Yaşlılar İçin En Uygun Araba Modelleri

0
3316
yaşlılar-için-araba-modelleri
yaşlılar-için-araba-modelleri

Yaşlılar için artık daha uygun hareketlilik alanları yaratmamız gerekiyor. Çünkü insanların yaşam süreleri sağlanan sağlık standartlarıyla oldukça ilerliyor. ABD Nüfus Sayım Bürosu’nun tahminlerine göre, 2030 yılına kadar yaklaşık 53 milyon ABD vatandaşının 70 yaşına veya daha yüksek bir yaşa ulaşmasıyla sonuçlanması bekleniyor. Amerika ve Avrupa kıtasına nazaran genç nüfusta öne çıkan bir ülke olsak da dünya ile birlikte Türkiye için de yaşam süresi artmaktadır.

Bu da elbette trafik güvenliği ile ilgili yaşlılar için endişelere yol açmaktadır. Şu an daha yaşlı sürücüler geçmişe göre daha düşük ölümcül kaza oranlarına sahipler. Ancak yaşlanmayla birlikte kırılganlıktaki kaçınılmaz artış nedeniyle hala daha büyük bir yaralanma veya ölüm riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Belirli Güvenlik Ödülleri Önem Taşıyor

yaşlılar-için-araba-modellerine-güvenlik-ödelleri
yaşlılar-için-araba-modellerine-güvenlik-ödelleri

Bu çaba için aralarından seçim yapabileceğiniz makul sayıda araca sahip olmak için, IIHS Top Safety Pick ve Top Safety Pick Plus ödüllerinin 2020 model yılı sahipleriyle değerlendirmemize başladık. Çünkü, bu arabaların ödüle hak kazanmak için sıkı güvenlik kriterlerini karşılaması gerekiyor. Yaşlıların çoğunun sabit bir gelirle yaşadığını bilerek, fiyatları olabildiğince makul seviyede tuttuk. Bu eleme işlemi, 70’ten fazla araç arasından 30 uygun araçla sonuçlandı. Ardından ise aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurarak 30 araçtan 5 öne çıkan modeli sizler için derledik.

Yaşlılar İçin Uygun Araba Modellerinin Sahip Olması Gereken Özellikler

  • Otomatik şanzıman
  • Güvenlik özellikleri ( test edilmiş çarpışma uyarı / önleme sistemlerinin ötesinde, otomobiller kör nokta izleme, şerit tutma yardımı – eskisi kadar çevik olmayan sürücülere yardımcı olabilecek sürücü destek teknolojileri sunuyor mu?)
  • İyi görüş açısı
  • İçeri girmesi ve çıkması kolay (yani, alçak basamak yüksekliği ancak yükseltilmiş oturma konumu, geniş açılan kapılar, kullanımı kolay kabin alanı)
  • Büyük düğmeler, düğme kontrolleri ile kullanıcı dostu multimedya sistemi
  • Okuması kolay cihaz ve sistem kontrol ekranları
  • Sessiz kabin
  • Sürücü yorgunluğuyla mücadele etmek için konforlu sürüş
  • Hafıza ayarlı elektrikli ayarlanabilir koltuklar / pedallar / direksiyon

Yaşlılar İçin En Uygun 5 Araba Modeli ve Öne Çıkan Özellikleri

  1. Kia Soul
  2. 2020 Subaru Forester
  3. 2020 Subaru Outback
  4. 2020 Hyundai Santa Fe
  5. Hyundai Tucson
Kia Soul
yaşlılar-için-kia-soul
yaşlılar-için-kia-soul

Kia Soul 2020’nin yeniden tasarımıyla, her iki motorun keskinliği, hatchback kullanımı ve ön ve yanlara iyi görüş açısı iyidir. EX trim standart olarak ileri çarpışmadan kaçınma, şerit değiştirme ve şeritte kalma yardımı bulunur. Ek olarak kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı, sürücü dikkat uyarısı ve projektör LED farları ile birlikte gelir. Bununla birlikte, Kia’nın kullanıcı dostu UVO multimedya sistemini çalıştırmak için 10,25 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip oluyorsunuz. kabin, kolay giriş ve çıkış sağlıyor. Sürmesi eğlenceli, işlevsel ve eğlenceli bir araba diyebiliriz.

