el Chevrolet modeli olduğunu görüyorsunuz. Kullananlar memnun ama 2. el Chevrolet almak isteyenler tedirgin. Bu markaya para bağlamak doğru mu? Chevrolet yedek parça bulabilir miyiz? Servis ihtiyacı gideriliyor mu? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bir modelin üretimi dursa dahi o marka 10 yıl boyunca o modelin yedek parçasını bulundurmak zorunda. Bu durum Chevrolet için de geçerli. En azından 2024 yılına kadar Chevrolet modellerinin yedek parçaları ülkemize gelecek ve servis ihtiyacı da karşılanacak. İsterseniz hemen Chevrolet Türkiye’nin açıklamasına bir göz atalım:

“Chevrolet, Türkiye’de yeni araç satışını durdurdu… 

Bir Chevrolet müşterisi olarak, Chevrolet’nin gelecekte size ve aracınıza hizmet vermeye devam edeceği konusunda rahat olabilirsiniz. Chevrolet yetkili servisleri, Chevrolet araçları için servis hizmeti vermeye ve orijinal Chevrolet parçalarını tedarik etmeye bugün olduğu gibi devam edecektir. Chevrolet araçları ile ilgili yazılı garanti veya servis planları aynen devam edecektir ve söz konusu anlaşmanın hükümlerine uygun olarak tam olarak yerine getirilecektir. Yaklaşık 2000 Chevrolet servis noktası Batı ve Orta Avrupa’da hizmet vermeye devam ederek, aracınızın gelecekte ihtiyaç duyabileceği servis, onarım ve garanti işlemlerini gerçekleştirecektir. Türkiye genelinde 66 yetkili servis sizlere hizmet vermeye devam edecektir. Türkiye genelinde son yeni Chevrolet aracının satılmasından itibaren en az 10 yıl boyunca (2024 yılına kadar) Chevrolet araçları için Chevrolet orijinal parçalarını tedarik etmeye devam edeceğiz. Yetkili servislerin adreslerini buradan bulabilirsiniz. Desteğe ihtiyaç duyarsanız, müşteri danışma hattımızı da arayabilirsiniz: 0212 375 52 61″

Yukarıdaki açıklama, hem ‘ikinci el Chevrolet alınır mı’ sorusuna hem de ‘Chevrolet neden Türkiye’den çekildi‘ sorusuna yanıt veriyor.

Ayrıca Chevrolet Türkiye’nin açıklamasında markanın neden Avrupa’dan çekildiğine dair bir bilgi de yer alıyordu:

Son birkaç yıldır Avrupa’da otomotiv sektörünü etkileyen bazı olumsuz gelişmelerden dolayı, Chevrolet’nin ticari sonuçları kabul edilemez seviyeye gelmiştir ve bu şekilde devam edeceği tahmin edilmektedir. Bu nedenle, Batı-Orta Avrupa’da Chevrolet yolcu araçlarının satışını durdurma kararı alınmıştır. Ancak, Chevrolet Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu genelinde tüm Chevrolet yolcu araçlarının satışına devam edecektir. Buna ek olarak GM, kilit bir bölge olarak Avrupa operasyonlarını sürdürecek ve gelecekte kaynaklarını Opel/Vauxhall markalarına yoğunlaştıracaktır.

Chevrolet Fiyatları Neden Düşük?

Yukarıdaki açıklamalara bakıldığında en azından 2024 yılına kadar servis ve parça sıkıntısı olmayacağını düşünebiliriz. Diğer yandan bu otomobillerin ikinci el değerinin gittikçe düşeceğini öngörmek de zor değil. Zaten günümüzde bir Chevrolet almak isteyenler de bu nedenle markaya yoğunlaşıyor. Sunduğu performans ve donanıma bakıldığında fiyatları oldukça düşük. Tabii ucuz Chevrolet alıp ucuza satmak bir seçenek.

Chevrolet Fiyatları Düşecek mi?

