Klasik Araba Tavsiyesi: Buick Wildcat incelemesi, teknik özellikleri ve daha fazlası… 

“Uygun fiyatlı lüksün” bir savunucusu olarak kabul edilen Buick, zamanında gösterişli üretim arabalarıyla piyasaya çıktı. Başlangıçta 1962 Buick Invicta’nın bir seçeneği olarak tanıtılan Wildcat, zenginliğinden çok performansıyla öne çıktı. Çok hızlı bir şekilde satışa sunulan ve büyük reklam kampanyalarına sahip olan Buick Wildcat, satışa sunulduktan sadece 7 yıl sonra üretimden kalktı. Eşsiz tasarımı ve çılgın performansı sayesinde günümüzde klasik otomobil severlerin en büyük arzularından biri olarak karşımıza çıkan Buick Wildcat, eşşiz bir klasik olarak koleksiyoncuların gözde modellerindendir.

İlk Wildcat 1950’lerin Konsept OtomobildiKlasik Araba Tavsiyesi: Buick Wildcat İncelemesi

Wildcat’in ilk görünümü, 50’lerin ortalarında bir konsept otomobilin üç modeli şeklinde geldi. 1953 yılında fiberglas gövdeli iki kişilik ilk Wildcat, Motorama’da sunuldu. 1954 yılında yine Motorama’da Buick, açılışı için Wildcat II’yi getirdi. Bu fiberglas, iki kişilik V8 süper şarjlı bir Vette şasisi üzerindeydi. 1955 versiyonu Wildcat III’ü dört kişilik olarak ortaya çıkardı. Az önce bahsettiğimiz gibi Buick Wildcat, yüzyıl ortası bir konsept otomobil olarak hayat buldu. 1962’de Buick Invicta serisinde belirli bir model olarak ikinci hayatını gördü. Wildcat paketi 325 beygir gücünde 401 kübik inç V8’i içeriyordu. O zamanların Amerika piyasasında 3.927 dolarla satışa sunuluyordu. 1963’te Wildcat, yaşamının üçüncü aşaması için kendi serisi olarak üretildi. Bu, 1970 yılında Wildcat’in üretimden kaldırılmasıyla sona erdi.

1962’de bir Invicta alt serisinden taşınmasının ardından Wildcat, 1963’te iki kapılı bir coupe ve cabriolet ile 1963’te dört kapılı hardtop ile kendi serisi olarak piyasaya sürüldü. İkinci nesil Wildcat, 1965’ten 1970’e kadar olan üretim yılı ile sokaklara çıktı.

1985 Buick Wildcat Konsept OtomobiliKlasik Araba Tavsiyesi: Buick Wildcat İncelemesi

Wildcat’in 1950’lerde konsept otomobil olarak ilk üç modelinden sonra dördüncüsü 1985’te SEMA için hayat buldu. 1985 Wildcat Concept’in teknik özellikleri hem doğal emişli 3.8 litrelik bir V6 hem de turboşarjlı bir versiyon olduğu bildirildi. V6’ların her birinde dört vitesli bir otomatik vardı. Wildcat, 5,9 saniye 0’dan 100 kilometre hıza ulaşıyordu. 230 beygir gücüne sahip olan Wildcat, oldukça hızlı bir araçtı. Ancak  turboşarjlı 360 beygirlik versiyonu 4.4 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu.

Yıllar boyunca, Wildcat Concept bilgisi ve söylentileri internette oldukça karşımıza çıktı. 2013 yılında da benzer bir konsept versiyonuna dair bazı belgeler sunuldu. Ancak otomobil asla seri üretim bandına çıkmadı.

Wildcat Birçok TV Şovunda ve Filmde Göründü

Yıllar boyunca, Buick Wildcat bir dizi TV sitcom’unda, aksiyon/macera şovlarında, dramalarda ve dramalarda karşımıza çıktı. Belki de günümüzde oldukça aranan ve nadir araba koleksiyonlarından biri olan Wildcat, TV şovlarında ve filmlerde karşımıza çıkmamış olsaydı bu kadar değerli olamazdı. Starsky and Hutch, The Streets of San Francisco, CSI: Crime Scene Investigation gibi efsanevi filmler ve dizilerde gösterilen Wildcat, hafızalarda kalmayı başardı. Ayrıca Walking Tall, Joe Dirt 2, Lords of Dogtown, Falling Down ve Wayne’s World gibi herkese hitap etmese de eğlenceli izlenebilecek derecede olan filmlerde de karşımıza çıktı.

1969 Wildcat, Chevrolet Impala’dan Esinlenildi Klasik Araba Tavsiyesi: Buick Wildcat İncelemesi

1969 yılında Buick, modelin tasarımda değişikliğe gitti. Bu değişimin ana ilham kaynağı zamanının ve günümüzün gözde araba modellerinden biri olan Chevrolet Implada’dan geliyordu. Neredeyse birbirine oldukça benzer olan iki araba modelinin kaderi aynı olmadı. Chevrolet Impala oldukça tutulan bir modelken Wildcat, o kadar da başarılı bir araba değildi. Klasik araba denildiği zaman hafızalarımızda canlanan araba modellerinden biri olan bu arabalar, günümüzde bile oldukça değerlidir. Ayrıca klasik araç sahibi olmak sadece hobi değil bir yatırımdır. Bu araçların fiyatları, modele ve aracın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak piyasadaki birçok araçtan daha pahalı ve ilgi çekici olmayı başarıyorlar.

Şu anda Buick Wildcat sahibi olmak imkansız denecek kadar zordur. Bunun sebebi, o yıllarda yeterince modelin Türkiye’de satışa sunulmamış olmamasıdır. Amerikan klasik araç pazarını incelediğimiz zaman Buick Wildcat modelinin ortalama satış fiyatı 20 bin dolar ve 70 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca dikkatli ve biraz detaylı araştırma sonucu oldukça kolay bir şekilde Buick Wildcat modeline ulaşabilirsiniz. Durum Türkiye klasik araba pazarına baktığımız zaman oldukça zıt yönlü ilerlemektedir. Aracın sadece belirli sınıflar tarafından bilinmesi, değerinin düşmemesine ve satışa çok sık sunulmamasına neden olmaktadır.

İnsanlar Buick Wildcat yerine Chevrolet Impala’ya yöneliyor. Bu hareket yatırım ve parça bulunabilirliği açısından oldukça mantıklıdır. “Klasik Araba Tavsiyesi: Buick Wildcat İncelemesi” adlı içeriğimizi bitirmeden önce klasik araçların parça fiyatlarının oldukça pahalı ve zor bulunduğunu bilmenizde fayda var.

İkinci El Klasik Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here