Skoda Felicia Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
7756

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Serimizin ilk aracı Skoda Felicia olacak. Skoda Felicia, uygun fiyata alınabilecek en iyi otomobillerden biridir. Skoda Felicia hakkında detaylar yazımızın devamında. Skoda Felicia alınır mı?

Skoda Felicia 

Felicia, Çek otomobil üreticisi Skoda Auto tarafından 1994-2001 arasında üretilmiş küçük sınıf otomobildir. Felicia, Skoda’nın kendi platformunda ürettiği son otomobildir. Alman otomobil üretici Volkswagen ile yapılan işbirliği sonucunda üretilen ilk model, 1994 yılından 2001 yılına kadar toplamda 1.4 milyon satış rakamına ulaştı. Felicia, Skoda’nın bir önceki aracı Favorite göre oldukça gelişmiş bir otomobildir. Felicia 17 Ekim 1994’te Mladâ Boleslav’da üretilmeye başladı. Volkswagen ile anlaşma yapılmadan önce Skoda; Favorit, Forman ve Pick-up satışı gerçekleştiriyordu. Felicia, VW ile yapılan ortak çalışma sonucunda piyasaya çıkmış olup; Hatchback, Station ve Pick-up olarak satılmıştır. 50 adet protatiple başlayan üretimin ilk haftası, 3 Felicia modeli Çek ulusal bayrağı renkleri ile boyandı. Prag Belediye Başkanı, Vlata’dan gelen su ile Charles Köprüsü üzerinde vaftiz etti. Felicia’nın anlamı Felicitas kelimesinden gelmektedir. Felicitas Latince şans anlamına gelmektedir. Felicia’nın boyutları Favorit’e göre 40 mm daha uzun, genişliği ise 15 mm daha geniş oldu. Bagaj hacmi ise 21 litre daha fazlaydı. Felicia’daki yaygın motor seçeneği Favorit’ten tanıdığımız 1.3 litrelik benzinli motordu. Karbüratörlüsü 54 hp enjeksiyonlusu 68 hp güç üretiyordu. 1995 yılından sonraki modellerde ise 1.6 litrelik benzinli ve 1.9 litrelik dizel motor tercih edilebiliyordu.

skoda felicia alınır mı

Skoda Felicia Benzinli Motor Seçenekleri

Dizel Motor

Skoda Felicia Alınır mı?

Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde birçok kişi düşük bütçeli otomobillere yönelmiştir. Düşük bütçeli otomobil söz konusu olunca Skoda Felicia’dan bahsetmemek olmaz. Küçük boyutları ile şehir içi kullanımda oldukça ideal olan bu araç, 1.3 litrelik MPi motoru ile oldukça ekonomiktir. Sıralı sistem lpg uygulanabilen bu araç, lpg ile kullanıldığında şaşırtıcı derecede az yakıt tüketmektedir. Aracın makyajlı versiyonu ile birlikte modern bir tasarımı vardır. Ön panjurun nikelaj olması aracı ön plana çıkartmaktadır. Ayrıca klima, 4 cam otomatik, Airbag, hidrolik direksiyon gibi donanımlar ile de birçok alıcının ilgisini çekmeyi başarmıştır. Skoda Felicia 2. el piyasasında da çok sevilen modellerden biridir.

skoda felicia alınır mı
skoda felicia alınır mı?

Skoda Felicia Fiyatları

Skoda Felicia’nın 2. el fiyatları 35 bin ₺’den başlamaktadır. Aracın durumu, donanımı ve motor seçeneğine göre 50 bin ₺’ye kadar gitmektedir. Arabam.com ikinci el ilanlarını inceleyerek bütçenize uygun bir Felicia bulabilirsiniz.

Skoda Felicia Yedek Parça Fiyatları

Aracın yedek parça fiyatları biraz değişkendir. Ön takım gibi mekanik parçalar uygun fiyata satın alınabilirken kaporta aksamında bulunan parçalar; özellikle de yeni yüz olarak adlandırılan makyajlı versiyonun bir tık pahalıdır.

Skoda Felicia Kronik Sorunu Var mı?

Skoda Felicia’nın kayda değer bir kronik sorunu yoktur. Ancak 1.3 litrelik motorun hararet sorunu olduğu söylenmektedir. Bu sorunun kronik olduğu dile getirilmektedir. Antifrizsiz kullanılan araçlarda pas oluşur ve borularda çürüme oluşur. Su kaçıran araç hararet yapar. Bu araca sahipseniz aracınızda yaz kış antiriz bulunması gerekir. Alacağınız aracın antifrizli olmasına özen gösterin. Araç uzun süre antifrizsiz kullanıldıysa pas ve çürüme başlamıştır. Araca koyulan antifriz pas ve çürükleri açar ve araç için büyük sorunlar oluşabilir.

2.El Skoda Felicia İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here