Eğer bir-iki yıl kullanıp satarım diyorsanız bir Chevrolet almak olumsuz bir hareket olmayacaktır. Fakat 2020’lerden sonra Chevrolet’in değerlerinin iyice düşeceği, 2024’ten sonra da Chevrolet yedek parça sıkıntılarının başlayacağı unutulmamalı.

Chevrolet Çok Yakar mı?

‘Chevrolet ne kadar yakıyor’ sorusunun yanıtı şöyle:  Chevrolet’nin benzinli motorları, benzer hacim ve güçteki Avrupalı rakiplerinden her zaman daha çok tüketir. Bu nedenle bu otomobillerin çoğuna LPG sistemi takıldı.

Chevrolet’e LPG Takılır mı?

Chevrolet modelleri genel olarak sorunlu mekanik aksamlara sahip değiller ama LPG takılmış Chevrolet motorlarının sorun çıkarma olasılığı çok daha yüksek.

Kendi adıma konuşmak gerekirse Cruze modelini en azından tasarımıyla beğenirdim. Bir Cruze satın almayı düşünsem LPG takılmamış olanı tercih ederdim. Evet belki ilk etapta yakıt tüketimi yüksek gelebilir ama motor yaptırmak zorunda kalınca ettiğiniz kârı fazlasıyla geri vermek zorunda kalacaksınız.

Chevrolet Almak Mantıklı mı?

Sonuç olarak şu anda bir Chevrolet satın almak akıllıca olabilir. Rakiplerinden daha uygun fiyata benzer bir konforu elde etmek mümkün. Tabii Aveo gibi modellerin zamanında EuroNCAP çarpışma testlerinden 1.5 yıldız aldığını da unutmamak gerekli.

Chevrolet Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Eğer uzun vadeli düşünmüyorsanız bir Chevrolet alabilirsiniz ama çok kilometre yapmamış olmasına ve LPG takılmamış olmasına dikkat edin. Eğer mutlaka LPG diyorsanız, daha önce takılmamış olanını bulun ve siz güvenilir bir markayı tercih edip bu sistemi taktırın. En azından otomobilin geçmişini bilmiş olursunuz. Tekrar ediyorum, 2020’li yıllardan sonra yedek parça ve servis problemleri de başlayabilir.

