Otomotiv dünyasındaki elektrikli araç yarışına yeni modelleri ile katılan Opel, etkileyici özelliklere sahip Astra GSe’yi araçseverlerle buluşturuyor. Alman otomobil devinin bu sportif elektrikli modeli, benzersiz sürüş özellikleriyle donatılmış. Özelliklerine baktığımızda, 165 kW/225 HP gücündeki şarj edilebilir hibrit motor dikkat çekiyor. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan Opel Astra GSe’nin, Manta GSe’den esinlenen 18” hafif alaşım jantları da bakışları üzerine çeken ayrıntılardan. Bu ayrıntıların yanı sıra özel direksiyon ayarı, konforlu süspansiyon ve çok daha fazla detay yeni Astra GSe’yi süslüyor. Bu yılın ses getirecek araçlarından olan Opel GSe’nin özelliklerine biraz daha yakından bakalım.

Opel’in Ses Getiren GSe Atılımı

Opel, yeni modeli Astra GSe’yi tanımlamak için dinamik ve elektrikli kelimelerini kullanıyor. Markanın efsanevi “GSe” kısaltmasını kullanan ilk Opel modellerinden biri de Astra oluyor. Model adını, “Grand Sport electric” açılımından alıyor. Opel’in elektrikliye geçiş hamlesi dahilinde ortaya çıkan GSe, elektrikli modellerin yer aldığı bir alt marka. İleri teknoloji ürünü şarj edilebilir hibrit versiyonlar, çevre bilincine sahip sürücülerin beklentilerini karşılıyor. Yüksek performans, sportif şasi ve elektrikli güç-aktarma sistemi ile emisyonsuz sürüş sunan yeni Astra GSe, adeta kendi sınıfında standartları belirliyor.

Opel Astra GSe-1

Etkileyici Sportif Detaylar

Yeni Astra Gse’de 18” alaşım jantlar ve karakteristik GSe ön tampon, tasarımın önemli bir parçası. GSe versiyonuna özel performans tipi koltuklar, sürücü ve ön yolcunun araca tamamen entegre hissetmesini sağlıyor. Opel sürüş destek sistemleri ise bu paketin tamamlayıcıları arasında yer alıyor. Yeni nesil Opel Astra, markanın cesur ve yalın tasarım çizgisini yansıtıyor. İmza niteliğindeki GSe tasarım unsurları ise modelin çekiciliğini artırıyor. Alman otomobil üreticisi, yeni Astra GSe versiyonlarında 10 milimetre alçaltılmış özel bir şasi kullanıyor. Böylece performans odaklı sürüş özellikleri elde edebiliyor. Araç; virajlarda, fren yaparken ve yüksek hızdaki otoyol sürüşlerinde üstün denge sunuyor.

Direksiyonun sportif kurulumu da GSe’ye özel tasarlandı. Ön ve arka süspansiyonun yayları ve yağ dolgulu amortisörleri hem dinamik sürüş hem de sürüş konforu için ayarlandı. Modelde bulunan amortisörler, KONI FSD teknolojisine sahip. Bu teknoloji, düşük frekanslarda (gövde kontrolü) ve yüksek frekanslarda (süspansiyon kontrolü) farklı sönümleme karakteristikleri sağlıyor. GSe versiyonlarına özel ESP ayarları ise dinamik sürüş özelliklerini destekleyen bir karakteristik sunuyor. İç mekanın ruhunu, araçta kullanılan AGR sertifikalı Alcantara GSe performans koltukları vurguluyor. Özenle tasarlanan bu koltuklar, sürüş sırasında sürücü ve ön yolcuyu iyice kavrayarak sarıyor. Uzun yolculuklarda, koltukların rahat ve sırt dostu tasarımı omurgayı koruyor. Buna ek olarak ısıtmalı direksiyon ve koltuklar, soğuk kış günlerinde konforunuzu büyük oranda artırıyor.

Opel Astra Sports Tourer GSe

GSe Şasi ile Üstün Sürüş Deneyimi

Opel Astra GSe’deki 4 silindirli ve 1,6 litre hacimli benzinli motor, 133 kW/180 HP güç üretiyor. Benzinli motoru 81,2 kW/110 HP elektromotor destekliyor. Böylece ortaya 165 kW/225 HP sistem gücü ve maksimum 360 Nm tork çıkıyor. Tüm bu verilerle yeni Astra GSe, sınıfının standartlarını belirliyor. Beş kapılı hatchback model 0’dan 100 km/s hıza 7,5 saniyede hızlanıyor. Yalnızca 235 km/s (Tamamen elektrikli 135 km/s) gibi bir sürede maksimum hıza ulaşıyor. Bununla birlikte 12,4 kWs lityum-iyon batarya sayesinde Astra GSe, WLTP’ye göre yerel olarak 64 kilometreye kadar emisyonsuz yol kat edebiliyor. Yeni Astra GSe’de, 3,7 kW entegre şarj cihazı standart olarak geliyor. 22 kW duvara entegre şarj modülü ile yaklaşık 2 saatte tam şarj olabiliyor.

İleri Teknolojili Sürüş Destek Sistemleri

İleri teknoloji sürüş destek sistemleri, Opel’in güncel Astra’da sunduğu tüm donanımları kapsıyor. Örneğin Astra GSe, standart olarak şu özelliklerle yollara çıkıyor;

  • Araç, yaya ve bisikletli algılayabilen radar bazlı gelişmiş aktif acil frenleme sistemi
  • Sürücü yorgunluk tespit sistemi
  • Adaptif hız sabitleyici
  • Gelişmiş trafik işareti tespit sistemi ile şerit ortalama özellikli aktif şerit takip sistemi
  • Arka çapraz trafik uyarısı ve gelişmiş kör nokta uyarı sistemi özelliklerine sahip Intelli-Drive 1.0 sistemi

Bunlara ek olarak ön-arka park sensörü ve Intelli-Vision 360 derece çevre görüş kamerası, manevralarda sürücüyü destekliyor. Opel Astra GSe kullanıcıları, Pure Panel Pro’ya entegre 10” gösterge ekranı ve 10” multimedya ekranına sahip. Sürücüler, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu bilgi-eğlence sistemi ile gelişmiş bağlanabilirliğin keyfini sürebiliyor. Uyumlu akıllı telefonlar için orta konsolda kablosuz şarj özelliği de yer alıyor. Opel kalitesi ile bir araya gelen bu özellikler, her yol şartında sürüş konforu sağlıyor.

Hız kazanan elektrikli araç piyasasına dair daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız sayfamızdaki diğer içeriklere göz atabilirsiniz. Geçen yılın elektirikli araç satışlarında Avrupa B segmenti birincisini de bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here