Jeep, Elektrikli SUV Modelleri Rexon, Wagooner S ve Renegade Tanıtıldı!

0
2366
jeep elektrikli

Lüks SUV’ler üreten Jeep, geçtiğimiz yıl her SUV segmentinde bir elektrikli otomobil üreteceğini açıklamıştı. Fakat bu açıklama mevcut modellerin elektrikli olacağı anlamına gelmiyor. Perşembe günü üç yeni model ile karşımıza çıkarak Racon, Wagoneer S ve Avenger‘ı duyurdu. Üstelik Jeep Avenger Avrupa’da da satışa sunulacak. Ayrıca 2030 yılına kadar satışa çıkacak tüm otomobiller elektrikli olacak.

Jeep Recon: Weangler’dan Esinlendi

 

jeep recon

Yeni duyurulan elektrikli otomobillerden biri olan Recon, Kuzey Amerika’da satışa sunulacak ilk Jeep elektrikli otomobili olacak. Jeep Weangler’den esinlenerek üretilen tak-çıkar kapılara ve cama sahip otomobil, Wrangler’den köşeli tarzını ve arkaya monte edilmiş yedek lastiğini devralmış. Fakat farlardan ve çamurluklardan anlayacağımız kadarıyla bir takım farklılıklara da sahip. Aracın teknik özelliklerini çok fazla bilmesek de; Selec-Terrain çekiş yönetim sistemi, elektronik diferansiyel kilidi, gövde altı koruması ve çeki kancaları paylaşılan bilgilerden bazıları. Jeep’in arazi ruhunu yansıtan dört tekerlekten çekiş sağlayan otomobili 2024’te ABD’de üretime başlayacak.

Jeep Wagoneer S: Wagoneer’dan Esinlendi

Jeep Wagoneer S

Daha küçük boyutlarda üretilecek Wagooner S, Jeep’in orta boylu modeli olarak temsil ediliyor. Modelin ismi kesin olarak belli olmasa da yeni isim belirlenene kadar yerini Wagooner S alacak. Pek fazla ayrıntıyı bilmesek de, 600 beygir ve 650 km menzile sahip olacağı konuşuluyor. Yedi yuvalı ızgarası ve şık gövdesi fotoğraflardan anladığımız şeylerden bazıları. Ayrıca lüks ve dinamik görüntüsünün detaylarında cam tavan oldukça önemli bir unsur. Üstelik Wagoneer S’i sadece bir kaç yıl içerisinde Avrupa’da yollarda göreceğiz.

Jeep Avenger: Renegade’den Esinlendi

Jeep Avenger

Polonya’da üretilip Japonya ve Güney Kore gibi Asya ülkelerine de satılacak model her iki otomobile göre seri üretime çok daha yakın gözüküyor. Çünkü araç geçtiğimiz aylarda test sürüşündeyken bir çok kez görüntülendi. Teknik özellikleri henüz belli olmasa da menzilinin 400 km olacağı konuşuluyor. Ayrıca kompakt SUV, boyutlarıyla segmentinde fark yaratacağa benziyor. Son olarak daha fazla ayrıntıyı ise 17 Ekim‘de düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı ile birlikte öğreneceğiz.
https://www.youtube.com/watch?v=bQNxyMYXHmY
Sıfır KM Jeep Fiyatları ve Paketleri
İkinci El Jeep Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here