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

68 YORUMLAR

  1. AHMET AKAT
    2011 model yeni kasa AVEO nun önceki neslinin 1,5 yıldız aldığı NCAP derecelendirmesinden 5 Yıldız aldığını , sınıfının en iyisi olduğunu hatırlatmak yerinde olur. https://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/s%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1n%C4%B1n-en-%C4%B0yisi/2011/
  2. Ayfer baran
    Ben çok memnunum Chevrolet kullanıcısı olarak geri gelsin artık walla bu ne kardeşim mokka opel Ford reno gerek fiyat gerek görünüm olarak fark atar hepsine...Chevrolet delilik etme geri dön...
  3. Alp akgun
    Gerçekten aveo hb ten çok memnunum şayet yeni bir araba alsam yine Chevrolet alırım
  4. Sarp Ekeröz
    Öncelikle, güzel memleketimizin fevkalede sanayi siteleri ve servislerinde hiç bir otomobilin ustasız kalmayacağını belirtmek isterim. Zaten Chevrolet dediğimiz araçlar üstün mühendislik örnekleri değil. Ben bir Spark sahibiyim. Öncesinde de Daewoo Tico vardı. Her iki otomobil de "A" sınıfı yani "supermini" diye tabir edilen klasmanda bir otomobil. Daewoo'yu 1997 yılında sıfır almıştım, sonra malum 2001 de yaygaralar başladı. Parçası olmayacak, bu olmayacak şu olmayacak... 20 yıllık Daewoo maceram süresince hiç bulamadığım bir parçası olmadı... Ki Daewoo'nun Chevrolet gibi bir tahaaüdü bile yoktu. Aracım 220.000 km civarına geldiğinde yeni bir arayış içine girdim. Ha o zamana kadar beni hiç üzmedi ki hala daha dalvilikle çalışan bir otomobil sadece "eski"... Velhasıl aradım taradım, sıfır otomobil alacak kadar param da yok... Önceliğim de modelli olsun km si düşük olsun. Cebimde de 6.000?ye sattığım Daewoo'nun parası ve bir miktar yastık altı... Epi topu 20.000-21.000? yani. Eeee seçenek ne var? İ10,picanto, cuore, palio tarzı otomobiller. Ha bi de Spark. İ10 ve picanto almış başını gidiyor, neymiş piyasa arabası... Spark dan fazla verdiği donanım ne? Yok, hatta eksiği var fazlası yok. Cuoreler de tamam ucuz ama bir cam otomatiği bile yok. (olanları da varmış ama ben rastgelmedim) bir de paliolar var tabi 2004 ve civarı.... Spark da ne var pekii? Öncelikle 2009 model ve ben 18000? gibi komik bir rakama aldım.Ruhsatı osu busu 20000?diyelim. Kazası vs yok. 75.000 km de
  5. Sarp Ekeröz
    Bu fiyata alınacak başka bir otomobil yakalayamadım ben açıkcası. Ve yazılanın aksine Chevrolet araçlar uzun kullanımda mantıklı araçlar. Benim gibi alıp 20 yıl bineceksenis alın. Satarken kar-zarar kaygınız yoksa da alın. Lakin 3 e alıp 4 de satayım tarzı fantezileriniz varsa Palio tarzı otomobiller tam size göre. Son bir not : Opel'in Psa grubuna satılmasının ardından Gener Motors Chevrolet in yeniden avrupa pazarına girebileceğine yönelik açıklamalar yapmıştır. Ee girmezse de canımız sağolsun. Velhasıl Chevrolet alınır niye alınmasın?
  6. Nusret Yalçınkaya
    Valla bende 2004 1.4 16 Valf mkalos var ve arabadan genel olarak cok memnun kaldım. Özellikleri bakımından incelediğimizde ben önceleri clio baktım ama dedim ki bu araç çok güzel yakıt olarakta normal parça sorunu dedikleri gibi yok TVs valeo ve Opel parçalarınin çoğu uyumlu bulma sıkıntısı yok.. İnsanlara yanlış bilgi vererek. Yaniltiliyorlar. Gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç. Teşekkürler
