Skoda’nın yeni nesil otomobili SuperB, 4. nesli ve yenilenen tasarımıyla resmen tanıtıldı. Sedan kasa tipine sahip D segment olan Superb, ülkemizde özellikle son zamanlarda oldukça tercih edilen bir otomobil modeli oldu. Haziran 2024 itibari ile Türkiye’de 2 farklı versiyonu ile satışta olacak olan model, otomotiv piyasasına hızlı bir giriş yapacağa benziyor. Sedan ve Combi station wagon seçenekleri ile yerini alacak olan yeni Skoda Superb’nin özelliklerini gelin hemen birlikte inceleyelim.

Karşınızda Yeni Nesil Skoda Superb

skoda-superb-2024

Wolkswagen grubunun bünyesinde yer alan Çek otomobil üreticisi Skoda, dördüncü nesil Superb modelinin dış tasarımında bazı değişikliklerde bulunmuş. Otomobille birlikte eklenen yeni nesil orta ızgara, ilk kez yeni Superb modeli ile görebileceğimiz yeni Skoda amblemi ve üç ayrı mercek ile kullanılan led far yapısını bu değişiklere örnek olarak verebiliriz. Eski krom detaylarına yer verilmeyen yeni Superb’nin bu tasarımı, diğer modellerine göre daha sert ve kararlı bir duruş sergiliyor. Ayrıca, model boyutlarında da bazı değişliklere gidilmiş. Otomobilin Liftback versiyonu 43 mm uzarken, yüksekliğini 12 mm arttırmış. Station Wagon versiyonunda ise model boyutu 40 mm uzatılırken, yüksekliği ise 5 mm değerinde daha uzun hale getirilmiş.

Güvenlik konusunda da ileriye doğru yenilikçi adımlar atan yeni Superb, Dönüş Asistanı ve Acil Durum Direksiyon Asistanı gibi gelişmiş akıllı asistan sistemleri sunacak. Önceki modelde zaten mevcut olan Seyahat Asistanı, Yan Asistan ve Ön Asistan gibi diğer sistemler de önemli ölçüde geliştirildi. Bir kaza durumunda, Yolcu Koruma Yardımı ve 10 adede kadar hava yastığı yolcuları maksimum oranda koruyor. Kapsamlı testler ve en son teknoloji sayesinde yeni Superb, yolcularına mümkün olan en iyi güvenliği sunacak şekilde geliştirildi. Uzaktan Park Asistanı, Skoda’da ilk kez sunuluyor ve aracın direksiyonunu ve hızını otomatik olarak kontrol ederek kendi kendine park etmesini sağlıyor. Bununla birlikte Fren Destekli Geri Manevra Uyarı Sistemi, Ön Bölge Frenleme Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Akıllı Adaptif Hız Sabitleyici, Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi ve Sıkışık Trafik Asistanı gibi birçok özellik de yeni Superb’de yer alıyor.

Konforlu İç Tasarım

yeni-skoda-superb-ic-tasarim

En fazla yeniliği iç tasarımında yapan Superb, aerodinamik anlamda kendini oldukça güçlendirmiş. Ergonomik koltuk tasarımına sahip model iki farklı koltuk tasarımı sunuyor, bunlardan en dikkat çekeni ise deri tasarım. İç tasarımına önem veren Superb, baş mesafesini de yükselterek, yolcularına geniş bir yaşam alanı sunuyor. Aynı zamanda panoramik cam tavanı ile de bu ferahlığı oldukça destekliyor.

skoda-superb-ic

Ekstra olarak yeni Superb iç tasarımında, kapılarda yer alan cam perdeler, renkli led teknolojisi ile iç kapı tasarımı ve kapı içi şemsiyesi bulunuyor. Kapı döşemelerinde ise vegan malzeme kullanılmış. 12.9 inçlik büyük bir multimedya alanına sahip olan otomobilde, yine oldukça büyük 10 inçlik bir tam dijital gösterge paneli bulunuyor. Yeni nesil olduğunu gözler önüne seren yeni SuperB tasarımında en dikkat çeken özelliklerden biri ise klasiklikten uzaklaşarak yaptığı, vites kolunu direksiyon arkasına taşımış olması diyebiliriz. Böylece sürücülerine daha konforlu ve hareket alanı daha yüksek bir alan bırakıyor. Bagaj kapasitesini de yenileyerek güçlendiren model, 645 litrelik oldukça geniş bir bagaj kapasitesine sahip.

yeni-skoda-superb-bagaj

Güçlü Motor Seçenekleri

Skoda, yeni nesil Superb ile daha verimli ve performanslı motor seçenekleri de sunacak. Buna göre yeni nesil modelde, biri hafif hibrit teknolojisine sahip olmak üzere üç modern TSI benzinli motor, iki dizel ve 100 kilometreden fazla elektrikli menzile sahip yeni bir plug-in hibrit seçenek olmak üzere farklı motor seçenekleri bulunacak. Benzinli motor seçenekleri 1.5 TSI 150 PS mHEV, 2.0 TSI 204 PS ve 2.0 TSI 265 PS olarak dikkat çekerken, 2.0 litre TDI dizel motor ise 150 PS ve 193 PS güce sahip olacak. Superb’de dizel ve benzinli seçeneklerin en üst versiyonları 4×4 seçeneğiyle birlikte sunulacak. Tüm motorlar DSG otomatik şanzımanla eşleştirildi ve her sürüş koşulunda yüksek konfor, performans ve verimlilik elde edildi. İlk kez bir hafif hibrit motorla sunulacak olan Superb’de bu seçenek, performansa katkı sağlarken aynı zamanda yüzde 10’a kadar düşük yakıt tüketimine de yardımcı oluyor.

İkinci El Skoda SuperB İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here