Ünlü boksör Muhammed Ali’nin Efsane Arabaları… Muhammed Ali (Cassius Marcellus Clay), 17 Ocak 1942 Louisville, Kentucky doğumlu Amerikalı profesyonel boksör, sosyal aktivist ve hayırseverdir. Muhammed Ali, tarihte üç ayrı kez dünya ağır sıklet şampiyonluğunu kazanan ilk boksör oldu. 19 kez de unvanını amansızca korudu. Ayrıca 1960 Olimpiyatlarında Olimpiyat Altın madalyası kazandı ve tarihteki en iyi dünya boks efsaneleri ve sporcuları arasındaki yerini güvence altına aldı.

Boks yıllarında Muhammed Ali, bazı çarpıcı lüks otomobillerin sahibi olarak biliniyordu. Araba koleksiyonunda 1970 model Rolls-Royce Silver Shadow Cabrio, 1976 Alfa Romeo Spider, 1969 Cadillac Eldorado Cabrio ve 1959 Mercedes Benz 220S Golden Angel Wing gibi muhteşem parçalar vardı. Şimdi boks efsanesinin araba koleksiyonuna bir göz atalım.

Muhammed Ali’nin 1970 Model Rolls-Royce Silver Shadow Cabrio’su Muhammed Alinin Efsane Arabaları

Spor efsanesi açıkça lüks otomobillere hayrandı. 1970 Rolls-Royce Cabrio, döneminin gerçek hazinelerinden biriydi. Yetenekli boksör Muhammed Ali’nin Rolls-Royce’u, üretilen 272 Silver Shadow soldan direksiyonlu üstü açılır arabadan biriydi ve piyasaya sürüldüğü sırada İngiliz üreticinin en pahalı ve üst modeliydi. Muhammed Ali, lüks üstü açılır arabasını 1970 yılının Aralık ayında muhtemelen boks lisansını geri almasını kutlamak amacıyla orijinal adı Cassius Clay olduğu zamanlar New Jersey, ABD’de satın aldı.

“Muhammed Ali Boks Lisansını Nasıl Kaybetti?” Sorunu merak ediyorsanız;  Vietnam Savaşı sırasında Muhammed Ali, Birleşik Devletler ordusuna askere alınmayı reddetti ve Amerikan hükümeti, beş yıldan biraz fazla bir süre için ceza olarak pasaportunu ve boks lisansını iptal etti. Daha sonra lisansını tüm zamanların en ünlü boks karşılaşması The Rumble In The Jungle‘dan birkaç hafta önce geri aldı. Muhammed Ali’nin Silver Shadow Rolls-Royce’u, diğerleri arasında Wilton halı, deri ve ceviz kaplama gibi birçok el yapımı özelliğe sahipti. Ayrıca Silver Shadow Rolls-Royce, 6.75 litrelik bir V8 otomatik motordan güç almaktadır. Ağırlığı iki tondan biraz fazla olan bu araç, oldukça lüks ve özel olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısacası gerçekten bir şampiyona yakışan başyapıttır.

1976 Alfa Romeo SpiderMuhammed Alinin Efsane Arabaları

İddialara göre Muhammed Ali, Chicago’da yaşadığı süre boyunca yakın arkadaşı ve otomobil tutkunu Tim Shanahan ile birlikte yeni bir Rolls-Royce almak için yola çıktı. Ayrıca yakın bir arkadaşı içinde Mercedes-Benz SL aramak için Lake Forest, Illinois’de Avrupa ve İtalyan ithalatçılarını ziyaret ettiler. Ancak o sıralarda bayilerin hiçbirinde Mercedes-Benz SL serisi yoktu. Bu nedenle Muhammed Ali’ye yeni 1976 Alfa Romeo Spider Series II önerildi.

Muhammed Ali arabayı sevdi ve Muhammed Ali’nin karısı Veronica için mükemmel olacağını düşündü. Sonunda Alfa Romeo’yu satın aldı ve eve getirdi. Ne yazık ki Veronica Porche, Alfa Romeo’nun manuel şanzımanını nasıl kullanacağını bilmiyordu. Bu yüzden araba çoğunlukla garajda bekledi ve ara sıra Muhammed Ali’nin yardımcıları tarafından ayak işlerini tamamlamak için kullanıldı. Yaklaşık iki yıl sonra da Muhammed Ali aracı, arkadaşı Tim Shanahan’a hediye etti. 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahip olan 1976 Alfa Romeo Spider, Alfa Romeo tarafından üretilen arkadan itiş sistemi ve beş vitesli bir manuel şanzımana sahiptir.

Muhammed Ali’nin Mücevher Kaplı Mercedes-Benz’i Muhammed Alinin Efsane Arabaları

270’in üzerinde değerli mücevher ve 23 ayar altınla donatılmış 1959 Mercedes-Benz Golden Angel Wing, temelde tekerlekli bir mücevher mağazasıydı. 1980’lerin başında özel olarak modifiye edilen Mercedes Benz Golden Angel Wing, başlangıçta kraliyet ailesinin isimsiz bir üyesine hediye edilmiştir. Sınırlı sayıda üretilen Mercedes Benz, daha sonra, zanaatının zengin hayranı tarafından tüm zamanların en büyük ve en iyi boksörü olan Muhammed Ali’ye hediye edildi.

Mercedes Benz sıralı altı silindirli benzinli bir motora ve manuel dört vitesli şanzımana sahiptir. Boks efsanesi, benzersiz ve gösterişli mizacını gösterdiği için mücevher ve altın kaplı arasında gezinmeyi gerçekten seviyordu. Ayrıca Muhammed Ali’nin Golden Angel Wing’inin fiyatı tahminen 1,5 milyon dolardır.

Dünya şampiyonu daha sonra Parkinson hastalığı ve diğer solunum yolu komplikasyonlarıyla 32 yıllık uzun bir savaşın ardından hastalığa yenik düştü. Muhammed Ali, 74 yaşındayken 3 Haziran 2016’da Arizona, Scottsdale’de vefat etti. Sadece ringlerde değil, lüks otomobillere olan sevgisi ve takdiriyle de eşsiz bir miras bıraktı. Muhammed Ali’nin Efsane Arabaları ve boks kariyeri, birçok insan tarafından sevilmektedir. Zorluklarla iyi bir şekilde mücadele eden ve üstesinden gelmeyi başaran Muhammed Ali, yıllar geçse bile efsane olarak hafızalarda kalacak.

İkinci El Mercedes Benz İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here