  7. Ayberk çetin
    5 seneden beri.lacetti 1.6 hatckback kullanıyorum,hızı olsun yol tutuşu olsun beni tatmin ediyor,parça sıkıntısı da yaşamadım hiç ve yakıtıda normal.
  8. ali has
    2011 Captiva'm var.66000 km de.aracın hiç sorunu olmadı,bütün parçaları var,Opel Antara ile her şeyi aynı,10 değil 100 yıl parça sıkıntısı olmaz.Emsallerinden biraz fazla yakıyor ama ''kişneyen at çok yer'' yokuş-düz çoğuna fark atar,aynı donanımda araçlar 200,000TL .paranız çoksa onlardan alın.değer kaybı diyorsunuz ben 2011 de 74000 TL yer aldım,şimdi 85000 TL nin altına vermem.Satmayı da hiç düşünmüyorum.Çarşıda gezerken bile arabayı satıyor musun diye müşteri çıkıyor.
  9. Şaban Petek
    Merhaba ben ilk defa cehovrelet almak istiyorum bu araçlar donanım olarak hoşuma gidiyor ama araç hakkında bilgim yok hangi model be marka olarak tavsiyeniz nedir bilgilendirirsiniz memnun olurum yada almamayımı tavsiye edersiniz
  10. fatih elmas
    Bende Aveo var arkadaşlar son kasası mercek farlı olan. Şöyle söyleyeyim bu araba pazardan cekmeseydi şuan 40 binden aşağıya bulamazsınız. Fırsat bu fırsat bence kacirmamalisiniz. 34 falan rahat bulunuyor. Özellikle 1.3 dizeli. Motor Opel Corsa ile aynı
  11. Aziz çavuş
    Arkadaşlar uzun zamandır 2012 ltz paket captiva bakıyorum genel olarak chevrolenin çekilmesini söylüyo herkez kafamı karıştırıyo oda yakıt 40 kuruş diyolar daha aşağısınıda diyolar sürüşten sürüşe değişir tabi ortalama 40 kuruş olarak kafamda düşünüyorum bu araç için normal şuanki piyasaya bakıyorum dacialara renolara bu paraları istiyolar ama görünüş olarak özellik olarak captivanın yanından geçemezler sizce almalımıyım aracı iyi bilen biri varmı bilgi verebilirmi teşekkür ederim
  12. ibrahim gül
    Chevrolet lacetti kullanıyorum., önce şunu yazayım kolay kolay arıza çıkarmayan araç., bacanağım 2004 te aynısını sıfır aldı,şu an 210 binde hala yağ eksiltmesi yok. benim aracım da 134 binde., 13 aydır 1 gram yağ eksiltmedi., buradan şu sonucu çıkarmak isabetli olur : bu araçların motoru 10 numara., aracım lpg li ve motor performansı lpg olunca düşmüyor. şunuda yazayım asla parça problemi yok., ilerleyen yıllarda da olacağını sanmıyorum.
  13. Oğuz
    2007 model captiva sahibiydim. 140.000 km de aldım 44.000 tl. Araç beni hiç üzmedi. Standart bakımları dışında sanai yüzü görmedi. Tek sıkıntısı fazla yakması idi. O da o gösterişli kasaya, 150 hb e, normal karşılanabilir. Ayrica uzun yoldaki konfor harika ve yakıt neredeyse yarı yarıya düşüyordu. Satmak zorunda kaldım ve arkasından baktım kaldım. Alan kazasız belasız binsin. Haa diyorlar ya satılmaz, 1bucuk yıl binip 175.000 de 48 bine sattım. Şimdide cruze almak istiyorum. Parça konusunu düşünmüyorum, artık dünyada ulaşılmayacak birşey yok.
  14. Doğa
    Geçen yıl 2012 model -29000 km 'de Spark LT modelini aldım . 11.000 km yol yaptım ve arabamdan çok memnunum.Sanayi de arkadaşım var ve bana söyledikleri 1950 model araçların parçasını bile buluyoruz bulamazsak siparişle yurtdışından getirtiyoruz ,bu araçların çoğu opel ile aynıymış ve bulunmayacak parçası yokmuş zaten.Boşuna insanları telaşa düşürüyorlar.Temiz Chevrolet araba bulursanız hiç düşünmeden alın derim :)
