Mercedes’in elektrikli G-serisi 2024 yılında geliyor. Mercedes CEO’su araca EQG adının verileceğini açıkladı.

Mercedes Elektrikli G-Serisi 

Mercedes elektrikli G-serisiAlman otomobil devi Mercedes-Benz gelecek için adımlar atmaya devam ediyor. Bunlardan biri de G-serisinin elektrikli otomobile dönüştürülmesi oldu. Mercedes CEO’su Ola Källenius yaptığı açıklamada elektrikli G-serisi için 2024 yılı içerisinde geleceğini belirtti. Ayrıca Källenius, Avusturya’da yer alan bir tesiste elektrikli G-serisi için deneme sürüşü yaptığını açıkladı ve büyük zevk aldığını sözlerine ekledi. Bu deneyimden yola çıkarak elektrikli off-road araçlara ikna olduğunu ve şu sözleri söyledi: “Bundan sonra araziye çıkmak elektrikli olacak.” 

Mercedes’in G-serisini elektrikli olarak çıkarması aslında şirket için elektrifikasyon hedeflerine yönelik bir adım. Otomobil devi, 2025 yılından itibaren tüm yeni araçlarını elektrikli modellere döndürmeyi planlıyor. Ayrıca şirket, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçmeyi hedefliyor.

Elektrikli G-Serisi Tasarımı

Mercedes elektrikli G-serisiPaylaşılan fotoğraflara baktığımız zaman klasik G-serisinin görünümü bozulmadan daha modern bir görüntü olduğunu söyleyebiliriz. Aracın ön ızgarasında bulunan ledler ve 22 inçlik jantlar ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda EQG tavanında bulunan ışıklar da göz alıcı duruyor. Normal G-serisinde bulunan yedek lastik bölümü elektrikli EQG’de de bulunuyor. Fakat amacı lastik taşımak için değil. Şarj kabloları gibi şeyleri saklamak için kullanılıyor.

Elektrikli G-serisinin iç tasarımına baktığımız zaman klasik Mercedes tasarımını görüyoruz. Fakat daha modern bir görüntü bulunuyor. Ayrıca Mercedes’in diğer elektrikli modellerinde yer alan dev ekran bulunmaması dikkat çekiyor.

EQG için henüz beygir gücü ve menzili gibi detaylar bilinmiyor.

Sıfır km Mercedes G Serisi Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here