Kia otomotiv şirketi son yıllarda elektrikli araç yatırımını bir hayli hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde oldukça fazla yatırım ortaklığı açıkladılar. Bu yatırımlar sayesinde şirket, elektrikli otomobil konusundaki iddiasını koruyor. Bu şirket geçtiğimiz saatlerde Kia Ev 9 İçin Yeni bir tanıtım videosu yayınladı.

Kia aracın tanıtımını 12- 15 Ocak tarihleri arasında Yeni Delhi’de ve Auto Expo’da yapacak. Ayrıca Kia, uzun zamandır SUV segmentinde ki araçları elektrifikasyon sistemine Entegre etmeye çalışıyor. Bu modellerden birisi hiç kuşkusuz Kia Ev 9 modelidir. Günümüzde oldukça tutulan Ev 6 modeli ile E-GMP platformunu paylaşacak. Kia, aracın tanıtımından birkaç hafta önce bahsettiğimiz videoyu yayınladı.

İşte Kia Ev 9 Tanıtım Videosundaki Detaylar!

Kia EV9

Kia Hindistan hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda yeni Kia Ev 9 modelinin tanıtımının 12-15 Ocak arasında Yeni Delhi Auto Expo’da yapılacağı duyuruldu. Her ne kadar aracın ön gösterimi Hindistan da yapılsa da bunun tüm dünya çapında bir tanıtım olup olmayacağı merak konusu.

Genel olarak videoyu incelediğimizde aracın konsept modeline oldukça yakın olduğunu gözlemliyoruz. Gerçekten şık ve göz alıcı farları videoda vurgulanıyor. Ek olarak ise aracın 5 metre uzunluğa yakın olacağı videodan anlaşılabiliyor.

Yeni Kia Ev 9 içten yanmalı motor bloğuna sahip kardeşi Palisade modeline göre 20 cm daha uzun bir aks mesafesine sahip. Yeni Kia Ev 9 modelinin arka koltuklarında uzun bir diz mesafesi sunmasını bekliyoruz. Bu büyüklük dolayısıyla da araca güç veren bataryanın, 77 KWh yerine 100 KWh gibi değerlerde olmasını bekliyoruz. Ayrıca yeni bataryası ile 500km’ye yakın menzil bekleniyor.

Yeni Kia Ev 9 Modeli Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Kia EV9

2023 model yeni Kia Ev 9 modelinin, 2023 yılının sonlarına doğru seri üretime geçmesini bekliyoruz. Kia otomotiv şirketi aracı daha hesaplı hale getirebilmek için uygun fiyatlı temel donanım paketleri ile gelebilir. Böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini 2023 yılında öğrendiğimizde sizlere aktaracağız.

Sıfır Kilometre Kia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here