  15. Ferid
    2012 cruze kullanicisiyim aracı alalı 1 ay oldu hiç çekinmeden alın zaten opec marka motor var istediğiniz sanayiye yada opel servisine gidin bakımı parca temini konusunda sıkıntı yaşamazsınız. 45 bin lira civarında alınacak en mantıklı araç cruzedir. Benimkinde lpg yok aracı bozmak istemedim yol tutuşu konforunu ancak bmw yada passat ta bulabilirsiniz. Araç şuan tanınıyor ve fiyatlarında artış başladı. Ben aracı öylesine satışa koydum aldığım fiyattan 3 bin fazla veren var şuan.
    • osman
      Ferid bey bende cruze düşünüyorum az bi tedirginliğim vardı bu yazınız sayesinde kalmadı teşekkür ederim.
  16. Doğa
    Chevrolet equinox kullanıyorum. Bu performans ta bir aracı bu fiyata almak müthiş. Cadillac escalade de kullanan biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Tr de çok ustası var. LPG uyumu çok iyi bu arada. Arazide full performans kullanıyorum ve benzine geçme gereksinimi hiç olmadı.
  17. derya
    aveo 2011 sedan sahibiyim bu fiyata baska boyle araba bulnmaz o kesin bir kac yildir biniyorum cok iyi araba gidisi yakiti bence alina bilicek uygun donanimli araclar arasinda uzun yillar binmeyi dusuyorum sikinti cikarmiyor chevrolet icin yazilip cizilenleri hic takmayin aranizin dusmani degilseniz ideal ve donanm bir arac ariyorsaniz iste o chevrolttir .
  18. Ebubekir
    Arkadaşlar nasipse 2011 1.4 lacetti SE alacağım 52binde tüp takılmamış ben BRC taktırmayı düşünüyorum bu son çıkan yeni neslinden sizin öneriniz var admin bey yazıyı yazan saygıdeğer bey önerileriniz benim için çok önemli ve chevrolet yani söylerken bile güzel ne abi fiat punto yok efendim reno, parça sıkıntısını çeken araba mı olur türkiye de almanya yada amerika değiliz ki 3 yaşından sonra hurda araca ayırsınlar arabaları alacaklar rahat olsun o kadar pinpirikli biriyim ki ben alıyosam herkes alabilir almayan halt eder bence son olaraksa alırken herşeyine bakın arkadaşlar piyasa da o kadar çok dolandırıcı şerefsiz var ki şaşıp kaldım vallahi aman diyim paranız güme gitmesin herşeyini didik didik edin en son el sıkışın saygılar..
    • Ali Rıza
      Çevremden duyduğum kadarıyla tüp taktıracaksanız,sübaplarıda çelik sübap taktırmalısınız,Orjinal sübapları yaktığı söyleniyor.
      • Erman
        Lacetti'de subap sorunu yok euro 4 motor ve hidrolik iticili subap var,ama 2004 2005 model olanların silindir üst kapak zayıf 2005 den sonrakilerde sorun yok düzelttiler.
  19. Murat
    Ben 2004 kalos sahibiyim aracımdan inanılmaz memnunum nazar değmezsin 20 bin liraya 30 bin liralık konfor var tavsiye ederim döşemeler iç dizayn ferahlık hepsi mevcut
  20. no cry
    1.6 motor otomatik dizel 200bin km chevrolet temiz full özellik dolu. Piyasası nedir aşağı yukarı ...?
  21. Erman
