BMW Tutkunlarına Özel Bir Makale

0
8935

BMW hakkında çok yanılıyor olabilirsiniz…

Bundan yaklaşık 100 yıl önce gökyüzüne havalanan uçakların motorlarını üretirken bugün rüyaları süsleyen otomobil üreten BMW markasının sunduğu tutkuya ortak olmak üzere keyifli bir içerik hazırladık. RAPP Motorenverke adıyla kurulan uçak motorları şirketinden BMW’ye uzanan yolculukta bakın ne kadar ilginç hikayeler var. 

Makalemizi okumadan önce eğer BMW modelleri rüyalarınızı süslüyorsa ve BMW araçlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız test sürüşü içeriklerini okuyabilirsiniz. arabam.com test pilotlarının sizin için test ettiği BMW modellerini inceleyerek, BMW görsellerine bakarak ve test sürüşü izlenimlerini okuyarak BMW tutkunuzu güçlendirebilirsiniz. 

 

 

BMW Tutkunlarına Özel Bir Makale

Eğer siz de BMW hayranıysanız ya da BMW kullanıyorsanız marka hakkında sizi çok şaşırtacak bilgilerle kapsamlı bir makale hazırladık. Bu detaylı makaleyi BMW kullanan yakınlarınızla da paylaşabilirsiniz. Mutlaka hoşlarına gidecektir. 

 

İşte ‘BMW’cilere’ özel dosyamız.

Sıradışı Bir Otomobil Markası

Eğer hayatın her alanında sıradanlık uzak bir tavrınız varsa, her konuda özel olanı ve özenle hazırlanmış olanı tercih ediyorsanız BMW tam da sizi tanımlayan ya da size özel bir otomobil markası. BMW markası, sadece hızlı otomobiller, güçlü motorlar, kaliteli işçilik ya da havalı bir marka algısı demek değil, bunların hepsine ek olarak yenilikçi olmaki çevreci olmak, ‘Avrupalı’ olmak, prestij, özel hissetmek ve modaya yön vermek demek.

 

BMW Logosu Hakkında Çok Yanılıyorsunuz!

İnternetten BMW hakkında bilgi araştırması yaptıysanız ve BMW’nin logosu ne anlama geliyor şeklinde bir arama yaptıysanız karşınıza birbirinden kopyalanan şu klasik bilgi çıkar: Mavi beyaz renklere sahip olan BMW logosunun mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmı da uçak pervane simgeler. Mavi ve beyaz renkli çeyrek kürelerden oluşan ve siyah bir halka ile sınırlanan üzerinde de BMW harflerinin birbirinden uzak şekilde sıralandığı logo Bavyera şehrinin ulusal simgesinden geliyor. Logo, temelde RAPP Motors logosu ile benzeşiyor. Bu benzerliği biraz kırmak üzere renklerle oynayan marka, Bavyera ulusal renklerini kullanmış. Yani işin aslı BMW armasının hikayesi, o kadar da romantik değil. 

 

BMW Motosiklet Yaparsa Çok Satar!

BMW R1200GS motosiklet modeli, dünya çapında en çok satan motosiklet ünvanına sahiptir. 

 

 

İlk BMW Nasıl Görünüyor?

Dünyada üretilen ilk BMW, İngiliz Austin şirketi tarafından üretilmiştir. 

 

Amerika’da BMW Modası Elvis’le Başladı!

Elvis Presley, 1950’lerde gerçek bir Amerikan ikon olmuştu. Yaptığı her şey anında trend oluyor, herkes hayranlıkla onu takip ediyordu. Aslında onun verdiği etki ABD sınırlarının çok ötesindeydi. 1959’da Almanya’dan dönerken yanında bir BMW 507 getirmişti. Bu araç, bugün kendisini 2012’de 510bin dolar gibi bir fiyata satın alan sahiplerinin garajında. 

 

BMW M1 Lamborghini Olsaydı…

1970’lerde BMW ve İtalyan markası Lamborghini bir anlaşma yaptı. Bu işbirliğine göre BMW’nin parçaları sağladığı Lamborghini’nin de tasarımı yaptığı bir otomobil yaratılacaktı. Ancak son anda İtalyan markası Lamborghini bu anlaşmadan caydı. Parçaları hazır olan BMW kendi logosu ile aracı piyasaya sürdü.

 

BMW’nin İlk Seri Üretimi BMW 2002

Markanın seri üretim bandında üretip tüm Avrupaya hatta Asya ve Amerika’ya sattığı ilk model BMW 2002 modelidir. Turbo motorla üretilen BMW 2002, 1968- 1979 yılları arasında Avrupa’da en çok satan otomobil olmuştur. 

