Toyota, yeniden doğmuş bir MR2 EV’nin 370kW’ın üzerinde üreteceği raporlarıyla, GR programının heyecan verici bir elektrikli geleceğe sahip olduğunu kanıtlamak üzere olabilir. İlk olarak Toyota MR2’yi hatırlayalım.

toyota mr2 spyder

Toyota MR2 Kısa Bilgiler

  • İlk üretim yılı: 1985
  • Son üretim yılı: 2005
  • Toplam satılan: 293.847 (küresel olarak)
  • Orijinal fiyat (taban): 10.999$
  • Karakteristik özellik: Sürmesi eğlenceli, sahip olması güvenilir ve çalıştırması ucuz olan Toyota MR2, herkesin ortadan motorlu egzotik spor arabasıdır.

Toyota Neden MR2 Yapmayı Bıraktı?

 

Küçük spor arabalara olan talep azaldıkça Toyota piyasadan çekildi. Toyota MR2 satışları, ABD’de her yeni nesil araçla birlikte düştü. Mark I MR2’ler, hem Mk2 hem de Mk3 versiyonlarının satışını yaklaşık yüzde 300 oranında geride bıraktı.

Toyota, yeniden doğmuş bir MR2 performans otomobilinin 2030’dan önce piyasaya sürüleceğini doğruladı. İnce turuncu araç, markanın “üç kardeş” stratejisinin sonunda yola çıktığını gösteriyor.

Toyota, modelin adının ne olacağını doğrulamadı. Ancak Toyota’nın Usta Sürücüsü ve patronu Akio Toyoda’nın sonuçlardan memnun kalacağını garanti etti. Ayrıca bol bol sürücü eğlencesi sözü verdi. Böylelikle merakımızı giderek arttırdı.

toyota mr2

Toyota açıklamalarında çok da uzak olmayan bir gelecek vizyonunu özetlediği için sürpriz olmadı. Ayrıca açıklamalarda Toyota’nın yeni elektriklileriyle dolu olacağına yer verdi. Ve tanıdık gövde şekilleri arasında. Bugüne kadar gördüğümüz MR2’nin çizimlerine çok benzeyen yeni performans arabası belirtti.

Ayrıca, yeni modelin elektrikli olacağını açıkça ortaya koyan bir marka olan Lotus ile ortaklaşa üretileceğine dair bilgiler de şu an Japon haberlerinde gündemde.

Lotus, tamamen yeni ve tamamen elektrikli bir serinin ilki olan Evija ile bu on yılın sonunda tamamen elektrikli bir şirket olmaya geçiş konusunda hiçbir açıklama yapmadı.

Aslında, Japon kepçe sitesi Best Car Web , yaklaşık 500ps üreten ve 370kW’tan fazlasına dönüşen yeni modele işaret ediyor. Referans olarak, Porsche Taycan 4S 360kW üretir ve bu da sadece 4,4 saniyede 100km/s hıza ulaşır. Ve EV Sports’un resimleri, Porsche’nin EV’sinden önemli ölçüde daha hafif olacağını gösteriyor .

İlginç bir şekilde, daha önceki raporlar MR2’nin 2,8 veya 3,0 litrelik bir V6 benzinli motoru. Bir elektrik motoru ve yaklaşık 298kW üretmek için lityum iyon pille tamamladığını gösteriyor. Yani tamamen elektriğe geçişin onu daha da güçlü hale getirdiğini gösteriyordu.

Sonuç olarak herkesin hayalini kurduğu bu araç sadece “yıllar uzakta” olabilir, Toyota bunun “rüya gibi bir gelecek değil, ulaşılabilir bir gelecek ve hemen köşede” olduğunu vaat ediyor.

Toyota Fiyat Listesi 

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here