    7 senedir Chevrolet Lacetti kullanıyorum 200000 km oldu üstelik lpg de daha sanayi yüzü görmedim, piyasada bilindik araçlara taş çıkartır, iç hacim ve malzeme kalitesi on numara, lpg ye uyumlu euro 4 motor var,arka koltuğa oturduğunuzda diz mesafesini çoğu araçta bulamazsınız,yedek parça olayına gelecek olursak yorumlayan arkadaş bu araçları tanımadığı aşikar, bu araçların tüm yedek parça yan sanayisi artık korede üretiliyor,orjinal parça ise fabrika kapanmadığı için ithalat belgesi olan her satıcı bu araçların parçasını getirebilir üstelik şu anda bile geliyor,ayrıca bir çok markanın orjinal parçasını servis dışında alamazsınız piyasaya vermezler chevroletin bütün orjinal parçasını piyasada bulabilirsiniz ben en bilindik marka aracın parçasını 3 hafta beklediğimi bilirim.Taş gibi araç yapmışlar lafın özeti.
  22. Doğan Genç
    İlk chevroletimi 2009 yılında aveo sedan 1.2 benzin/lpg kombinasyonu ile sıfır aldım. 2 yılda 100.000 km yol yaptım. 2011 yılında yeni aveo hb ltz/ benzin lpg kombinasyonlu donanımı ile yine 0 aldım ve hala kullanıyorum. yok oymuş yok buymuş diyip arabanın piyasasını öldürenlere inanmayın. Arabanın tüm parçaları gm grubudur. Özellikle yeni aveo mekanik yedek parçaları 2009 sonrası corsa ve astra parçalarıdır. Her yerde bol miktarda yedek parça vardır ve fiyatları uygundur. Motor zaten opel moturudur. 2011 de aldığım aracım şu an 136 bin km dedir ve bugüne kadar bana rutin bakımları haricinde açtığı masraf yoktur. Bir not geçeyim opel moturunun ilacı BRC dir. 2 aracıda lpg li sıfır aldığımda brc li geldiler zaten.
  23. erol
    s.a ben 2013 model 1.3 aveo ltz kullanıyorum.13,5 diye geçer 2.altı ay üretimi.farkı torku.sıfır aldım ve şu an 60.000 de.daha önce opel astram vardı.herkes bişeyler yazmış.kimi kötülemiş kimi korku vermiş.sağlamlık da bakın 5 yıldız alan kim. o verdiğiniz diğer markalara.araç 1.350 kg bu neyin ağırlığı düşünün derim.yol tutuşu,serilik,çekişi,freni, çok iyi.rampalarda sizi çok şaşırtır,o pahalı araçları sağdan sollarsınız yol vermezler çünkü.yakıt çok iyi ben sert ve hızlı kullanırım 45lt ile 950 km yol yapıyo.hızı 210km gördüm.yavaş kullanılırsanız ne yakar fikrim yok.aracta yok yok geri görüş kamerasından my linke,8 hava yastığına kadar var. iyiki almışım.parça sorunu olucağını sanmıyorum,2.el dede sorun yok bence .ben 40 almştım şu an 55 verdiler vermedim.kullanmadan yorum yapanlara tavsiyem kullanın.
  24. zafer esen
    chevrolet cruze 1.6 lt at kullanıyorum,konfor ve donanım mükemmel ,bu tip başka markalara daha fazla para vermek enayilik,aracın duruşu yeter en azından,nakımlar dışında daha servis ve tamirci yüzü görmedim.
  25. kazım
    2012 ltz yeni kasa captiva var 0 km den 160.000 km ye geldi sorunsuz yağını suyunu değiştir bin. Şehir içi 9,5 lt şehir dışı 7.5 lt yakıyor.
  26. ...
    2007 captivamız var .. güvenlik konfor süper emsallerinden biraz fazla yakıyor ama 2000 motor 2ton ağırlığındaki araç için sürpriz değil 4*4 olusu çok iyi 55 e aldım çok memnunum .. yağ filtre bakımları 350 lira tuttu vergi 6 aylık 500 daha ne olsun o paraya Dacia Sandero yok ..
  27. ilyas
    2011chevrolet captiva 2.0 D high fiyatı: 74.750 almayı düşünüyorum yalnız ilk defa alacağım için aşırı derecede tedirginim captiva kullananlardan yorumunuzu bekliyorum yakıt konusunda sıkıntı yok biliyorum ama parca konusu piyasa konusu değer kaybı ve ya artışı ne kadar olur bunları merak ediyorum
  28. kayabeyi
    arkadaşlar merhaba, 2012 model 2000 motor 163 beygirlik 90 bin km de hb cruze almak üzereyim, bu aracı kullananlar varsa bilgi alırsam sevinirim teşekkürler,
  29. Tayfun