 

 

BMW Merkez Binası Çok Havalı

Bugün Almanya’ya gidenlerin mutlaka görmek istediği yapılardan biri müthiş ihtişamı ile BMW merkez binasıdır. Kendine özgü tasarımıyla dikkat çeken bu yapı, Avusturyalı mimar Karl Schwanzer tarafından tasarlanmıştır. 4 silindirli motordan ilham alan mimar, markanın kimliğine çok başarılı bir biçimde vurgu yapmıştır. 

 

Dünya Savaşla Uğraşırken Rekor Kıran Uçak BMW’den Geldi!

Bazı dönemler vardır, savaşlar, çılgınca insanı insana kıran egoların çağıdır onlar. Böyle dönemlerde ekonomi, sanat, bilim, yaşam, sağlık, eğitim, üretim sekteye uğrar. İşte tam da böyle korkunç bir dönemde BMW mühendisleri bir uçak motoru üzerinde çalışıyordu. Bu uçal 1919 yılında dünya irtifa rekorunu kırdı. 

 

xDrive Nedir ve Neden Önemli?

BMW kullananlar bilir, bu aracı bu kadar havalı kılan etkenlerden biri onun mükemmel yol tutuşudur. Son yıllarda SUV ve SAV BMW modellerinde kullanılan xDrive teknolojisi ise yol tutuş meselesini adeta aşmış bir teknoloji. Bugün farklı markalar tarafından da farklı adlarla kullanılan bu sistem, temelde BMW mühendisleri tarafından geliştirildi. Amaç, dört tekere de yolun durumuna göre çekiş gücü vermek. Yola ve aracın hızına bağlı olarak hangi tekere ne kadar çekiş gücü vereceğini xDrive kendisi ayarlıyor. Hem güvenli olsun hem de hızlı diyenlere cevap nitelğinde olan bu mühendislik, bugün BMW SUV ve BMW SAV modelleri dışında da kullanılıyor. 

 

 

Küçük Savaşçı

BMW bugün genellikle iri sayılabilecek otomobilleriyle tanınıyor. Ancak 1960’larda ürettiği yarış otomobili BMW 700, German Hill- Climp yarışında birinci olunca Küçük Savaşçı ünvanını almıştı. 

Klasik Bir BMW’yi Nasıl Çalıştırabilirsiniz?

BMW marka klasik otomobil sahibi olmak, gerçek bir ayrıcalık. Peki, klasik bir BMW için parça eksiğiniz varsa ne olacak. İşte size en orijinali,nden çözüm. BMW markası Münih’teki eski motosiklet fabrikasını BMW klasikleri için yedek parça üretmek üzere yeniledi. Dilediğiniz parçanın siparişini bu fabrika ile iletişime geçerek getirtebilirsiniz. 

 

BMW’nin Gücü Vanos’tan Geliyor!

Vanos, BMW markasının geliştirdiği bir teknoloji. Aracın yakıt tüketimini minimize ederken yol tutuşu da arttıran bu mühendislik, 1990’larda geliştirildi. Peki Vanos ne demek?

 

‘Vanos’ sözcüğü, Almanca ‘Variable Nockenwellen Steuerung’ kelimelerinden geliyor. Anlamı ise ‘değişken kam mili’ kontrolü. Elektrohidrolik subap iticileri yardımıyla sürekli değişken egzantrik zamanlaması yapıyor. Vanos teknolojisi ilk kez, 1992 model M50 motorlu BMW 5 Serisinde kullanılmış. 

Motor terimleri hakkında detaylı bilgi için arabam.com Otomobil Terimleri Sözlüğü sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

 

BMW’niz Varsa En İyi Motor Sizde!

BMW markası, motor kalitesiyle tanınır. Bu şöhretin bir kanıtı olarak 2015 yılında, BMW i8 modelinin en iyi motor ödülünü aldığını not edelim.

 

Hayalinizde Bir BMW mi var?

Siz de ne olursa olsun bir gün bir BMW sahibi olacağım diyenlerdenseniz, hedeften uzaklaşmayın. Kendinize, bütçenize göre bir BMW modeli belirleyin ve bu rakama ulaşana kadar ikinci el BMW ilanlarının peşini bırakmayın. Kim bilir belki de tam da aradığınız gibi bir sonuç çok da uzak değildir. 

 *İçerikler için BMW Hakkında Her Şey dergisinden yararlanılmıştır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here