2022 yılının sona ermesiyle birlikte geçtiğimiz yılın en çok satılan araçları da belli oldu. Elektrikli B segmentinde, Peugeot satışları Avrupa listesinin zirvesine oturdu. Hem elektrikli binek hem de hafif ticari araç satışlarında B segmentinin lideri olan marka, başarısını perçinlemiş oldu. Sonuçlara göre bu segmentte satılan her 4 araçtan 1’inin Peugeot olduğu görülüyor. Markanın e-208 ve e-2008 modellerinin toplam başarısı da sonuç üzerinde büyük bir etken. 2023 yılı için araba almayı düşünenler bu sonuçlarla yakından ilgileniyor. Yeni yılda yeni bir Peugeot satın almak isteyenler ve konuya dair detayları merak edenler için konunun ayrıntılarına bir göz atalım.

PEUGEOT e-208

Geçtiğimiz yıl büyük ivme kazanan elektrikli araç piyasası, Avrupa otomobil pazarındaki hızlı dönüşümü gözler önüne seriyor. Bu değişimde adını zirveye yazdıran Peugeot, çeşitli kategorilerde 29 ülkenin yer aldığı 2022 Avrupa satış sonuçlarında birden fazla alanda liderlik kazandı. Markanın en sevilen modellerinden biri olan tamamen elektrikli e-208 de liderlik koltuğuna oturdu. Böylece kendi segmentinde en çok satan tamamen elektrikli araç oldu. 208 ise tek başına binek ve hafif ticari pazarında Avrupa’nın en çok satan aracı unvanını kazandı. Modern ve verimli elektromotorları ile Peugeot e-208 ve e-2008 modelleri, kapsamlı sürüş destek sistemlerine sahip. Bu sayede de size üstün bir sürüş keyfi sunuyor. Markanın sürücülere sunduğu tüm bu yenilikler, 2022 yılında Avrupa’da 76.000’in üzerinde kullanıcıya ulaştı.

Başarılı geçen 2022 yılının ardından Peugeot, 2023 yılı için elektrikli araçlara ağırlık vermeyi planlıyor. Yılın ilk yarısından itibaren, markanın tüm modelleri bir veya daha fazla elektromotorlu versiyonlarıyla satışa sunulacak. Peugeot satışlarının gerçekleştiği listelerde tamamen elektrikli, hibrit ve şarj edilebilir hibrit seçeneklerini görebilirsiniz. Yıla hızlı bir giriş yapan marka, 6 Ocak 2023’te Las Vegas’ta tamamen elektrikli Peugeot Inceptıon konseptini tanıtmıştı. Böylece Avrupa’nın tamamen elektrikli araçlar pazarında lider olma arzusunu güçlü bir şekilde ortaya koymuştu.

Elektrikli Otomobil Şarj Problemi Tarih Oluyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here