Yeni Mercedes-Benz Citan – Premium Ticari Deneyimi

0
1450
Mercedes-Benz Citan

Yeni Mercedes-Benz Citan tamamen yenilenen tasarımı ve yeni özellikleriyle geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtıldı. Eylül ayı itibariyle satışa sunulması beklenen Yeni Mercedes-Benz Citan rekabetin bir hayli yüksek olduğu hafif ticari araç sınıfında fark yaratabilecek mi? Yeni özellikleriyle oldukça işlevsel ve konforlu bir sürüş deneyimi sunan Yeni Mercedes-Benz Citan modelini inceledik.

Çok Daha Modern ve Zarif Tasarım 

Yeni Citan önceki versiyonuna göre çok daha modern ve zarif bir tasarıma sahip. Yumuşak hatların modern çizgilerle harmanlandığı yenilikçi tasarım anlayışı aracın oldukça zarif ve şık görünmesini sağlıyor. Diğer ticari modellerin aksine çok daha estetik bir tasarıma sahip olan Yeni Citan etkileyici görüntüsüyle övgüyü hak ediyor. Çamurluğa doğru yumuşak bir şekilde uzanan ön farlar ve geniş ön ızgara aracın ön kısmını oldukça dinamik gösteriyor. Büyük Mercedes-Benz logosu dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Mercedes-Benz Citan

Premium Ticari Deneyimi 

Mercedes-Benz ticari araç tanımını farklı bir boyuta taşıyor. Modern ve zarif bir tasarıma sahip olan Yeni Citan modelinin rahat ve ergonomik iç yaşam alanı oldukça konforlu bir sürüş deneyimi gerçekleştirmenizi sağlıyor. Aracın iç yaşam alanında kullanılan malzemelerin kalitesi sınıf standartlarının üzerinde görünüyor. Rahat koltukları trafikte uzun süreler geçirdiğiniz anlarda bile yolculuktan keyif almanızı sağlıyor. 

Mercedes-Benz Citan

Kompakt boyutlarıyla kullanım kolaylığı sağlayan Yeni Citan geniş ve ergonomik kargo yükleme alanıyla özellikle şehir içi teslimat ve hizmet sağlama operasyonlarında işlerinizi kolayca halletmenizi sağlıyor. 

Mercedes-Benz ticari araç geliştirme ekibi sürüş konforu, sürüş dinamikleri ve sürüş güvenliğinin dengeli bir kombinasyonunu Yeni Citan’da buluşturdu. Gelişmiş sürüş destek sistemlerine ve güvenlik asistanlarına sahip olan Yeni Citan rakiplerine kıyasla çok daha konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunuyor.

Mercedes-Benz Citan

Ağırlık dağılımında yapılan iyileştirmeler, gelişmiş süspansiyon sistemi ve akslarda yapılan güçlendirmeler aracın keskin virajlarda bile kararlı şekilde yoluna devam etmesini sağlıyor. Hafif ticari araçlarda sıklıkla yaşanan savrulma sorununu ortadan kaldırıyor. Yeni Citan’da sunulan rüzgar savrulma asistanı aracın yan kısmından gelen ani rüzgarlara karşı aracın kendi şeridinde kalmasına yardımcı olur.

Güvenlik, Mercedes Benz için oldukça önemli bir marka değeridir. Sağlam gövde yapısı, yedi adede kadar standart hava yastığı ve geniş kapsamlı modern sürüş destek sistemleri sayesinde oldukça güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuluyor. Radar ve ultrasonik sensörlerin yanı sıra kameralarla desteklenen sürüş yardım ve park sistemleri, trafiği ve çevreyi gözlemler ve gerektiğinde uyarı verebilir veya sürücüye müdahale ederek yardımcı olabilir.

Mercedes-Benz Citan

Yeni Citan modellerinde yasal olarak zorunlu olan ABS ve ESP sistemlerinin yanı sıra Yokuş Kalkış Desteği, Yan Rüzgar Asistanı, yorgunluk uyarı sistemi ATTENTION ASSIST ve Mercedes Benz acil çağrı sistemi gibi güvenlik donanımları standart olarak bulunuyor. Citan Tourer’daki yardım sistemleri daha da kapsamlı hale geliyor. Bu modelde, Aktif Fren Yardımı, Aktif Şeritte Kalma Yardımı, Kör Nokta Yardımı ve trafik işareti algılamalı Hız Sınırı Yardımı standart olarak geliyor.

Yeni Mercedes-Benz Citan Elektrikli Versiyonuyla Çok Daha Verimli 

2022 yılının ikinci yarısında satışa sunulması planlanan tamamen elektrikli eCitan şehir içi kullanımda çok daha verimli ve ekonomik bir sürüş deneyim sunuyor. 285 km menzile sahip olması beklenen eCitan hızlı şarj sistemiyle oldukça heyecan verici duruyor. Hızlı şarj istasyonlarında  pilin yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilmesinin 40 dakika sürmesi bekleniyor. Genellikle şehir içi teslimat ve hizmet sağlama operasyonlarında kullanılması beklenen aracın elektrikli versiyonu oldukça verimli ve performanslı bir sürüş vaat ediyor. 

Yeni Mercedes-Benz Citan Fiyatı 

Yeni Mercedes-Benz Citan Eylül ayından itibaren Avrupa pazarında 23.840 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ülkemizdeki resmi satış fiyatının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. 

Mercedes-Benz İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here