Renault Laguna İnceleme ve Kullanıcı Verileri

0
12452

Otomobil fiyatlarının yüksek oluşu birçok kişiyi yüksek model ama alt sınıf otomobil almak yerine eski model ama daha üst sınıf otomobillere yöneltmiştir. Fiyat ve alınabilirlik düşünüldüğünde akıllara gelen araçlardan biri de Renault Laguna’dır. Laguna, Renault markasının R21 modellerinden sonra üretmeye başlamış olduğu modeldir. Birçok kişi tarafından makam aracı olarak kullanılmıştır. Laguna serisi 3 jenerasyondan oluşmaktadır. Bu yazımızda Laguna serisinin 1. jenerasyonuna ait kullanıcı verilerini ve sürüş deneyimini sizlere soracağız.

laguna

Laguna 1

1995-2002 yılları arasında üretilmiş olan Laguna 1, 5 kapılı liftback kasa tipine sahip olan bu aracın çirkin ama çekici bir tasarımı vardır. Ya sev ya nefret et olarak sınıflandırılan araçlardan biridir. Üretildiği dönemde biraz daha üst sınıf insanlara hitap etmiştir. Zamanının ötesinde donanımla satılmıştır. İlgi çekici özelliklerinden birisi de konuşma paketidir. Aracınız tüm uyarılarını konuşarak size söyler. Emniyet kemeri uyarısında bulunur. 1.6 ve 3.0 litre arasında 7 farklı benzinli motor seçeneği ile satışa çıkan Laguna’nın en ilginç ve sevilen motoru 2.0 litrelik N7Q motor koduna sahip Volvo motorlu versiyonudur. 140 hp güç üretir. LPG ile oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. 140 ‘lık olarak adlandırılan bu versiyonda deri koltuk, dijital klima hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik gibi özellikler standart olarak mevcuttur. En dolusu olarak adlandırılan bu modeldir. Megane 1 ile yakın hatlara sahiptir. Motor seçenekleri de benzerdir. 2.El fiyatları uygundur. Bu araçları alırken kurcalanmamış (düzgün) bir araç olmasına dikkat edilmesi gerekir.

renault laguna

Sürüş Deneyimi

Deneyimlediğim araç 1997 model Renault Laguna 1 rxe 2.0 s modelidir. Araç 140’lık olarak tabir edilen volvo motora sahiptir. Yaklaşık 230 bin kilometreye sahip olan aracımız 2 yıldır bizdedir. Aracımız sıralı sistem lpg’ye sahiptir. Lpg ile tam uyumlu olan motoru sayesinde yakıt tüketimi açısından oldukça ekonomiktir. Şehir içi 14 litre lpg/100km yakıt tüketmektedir. Aracımız konfor açısından çok iyidir. Deri elektrikli koltuk, dijital klima gibi birçok özelliği bulunur. Ayrıca araç tüm uyarıları sesli bir şekilde sürücüye iletir. Bu aracı almak isteyen kişiler ilanlara baktığında konuşan paket tabirini görürler. Hafif sert süspansiyonları ve 4 teker disk fren teknolojisi sürüşleri daha keyifli hale getirmektedir.

Arıza ve Masraf Durumu

Aracımızı aldığımızda yağ kaçağı gibi bazı sıkıntıları vardı. Araca detaylı bir motor bakımı yapıldı. Sonrasında ise sadece periyodik bakım yapıldı. Herhangi bir arıza veya masraf çıkarmadı. Bu araçları alırken kurcalanmamış olanını almak gerekir. Aksi halde sanayiden çıkamayabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here