Huawei’nin İlk Elektrikli Otomobili Duyuruldu: Wenjie M5 EV

0
730
Wenjie M5 EV

Huawei‘nin ilk elektrikli otomobili resmi olarak tanıtıldı. Şirketin iştirak firması olan AITO, Wenjie M5 EV adındaki ilk elektrikli otomobilini üretti. Model, şirketin üreticisi olan Seres ile birlikte geliştirdiği SF5’in yenilenmiş versiyonu olarak Aralık ayında ilk kez pazara sunulacak. İşte Huawei’nin ilk elektrikli otomobili hakkındaki tüm detaylar..

Tamamen Elektrikli 200 kW’lık Motor!

 

Wenjie M5 EV daha önce piyasaya sürülen Wenjie M5 ve M7’nin tam aksine tamamen elektrikli motor ile birlikte çalışıyor. Araç 200 kW’lık (268 HP) ve 360 Nm torka sahip elektrikli motorla birlikte çalışıyor. 0’dan 100’e hızlanması ise 7,1 saniye olarak dikkat çekiyor. Ayrıca araç, SUV’lerde alışık olduğumuz gibi yine dört tekerlekten çekişe sahip. Menzili ise tek şarjla 552 km olarak dikkat çekiyor.

Şarj Etmek Ne Kadar Sürüyor?

M5 EV’nin AC şarj soketi ve 7 kW’lık bir güç sistemiyle birlikte %80 doluluk oranına gelmesi yaklaşık 10 saat sürüyor. Ayrıca 100 kW’lık bir güç sistemiyle ve DC hızlı şarj ile %80 doluluk oranına 30 dakikada ulaşabiliyor.

İlk Bakış: Wenjie M5’in Dış Mekanı

 

Araca ilk baktığımızda, kardeşi Wenjie M5’den daha büyük gözüktüğü dikkat çekiyor. Boyutlarına baktığımızda 4,785 mm uzunluğunda, 1.620 mm yüksekliğinde ve 1.930 mm genişliğinde olduğu belirtilmiş. Dingil mesafesi ise 2,880 mm olarak M5 ile aynı. Stil açısından baktığımızda diğer versiyonuna göre ızgaralar daha küçültülmüş. Fakat onun dışında hemen hemen aynı gözüküyor.

İç Mekan

 

wenjie m5 ev iç mekan

İç mekan, aracın benzinli versiyonu ile tamamen aynı. Tek gördüğümüz fark aynı anda iki telefonu birden şarj edebileceğiniz kablosuz şarj aleti bulunması oldu. Diğer teknik öğeler arasında 10.25 inçlik bir dijital gösterge paneli, 15,6 inçlik bilgi-eğlence sistemi mevcut.

Aracın her iki donanımında ise standart olarak açılır tavan, PM2.5 hava filtreli otomatik klima kontrolü, Nappa deri döşeme, NFC kart anahtarı ve 19 hoparlör mevcut. Güvenlik tarafında ise 6 adet hava yastığı ve çeşitli sürücü destek sistemleri bulunuyor.

Wenjie M5 EV’nin Fiyatı Ne Kadar?

 

wenjie m5 ev

Fiyatına gelecek olursak, araç Çin’de standart olan donanımı yaklaşık 760.000 TL‘den satışa çıkarılacak. Ayrıca Premium paketi ise 840.000 TL olarak belirlendi.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here