Volkswagen’in premium pick-up modeli Amarok, tamamen yenilenmiş haliyle bugün yapılan lansmanda tanıtıldı. Çarpıcı ve sportif bir görünüme kavuşan ikinci nesil Amarokların lansmana özel 1 milyon 200 Bin TL’den satışa sunulacağı duyuruldu. 2010 yılında ilk kez satışa sunulan Amarok modeli dünya çapında 830 binin üzerinde satış başarısı göstermişti. Bu yeni model de yepyeni iç ve dış tasarımıyla markanın başarısını devam ettirecek gibi görünüyor. Yapılan yeniliklerin yanı sıra Volkswagen DNA’sını %100 korumayı başaran Yeni Amarok, kullanıcılara bir pick-up’tan fazlasını sunuyor.

Premium Pick-up Sınıfının İddialısı

Sağlamlığı ve gücüyle dikkat çeken Volkswagen Amarok, bu özellikleri teknolojik ayrıntılarla süslüyor. Yeni Amarok’ta güçlü yeni teknoloji motorları, 4MOTION teknolojisi, akıllı sürüş destek sistemleri ve sınıfında fark yaratacak birçok özellik yer alıyor. Bunların yanı sıra marka, farklı ihtiyaçlara hitap eden beş farklı donanım seviyesiyle Yeni Amarok’un satışına başlıyor. Bu paketler; Life, Style, Style Plus, PanAmericana ve Aventura şeklinde isimlendirilmiş. Motor seçenekleri ise 2.0 litre 205 PS dört silindirli çift turbo ve 3.0 litre 240 PS V6 motor olarak karşımıza çıkıyor.

Amarok’un, ‘Premium Pick-up’ pazarını yaratan ve bu sınıfın standartlarını belirleyen bir model olduğunu söyleyen Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, konuya ilişkin “Amarok’un ilk versiyonu, pazarda büyük ilgi ve beğeni görmüştü. 10 yıllık dönemde 24 bine yakın satış adedine ulaşma başarısını gösterdi ve halen en yüksek ikinci el değerine sahip modellerden biri olmayı sürdürüyor. Yeni nesliyle Amarok’un çıtayı daha da yukarı taşıdığını görüyoruz. Birçok ülkeden önce Türkiye pazarına sunma ayrıcalığını yaşadığımız yeni nesil Amarok, güçlü ve verimli motorları, 4MOTION teknolojisi, sunduğu premium konfor, yepyeni ön konsolu ve dijital ekranıyla çok daha karizmatik bir duruş sergiliyor.” ifadelerinde bulundu.

volswagen amarok lansman

Güçlü Gövdesiyle Yeni Nesil Amarok Tasarımı

Kendine özgü bir tasarıma sahip olan Amarok, yapılan büyük değişikliklerle yepyeni bir görünüm kazanmış. Mevcut tasarımda en çok öne çıkan nokta ise aracın daha güçlü görünen gövdesi. Karizmatik bir görünüme kavuşan ön bölümde, Volkswagen DNA’sını yansıtan keskin hatlar mevcut. Alüminyum alaşımlı jantlar ve arazi lastikleri ise bu görüntüyü destekliyor. Önceki Amarok modeliyle benzerlik taşıyan noktalarda ise karakteristik bir Amarok özelliği olan yarım daire şeklindeki çamurluk davlumbazları öne çıkıyor.

Dikkat Çeken Motor Seçenekleri

Yeni Amarokta 2.0 litrelik dört silindirli çift turbo motor bulunuyor. Bu seçenekte motor, sürücülere 205 PS (151 kW) güç ve 500 Nm tork sağlıyor. Diğer bir seçenek olan 3.0 litrelik V6 motor ise 240 PS (177 kW) güç ve 600 Nm tork üretiyor. Her tür arazi koşuluna uyum sağlayacak şekilde geliştirilen bu pick-up modelinde yer alan V6 motor, araca düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü kazandırıyor. Böylece ister şehir içi kullanımlarınızda isterseniz de off-road koşullarında araçtan yüksek performans alabilmenize imkan tanıyor.

volkswagen-amarok_7927

4MOTION Tüm Donanım Seviyelerinde Yer Alıyor

Modelin tüm donanımlarında 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak bulunuyor. Seçilebilir dört tekerlekten çekiş sisteminde, standart 4MOTION sisteminde sunulan modlara ek olarak dördüncü bir mod (4A modu) sunuluyor. Böylece sürücülerin dört farklı çekiş modu arasından seçim yapabilme özgürlüğü bulunuyor. Orta konsoldaki döner düğmeyi kullanarak bu çekiş modları arasında kolayca geçiş yapabilmek mümkün.

4A modunu kullanırken araç, ihtiyaca göre torku dört tekerleğe dağıtıyor. Ön akstaki tork ise en fazla %50 olabiliyor. Uzun mesafeli yolculuklarda konforu artıran bu özellikte güç dağılımı tamamen değişken. Böylece herhangi bir zamanda devreye alınabiliyor ve tüm hız aralığı için kullanılabiliyor.

