Porsche Müzesinde Soygun

1997’den bu yana ilk kez 2 Şubat 2020’de ABD Super Bowl’da bir Porsche TV reklamı yayınlandı. The Heist, yılın en çok izlenen TV etkinlikleri arasında yer aldı.

Yeni Porsche Taycan pazar lansmanını ön plana çıkarmak için düzenlenen The Heist, Taycan Porsche ile neredeyse bir düzine ikonik Porsche arabaları arasında ki heyecan verici bir kovalamaca oyunudur.

The Heist oyunu, Porsche hayranlarına yöneltilen muhteşem “Stuttgart’taki efsanevi Porsche Müzesi’ndeki tüm arabaların seçimine sahip olsaydınız, çalınan bir Porsche’yi yakalamak zorunda olsaydınız hangi otomobili seçerdiniz?” soru ile başlar. Peki sizin seçiminiz ne olurdu?

Almanya’nın Stuttgart kentindeki Porsche Müzesi’nde, Porsche’nin küresel genel merkezine ev sahipliği yapan ve tüm yıldızlarından oluşan bir araba kadrosuna sahip. Soygunun başrolünde ise tamamen yeni model Taycan’ın yer alıyor. Soygun, kalp atışlarınızı hızlandırarak Almanya’nın Heidelberg, Heppenheim ve Kara Orman’larında bir kovalamacaya çıkarıyor.

Oyunda, 917K, Carrera GT, 918 Spyder hibrit super otomobil, 911 RSR, 718 Cayman GT4, 911 Carrera 4S, 930 Turbo ve 911 GT2 RS’nin yanı sıra, ortak bir spor otomobil ruhunu paylaşan ikonik Porsche arabalarının görsel bir geçmişini sunuyor – şimdi tamamen yeni tamamen elektrikli Taycan. “The Heist” başlıklı bu reklamın ana odak noktası izleyicileri eğlendirmektir. Bununla birlikte, tipik olarak Porsche markası için motor sporları da bir rol oynar.

“The Heist” Kovalamacası:

TV reklamı Almanya’da Kasım 2019’un ortalarında Heidelberg, Heppenheim, Kara Orman ve Stuttgart-Zuffenhausen gibi yerlerde çekildi. Klipteki yarış arabalarının, yol araçlarının ve diğer “hazinelerin” çoğu Porsche Müzesi koleksiyonunun bir parçasını oluşturuyor ve müze, reklamda tasvir edilen kovalamacanın başladığı yerdir.

The Heist: Soygun bir pazarlama tekniği miydi?

Porsche, Taycan ile elektrikli mobilite çağını başlatıyor. Sonuç olarak, spor otomobil üreticisi yeni kitlelere de hitap ediyor. Soygun, yeni kitleler ile iletişimi sağlamak ve yeni pazar alanları oluşturmak için bir araçtı. “Super Bowl, Kuzey Amerika’nın çok ötesinde bir TV etkinliği olarak ünlü ve yeni hayranlara ulaşmak için mükemmel bir platformu temsil ediyor.

Porsche Pazarlama İletişimi Direktörü Oliver Hoffmann, “ticari araçlarımız Porsche’yi oluşturan pek çok unsuru birbirine bağlıyor: sportiflik, duygu ve ayrıca genel olarak iletişim şeklimize özgü bir mizah dokunuşu, ” tanımını yaptı.

İkinci el Porsche otomobil ilanları için tıklayınız

Kaynak: newsroom the media portal by Porsche

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here