Koca bir senenin bitmesine bir aydan az bir süre kaldı. Peki ülkemizde hangi araçlardan ne kadar satıldığını biliyor musunuz? Araçların satılmasında öncelik olarak ihtiyaçlar ve araçların kullanıcılara sunmuş olduğu olanakların ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım Türkiye’de 2020 yılında en çok satan arabalar listesinde hangi araçlara yer verilmiş.

2020 Yılında En Çok Satan Arabalar

1FIAT Egea Sedan

Listenin ilk sırasında Bursa Fiat fabrikasından çıkan Egea sedan modeli bizleri karşılıyor. 2020 ocak ayından itibaren 60.167 adet satılmış. Listenin başında olmasının ana nedeni fiyatı olmakla beraber, ekonomik bir araç olması da önemli bir etken.

İkinci El Satılık Egea İlanları

2Renault Clio HB

Küçük şehirli yapısıyla Clio HB listenin ikinci sırasında yer almakta. Kullanıcılar daha çok boyutlarından ötürü bu aracı tercih etmekte. Clio HB, ocak ayından bu yana 36.647 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Clio HB İlanları

3Renault Megane Sedan

Megane sedan, 28.655 adet ile sınıfında rekor satışı gerçekleşen ikinci marka olarak listemizde dördüncü sırayı alıyor.

İkinci El Satılık Megane İlanları

4Toyota Corolla

Yollarda görmeye alışkın olduğumuz bu uzak doğulu Toyota Corolla’dan ülkemizde 23.711 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Corolla İlanları

5Ford Tourneo Courier

Genelde böyle listelerde pek alışkın olunmayan bir durumdur ticarilerin başı çekmesi. Ama Courier kullanımıyla binek, yük alanıyla ise tam bir ticari bir araçtır ve tam tamına 20.335 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Tourneo Courier İlanları

6Volkswagen Passat

Passat özellikle ülkemizde fiyatı her ne olursa olsun alınan bir araç modeli olarak bilinir. 2020 yılında 19.036 adet satılmıştır. Önümüzdeki senelerde bu rakam daha da artabilir.

İkinci El Satılık Passat İlanları

7Honda Civic Sedan

Geçtiğimiz günlerde yeni modeli tanıtılmıştı hatırlarsanız. Ne zaman yeni modelinin ülkemize geleceği ise merak konusu. Bu Japon otomobili ise ülkemizde 2020 yılında 13.937 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Civic İlanları

8Dacia Duster

Duster , küçük Range Rover olarak da bilinir. Orta seviye şehirli SUV olan Duster ocak ayından beri 12.892 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Duster İlanları

9FIAT Doblo Combi

Listede bir ticari daha. Bu sefer sadece ticari araç özellikleri ve taşıma kapasitesinden dolayı  listede bulunan araç, ülkemizde 11.136 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Doblo İlanları

10Hyundai Tuscon

Tuscon’un öncelerde pek değeri bilinmese de yavaş yavaş listemize girmeye başlamış. Hyundai bizlere oldukça kullanışlı bir araç çıkarmış. Türkiye’de rakamsal olarak 11.006 adet satılmıştır.

İkinci El Satılık Tuscon İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here