Subaru Forester
yaşlılar-için-subaru-forester
yaşlılar-için-subaru-forester

2020 Subaru Forester, değerlendirmemizde istikrarlı takım arkadaşı 2020 Subaru Outback ile berabere kaldı. Bu ikisi için eşitliği bozan unsurumuz görüş rahatlığıydı. Bu zaten kompakt SUV’nin öne çıkan birçok özelliğinden biridir. 2019 model yılı için yeniden tasarlanan 2020 Forester, standart EyeSight güvenlik özellikleri paketine şerit merkezli direksiyon ve şeritten ayrılma önleme yardımının eklendiğini görüyoruz. Forester’ın tüm farları, başarı belgesini almak için gereken iyi veya kabul edilebilir derecelendirmelere sahiptir. Subaru’nun güvenlik sistemlerinin ve Starlink multimedya sisteminin kullanılabilirliği hakkında tartışmalarımız var. Ancak bu uygun fiyatlı kompakt SUV ile paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.

Subaru Outback
yaşlılar-için-subaru-outback
yaşlılar-için-subaru-outback

Yeniden tasarlanan 2020 Subaru Outback, 2019 kasaından çok farklı görünmese de oldukça farklı hissettiriyor. Forester gibi, tüm Outback’ler de EyeSight güvenlik özellikleri paketi, dört tekerlekten çekiş ve TSPP kriterlerini karşılayan farlarla standart olarak gelir. Yeniden tasarım aynı zamanda, Bragman’ın işlevselliğinden ötürü övdüğü 11.6 inçlik tablet tarzı dokunmatik ekrana sahip Outback için Starlink sistemine yükseltme içeriyor. Bunlar, Premium, Limited ve Onyx Edition XT modellerinde standarttır . Konforlu, ferah bir kabini ile tercih sebebidir.

Hyundai Santa Fe
2020_hyundai_santa-fe
2020_hyundai_santa-fe

2019 Orta Boy SUV değerlendirmemizin galibi olan Santa Fe, büyük bir değer ve basit kontroller sunuyor. Yaşlı sürücülerin için takdir edilmesi gereken özellikler sunuyor. 2020 model yılı için bu aile taşıyıcı, dönüş sinyali etkinleştirildiğinde kör noktanın kamera görüntüsünü gösteren kör nokta sistemi dahil olmak üzere bazı güvenlik özellikleri eklendi. Ayrıca, kullanıcı dostu dokunmatik ekranı, gösterge paneli kontrolleri ve Blue Link multimedya sistemi için Santa Fe’yi öne çıkıyor. Ayrıca, kabin alanının çok yönlülüğünü ve sunduğu değeri de öne çıkıyor. “Santa Fe, bu orta büyüklükteki grupta en düşük fiyata, en cömert lüks özelliklere ve gelişmiş teknolojiye sahiptir.

Hyundai Tucson
hyundai-tucson
hyundai-tucson

2019 Kompakt SUV değerlendirmemizin bir başka yarışmacı olan Hyundai Tucson, Subaru Forester’dan sonra sağlam bir 3 numara oldu. Tucson, 2020 model yılı için önemli bir değişiklik görmedi. IIHS tarafından Sport ve Ultimate modellerinde standart olan yaya algılamalı isteğe bağlı sistemi derecelendirildi. Her iki model de iyi puanlar almış farlara sahip. Diğer standart güvenlik donanımı arasında, kör spor uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı (SE hariç), sürücü dikkat uyarısı ve şeritte tutma asistana sahiptir.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here