4H modunda da 4MOTION çekiş sistemi, motor gücünü tekerleklere azaltılmış bir oranda aktarıyor. Bu sayede karlı yollardan güvenli bir şekilde sürüş yapabilmeye yardımcı oluyor. Normal hızlarda ve düz yollarda yüksek çekiş seviyelerinde kullanılabilen 4H modu, ön ve arka akslar arasındaki torku eşit oranda dağıtıyor. Herhangi bir zamanda devreye alabileceğiniz bu mod tüm hız aralığında kullanılabiliyor.

Bir diğer mod olan 4L, off-road kullanımlarınıza eşlik etmek için bulunuyor. Düşük hızda yüksek tork sağlayan 4L modunun 20 km/h’lik hıza kadar kullanılması öneriliyor. Çünkü modu yalnızca sürüş hızı 5 km/h’nin altındayken devreye alabiliyorsunuz. 4L modunu kullanırken ön ve arka akslar arasında tork eşit oranda dağılıyor.

Dördüncü mod olan 2H ise sürüş verimini artırmaya yardımcı oluyor. Bunun için sürüş sırasında gücün tamamı arka tekerleklere yönlendiriliyor.

Güvenli ve Konforlu Sürüş Deneyimi

Yeni Amarok’ta yer alan 205 PS ve 240 PS güç üreten TDI motorlar, Türkiye pazarına tüm donanımlarda 10 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. Bununla birlikte sürüşü kolaylaştırabilmek adına yeni sürüş destek sistemleri tasarıma dahil edilmiş. 20 adedi tamamen yeni olmak üzere, Yeni Amarok’ta sürücüleri 25’in üzerinde gelişmiş sürüş destek sistemi bekliyor. Daha konforlu ve güvenli bir yol deneyimi için Amarok tasarımında ilk kez yer verilen bazı özellikler mevcut. Bunlar arasında adaptif hız sabitleme sistemi (ACC), otomatik park assist (kendi kendine park sistemi), 360 derece kamera, şerit takip asistanı (Lane Assist), kör nokta algılama ile şerit değiştirme asistanı (Side Assist), şehir içi acil frenleme (Front Assist) gibi seçenekler öne çıkıyor.

Öne Çıkan Tasarım Detayları 

Yeni Amarok tasarımında donanım paketlerine göre far detayları değişiklik gösteriyor. Modelin Life donanımında sunulan LED ön farlarla entegre radyatör ızgarası, çapraz çıtalarıyla oldukça karizmatik. Yeni Amarok’un teknolojik yönünü vurgulayan ‘IQ.LIGHT – LED Matrix farlar’ ise diğer donanım seviyeleri için standart olarak geliyor.

PanAmericana ve Aventura donanımlarında öne çıkan detay, ön taraftaki çapraz çıtaların altında yer alan radyatör ızgarasının özgün X tasarımı oluyor. Bu paketlerde aynı zamanda VW logosunun altında bagaj kapağının tamamı boyunca kabartmalı ‘Amarok’ yazısı konumlandırılmış. Kabartmanın sağ ve sol tarafında ise LED arka far grubu dikkat çekiyor. Tüm bu ince detaylar, Yeni Amarok’un farkını ortaya koyan tasarım dokunuşlarını oluşturuyor.

yeni amarok

6 Farklı Sürüş Modu

İşlevselliğin ön plana çıktığı Yeni Amarok’ta; gösterge paneli, dijital ekran ve yeni kontrol düğmeleri fonksiyonel ve ergonomik olarak sürücüye göre uyarlanmış. Modelin dijital göstergesi Life donanımında 8 inç, diğer donanım seviyelerinde ise 12.3 inç boyutunda kullanılmış. Aracın bilgi-eğlence sistemi ise dik konumda karşımıza çıkıyor. Life donanım seviyesinde 10.1 inç olan bu dokunmatik ekran, diğer donanımlarda 12.0 inç ölçülerine sahip. Sürücüler, bilgi-eğlence ekranında 6 farklı sürüş modu arasından seçim yapabiliyor.

1. Normal sürüş modu:

4A varsayılan çekiş modudur. Günlük sürüş koşulları için en uygun sürüş keyfi, konfor ve güvenlik şartlarını sağlar. Bu modda iken diğer modlar seçilebilir. Arka diferansiyel kilidi 40km/h’nin altındaki hızlarda devreye alınabilir.

2. EKO sürüş modu:

2H varsayılan çekiş modudur. Yakıt tüketimini düşürerek menzili artırır. Eko modundayken 4L seçilemez. Diğer çekiş modları seçilebilir.