    Arkadaşlar merhaba 2010 ve 2012 arası curuzelerde motorlar arızalı diyorlar doğrumu acaba alıcam ama tedirginim biraz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
  30. Şenol
    Cruze ile ilgili kafadaki soru işaretlerini gidermek isterim. Ben de 3 yıldır 2013 Cruze 1.6 Otomatik HB sport 124 ps kullanıyorum. Öncelikle Cruze alacaksanız 1.6 124 ps yada 1.4 turbo olmasına özen gösterin. 2012-2013 ve 2014 LTZ modellerine denktir. Aracın atikliği ve yol tutuşunun mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dış görünüşü iç konforu da ayrı güzeldir. Bende hatcback olmasına rağmen iç mekan genişliği,uzunluk, yükseklik, bagaj hacmi olarak sedan araçlardan bir farkı yoktur. Sanayiye de rutin bakımlar dışında arıza yaparak hiç gitmedim. Opel ecotec motora sahiptir. Motor aksamı opel olduğundan parça sıkıntısı yoktur. Sadece kasa anlamında gelecekte parça sorun olabilir ki bu her araç markasında olan şey. zaten şuan öyle bir durumda yok sonuç olarak. Her parçaya rahatlıkla ulaşılabilir. Bu nedenle bu yazıyı hazırlayan yazara sadece kasa parçası olarak düşündüğü için genelleme olarak görüyor ve kesinlikle katılmıyorum. Direksiyonunda da aynı GM Opel tasarım etkisini görebilirsiniz. Elektroservo direksiyon olup hıza göre direksiyon kontrolünüzü ayarlar. Hız sabitleme de bu araçlarda standarttır. Kasa olarakta çok sağlamdır. Hem önden hemde arkadan araç darbe aldı.Önden vurduğum araç hyundai accent marka olup tampon değişimine gitmişti. Bende sadece plakalık kenarı çatladı. Arkadan da fiat punto vurdu. Plakalık dahil tamponu içine çöktü, aracımızda ise belli bile olmayan çizikle kaldı. NCAP 5 yıldız alan bir araçtır. 8 hava yastığı, çocuk kilidi vs. güvenlik anlamında bu araç konforunun piyasası normal şartlarda 90 binden başlar. Otomatik vitesi de sorunsuz bir araçtır. Tek sorunumuz Benzin fiyatlarının Türkiyede pahalı oluşudur. LPGye zorlanan bir motordan da verim beklenemez zaten. Bu araçlarda veryansın edenlerin çoğu ya 2009-2010-2011 model olup 113 ps olan modelleri kullananlardır, yada lpg ile yıpranmış motor ile şikayet edenlerdir. Eğer çok km yapılmıyorsa Benzinli binmek bu araçlarda daha mantıklıdır ki zaten bu konforda aracı ucuza alacaksınız.
  31. sercan
    chevrolet kalos 2005 otomatik var bende 1.4 benzinli lpg taktircam hangi marka taktirsam daha iyi olur
  32. sercan sarisin
    chevrolet kalos 2005 otomatik var bende 1.4 benzinli lpg taktircam hangi marka taktirsam daha iyi olur
  33. Eda yıldırım
    Bende 3 yıldır chevrolet aveo kullanıcısıyım ve arabamdan çok da memnunum parça sıkıntısımı hayır hiçte yaşamadım. Güvenlikmi bence güvenlik seviyesi harka aracı ilk aldığımda clio model bir araca sıkışık trafikte arkadan vurdum oda önümdeki araç kaynaklıydı hızda yoktu yani benim aveo nun hafif çok hafif plaka çerçevesi oynadı clionun bagaj içine çöktü. Kâğıt gibi arabaymış clio onu anladım. Aracım bence mükemmel. Yazıya katılmıyorum
  34. Zafer Ender
    Peugeot 308 daha güzel bir tercih olur bu aracın yanında. Özellikle Peugeot 308'in konforunun bu aracı ikiye katlayacağını düşünüyorum
  35. Refik
    Cruze var 2010 model otomatik gayette menmunun kimse kötülemeye kalkmasın yaktı desen çokta ekonomik lpg lı
