Ana Sayfa Genel Şarj Edilebilir Hibrit Honda Civic Type R Platform Gelişmesi

Şarj Edilebilir Hibrit Honda Civic Type R Platform Gelişmesi

0
876

Japon otomobil devi Honda, geçtiğimiz hafta bir duyuru yaptı. Marka yeni Civic Type R’yi, turbo şarjlı benzinli motoru altı ileri manuel şanzımanının yanında önden çekiş ile birleştirerek tanıttı. Honda’nın bu tanıtımı ile beraber FL5 modelinin hibritleşeceği kesinleşti. Aynı zamanda dört tekerlekten çekiş sistemini alacağına dair iddialara da açıklama yapmış oldu. Şarj Edilebilir Hibrit Honda Civic Type R geliyor!

Şarj Edilebilir Hibrit Honda Civic Type R

Honda’da gelişmeler bitmiyor. Yeni gelişmelerde yolda. Honda Avrupa teknik danışmanı Ko Yamamoto, Autocar’a yaptığı konuşmada Civic Type R platformunun elektrifikasyonu destekleyebileceğini söyledi. Aynı zamanda sözlerine, mevcut platforma dayalı olarak tamamen elektrikli bir CTR olasılığının gündemlerinde olmadığını belirterek devam etti. Üstelik ilerleyen zamanlarda da bir hibrit kuruluma dair de umut verdi.

Yamamoto, konu ile ilgili, “Elektrifikasyon konusunda şu var ki, bahsettiğimiz platformda saf bir elektrikli güç aktarma organı yapamayız. Bununla beraber, belirli bir düzeyde şarj edilebilir hibrit alabileceğini düşünüyorum. Elektrifikasyon, VTEC veya turbo gibi başka bir teknik önlem olarak sayılabilir.” söyledi. Bir diğer yandan Ko Yamamoto, dört tekerlekten çekişli bir TO’nun gelip gelmeyeceği konusunun kesinlikle gündemde olmadığını belirtti.

Honda Civic Type R

Bütün bu verileri ele aldığımızda, 2.0 litrelik benzinli motorunun öncekinden 10 beygir gücü ve 20 Nm tork daha fazla güç ürettiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda Honda, 265/30 Michelin Pilot Sport 4S’ye sarılı 19 inçlik bir setle karşımıza çıkıyor. Üstelik daha küçük tekerlekler ancak daha geniş lastikler takmayı tercih etmiş.

Sıfır Km Honda Modelleri

HENÜZ YORUM YOK