Renault Laguna Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
9808
renault laguna alınır

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Bu serimizde bahsedeceğimiz araç, Renault Laguna 2.0 RXE versiyonu olacak. Renault Laguna Alınır mı? Detaylar yazımızın devamında.

Renault Laguna

Renault Laguna 3 farklı jenerasyonda üretilmiştir. Kasa tipleri Megane serisinden tanıdık olan model isminin yanına getirilen sayı ile belirtiliyor. Laguna 1, 1995 ve 2002 yıllarında üretilmiştir. 5 kapısı olan model, liftback tasarıma sahiptir. Laguna 1 sert tasarımı ile birçok kişi tarafından sevilse de nefret eden bir kesim de vardır. Araç, sert süspansiyonları ile oldukça spor bir kullanım sağlarken konforundan da ödün vermemiştir. Laguna 1, 1999 yılında makyajlandı. Makyaj ile birlikte aracın ön far ve sinyalleri tek parça haline getirilmiştir. Aracın sis farları ise; yuvarlağa çevrilmiştir.

renault laguna alınır

Renault Laguna 1 Motor Seçenekleri

Benzinli

Dizel

Renault Laguna 1 Alınır mı?

Düşük bütçe ile satın alınabilecek araçlar araştırıldığında Renault Laguna ile karşılaşılır. Birçok kişinin almaktan çekindiği bu model, fiyat performans’ın en üst noktalarından biridir. 40 bin ₺’den başlayan fiyatlarla satın alınabilen bu model, bu paraya alınabilecek en donanımlı araçlardan biridir. 2.0 litrelik 140 hp gücündeki motoruyla daha çok tercih edilen bu araç, sıralı sistem lpg ile sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede yakıt tüketimi oldukça ekonomiktir. 140’lık N7Q motor kodlu versiyon deri koltuk 4 cam otomatik, dijital klima gibi birçok özelliği vardır. Bu araçların yedek parça fiyatları oldukça pahalıdır. Ancak düzgün bir Laguna 1, kolay kolay arıza yapmaz. Kurcalanmış bir Laguna 1, sizi araçtan soğutacaktır. Laguna 1’lerin 2.eldeki tercih edilebilirliği özellikle son zamanlarda artmıştır. Bu sebeple fiyatları diğer otomobillere göre biraz daha fazla artmıştır.

renault laguna alınır
renault laguna alınır mı?
Renault Laguna 1 Bakım Maliyetleri

Aracın bakım maliyeti için özel bir işleme gerek yoktur. Aracın yağ ve filtreleri değiştirilerek bakım tamamlanır. Bakım maliyeti ortalama 450 ₺ olup 8-10 bin km’de bir yapılmalıdır.  Aracın bazı parçaları oldukça pahalıdır. Pahalı parçalardan biri, kalorifer motorudur. Kalorifer motoru, sık arıza yapmasa da arıza yapması mümkün olan parçalardan biridir. 2.el fiyatları ortalama 1500 ₺’dir.

2.El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here