  36. Mürsel
    2011 Chevrolet lacetti kullanıyorum gayet memnunum güzel araba Türkiye piyasasına dönerse iyi olur
  37. niyazi
    2008 aveo kyllanıyorum 1.4 opel motor gayet memmnunum az da yakıyor tavsiye ederim.
  38. wwww
    Sevgili dostlar, ben otomotiv sektöründenim 42 yıldır bu sektörün çeşitli yerlerinde genel olarak üst düzey yönetici olarak çalıştım. Hiç bir araca çamur atmak istemem ancak bu Chevrolet Amerikan GM Chevrolet ile alakası yok ve son dönemde armasının kaldırılmasını Amerikadaki GM firma tarafından istenmiş idi. Bu araçlar uzak doğuda üretilen araçlardır. Lafı fazla uzatmıyayım ve Türkiyeden artık satışı kaldırılmıştır. Yasalar gereği üretilen ve satılan araçlara 10 yıl yedek parça tedariği mecburiyeti vardır. Sanırım satışının Türkiyeden bitirilmesi kararı 2 yada 3 yıl oldu.Bu arada bazı yan sanayiler bu araçların yedek parçalarını mutlaka üretmiştir. Bu parçalar dışında birkaç sene sonra parça sıkıntınız kaçınılmaz olacaktır,araçların fiyatlarıda bu sebep ile düşüktür. Sizleri üzmüş olabilirim ancak gerçek budur.Bilgilerinize.
    • Sero Mero
      Size katılmıyorum Bu araçlar trafikte olduğu sürece çıkma yada muadil parça muhakkak bulunacaktır.Suamda hiç parça sikıntisı çekmedik.2019 yilinin martında 2013 captiva aldım.O zaman 100 bin tl almıstım aradan bir yıl geçti suan 140 bin tl en kötü ediyor.Ençok pirim yapan markalar arasinda.Çok memnumum satmayada niyetim yok.Sanırım chevrolet alacaksiniz fiyatının ölmesini bekliyorsunuz ama tam tersi artıyor....
    • nane
      çok saçma bir tespit fiyatlar düşük değil chewrolet dışında markaların parçaları ile uyumlu.dsg şanzumanlı değil :)
  39. asi05
    Merhaba 2012 otomatik cruze almayı düşünüyorum benzin lpg şanzumanda sorun yaşatır mı yokuşlarda çok hantal olduğunu ve piyadaki arabalara göre fazla yaktığı söylenir fikir konusunda kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim çok kararsızım.
  40. İsmet
    2013 aveo 1.3 ltz sedan full olanını almak istiyorum araç çok gösterişli ve donanım olarak güzel geliyor ancak 110 bin kmde ki olanların fiyatı 65 bin ve aslında bu chevrolet ile ilgili yorumlardan sonra araç fiyatı bana biraz pahalı geldi acaba alınır mı bilemedim.
  41. Arda
    2013,5 diye geçen 117 b ve 156 Nm tork değerli Astra J ler ile aynı altyapıdaki Cruze'ları özellikle öneririm. Tr'de sadece 500 adet vardır bu araçlardan. 113 ve 124lüklerderki hantallık bu 117 beygirliklerde yoktur. Bunu öğrendikten sonra 124 beygirlik 2011 cruze'uu satıp 2013 aralık sonu trafiğe çıkışlı bir cruze aldım. Çok memnunum. 2011 modeldeki gözüme batan tüm eksikler bu versiyonlarda giderilmiş tam olgunluğa ulaşmış bunu gördüm. Tabiki bir 1.4 turbo gibi değil ancak aile arabası olarak sizi hem konfor, hem güvenlik hem de aşırı beklenti olmadıkça performans olarak üzmez, en azından beni üzmüyor. Bayırlarda tabiki bir miktar zorlanıyor 1500 kg araç sonuçta, ancak 2011 modeldeki gibi tıkanmıyor. Bu modeli aldığım fiyatlara anca aynı modelde Sembol veya Linea alabiliyorsunuz. Hem de daha yüksek kmde. Cruze, bakımını yaptıracak doğru ustayı bulduktan sonra alınıp binilecek en ideal araç bende . Özellikle de 2013,5 denilen 117bglikleri.