3. Çekme / taşıma sürüş modu:

4A varsayılan çekiş modudur. Şanzımanın ağır bir yük çekmeye uygun şekilde çalıştırılmasını sağlar. Vites değiştirme sıklığının azaltılabilmesi için vites sadece yüksek motor hızlarında artırılır. Yokuş aşağı giderken motor freni etkisi artırılır. Diğer modlar seçilebilir.

4. Kaygan zemin sürüş modu:

4A varsayılan çekiş modudur. Gevşek ve kaygan zeminlerde devreye alınabilir. Bu modda aracın gaz pedalına tepkisi azaltılır ve kaygan zeminlere uygun olarak vites değişimi sağlanır. 2H çekiş modu seçilemez, 4H ve 4L seçilebilir.

5. Çamur / arazi sürüş modu: 

4H varsayılan çekiş modudur. Arka diferansiyel kilidi otomatik olarak devreye alınır. Aracın performansını çamurlu, engebeli veya eğimli arazide sürüşe uygun hale getirir. 4L çekiş modu seçilebilir, 4A ve 2H seçilemez.

6. Derin kar / kum sürüş modu:

4H varsayılan çekiş modudur. Arka diferansiyel kilidi otomatik olarak devreye alınır. Yumuşak, kuru kum veya derin karda arazi sürüşü için uygundur. Bu mod, aracı derin kar veya kumdan çıkarmaya yardımcı olur. 4L çekiş modu seçilebilir, 4A ve 2H seçilemez.

ESP, Yokuş İniş Desteği ve diferansiyel kilidi de üç ayrı düğme aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Yeni Amarok’ta Style donanım seviyesinden itibaren anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği bulunuyor.

Harman Kardon Ses Sistemi ve Deri Koltuklar

Keyifli yolculuklara eşlik etmesi için Yeni Amarok’ta 640 watt müzik gücüne sahip premium Harman Kardon ses sistemi kullanılıyor. Bu modellerde, Amarok PanAmericana ve Amarok Aventura donanım seviyelerinde standart olarak sunulan sub-woofer da dahil olmak üzere sekiz hoparlör bulunuyor. Böylece aracın içi adeta bir konser salonuna dönüşerek sürüş zekini artırıyor.

Aracın iç tasarımında premium algısını artırmak için deri koltuklar kullanılmış. Yeni Amarok’ta ergonomisi yükseltilmiş sürücü ve ön yolcu koltuğu, PanAmericana ve Aventura’da elektrikli olarak 10 farklı yöne ayarlanabiliyor. Arka bölümdeki yolcu koltuklarına baktığımızda ise üç yetişkin yolcu için yeterli genişlik ve konforun sunulduğunu görüyoruz. Koltuklar arası 879 mm’ye varan diz mesafesi ve 1.381 mm’lik omuz genişliğiyle ister şehir içi ulaşımda isterseniz de şehirler arası yolcuklarınızda Yeni Amarok ile konforlu bir yolculuk gerçekleştirmek mümkün.

Geniş Yaşam Alanı

İkinci nesil Amarok, 5.350 mm uzunluğuyla bir önceki neslinden tam 96 mm daha uzun. Boyutundaki 173 mm artışla toplamda 3.270 mm uzunluğa ulaşan aks mesafesi, araç içerisinde de daha fazla yaşam alanı anlamına geliyor. Farklı yol şartlarına adapte olabilmesi için yaklaşma açısı 30 dereceye, uzaklaşma açısı 26 dereceye ve sudan geçme yüksekliği 80 cm’ye çıkarılmış. Bu değerlerin yanı sıra Yeni Amarok’un dönüş dairesi çapı ise 12,9 metre olarak karşımıza çıkıyor. Böylece Yeni Amarok’un off-road kabiliyetlerinin önemli ölçüde artırıldığını söylemek mümkün oluyor.

1,19 Tona Kadar Yük Kapasitesi

Doğa ile içli dışlı olacak şekilde tasarlanan Yeni Amarok’un yük bölümü etkileyici derecede geniş. Bu sayede dilediğiniz ölçüde yük taşıyabilmenize imkan tanıyor. Aracın tekerlek yuvaları arasında 1.227 mm’lik genişlik ve 1.651 mm’lik yükleme uzunluğu göz e çarpıyor. Bu sayede Yeni Amarok’un yük bölümü, yana veya uzunlamasına yüklenecek bir Euro palete yetecek alanı sunuyor. Bu yükleme alanının her iki tarafında da üç sabit yük kancası mevcut. Toplamda altı adet olan kancaların yük çekme kapasitesi 400 kg ağırlığı buluyor.  Modelin Aventura donanımında, tek tuşa basarak kolayca açılıp kapatılabilen elektrikli sürgülü kapak bulunuyor. Donanım paketinde standart olarak gelen bu özellik sayesinde yük ve eşyalar güvenli bir şekilde taşınabiliyor.

Volkswagen’in ticari araç modellerinin güncel liste fiyatlarına göz atmak için tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here