Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic İncelemesi

0
2302
Jaguar XE

Jaguar XE keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça etkileyici görünüyor. Geniş gövdesi sayesinde oldukça heybetli duran Jaguar XE sportif detaylarıyla öne çıkıyor. Verimliliği ve performansı bir arada sunan yeni nesil motoru keyifli ve ekonomik bir sürüş deneyimlemenizi sağlıyor. Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic modelinin özelliklerine birlikte göz atalım. 

Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic Performans ve Verimlilik

Jaguar XE

2.0 litrelik dört silindirli turbo beslemeli dizel motoru 180 HP güç ve 430 NM tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımana sahip olan Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic 0-100 km hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlayıp maksimum 230 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımlarda 6 litre ve şehir dışı kullanımlarda 4,7 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karma ekonomik kullanımda ortalama 5,2 litre yakıt tüketiyor. Fabrikanın sunmuş olduğu verilerin günlük kullanımda değişebileceğini dikkate almak gerekiyor. Sınıfının en verimli otomobillerinden birisi olan Jaguar XE konfor odaklı sürüş dinamikleriyle rahat ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Farklı sürüş modları otomobilin hissiyatını değiştirip farklı sürüş dinamikleri ortaya koyuyor. 

Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic İç Yaşam Alanı 

Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic şık ve sportif iç yaşam alanıyla üst seviyede konfor sunuyor. Yüksek malzeme kalitesi bir Jaguar modelinin içinde olduğunuzu hissettiriyor. Üç kollu direksiyon oldukça sportif görünüyor. Direksiyonun üzerindeki krom detaylar iç mekanda farklılık yaratıyor. Direksiyon üzerindeki fonksiyonel kumandalar aracın multimedya ekranını ve sürücü ekranını kolayca kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Jaguar XE

10 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ve 12,3 inçlik dijital sürücü ekranı ön kokpitin oldukça modern görünmesini sağlıyor. Sürücü ekranı ve multimedya ekranı yüksek görüntü kalitesi ve hızlı arayüzüyle oldukça keyifli bir multimedya deneyimi sunuyor.  3D navigasyon özelliği bulunan sürücü ekranı haritaları tam ekran görebilmenizi sağlıyor. Apple CarPlay bağlantı seçeneği sayesinde uyumlu akıllı cihazlarınızı araca kolayca entegre edebilirsiniz. Opsiyonel olarak sunulan Head-Up Display ekranı aracın temel bilgilerini cama yansıtıyor. Bu sayede sürücü tam görüş hizasında otomobilin gerekli verilerini anlık olarak takip edebiliyor. Meridian Surround ses sistemi yüksek kalitede berrak ses deneyimi sunuyor. Multimedya ekranının altına konumlandırılan dijital klima kontrol ünitesi oldukça şık görünüyor. 

Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar oldukça konforlu görünüyor. Isıtma ve soğutma özelliği bulunan koltuklar farklı hava koşullarında vücut ısınızı korumanızı ve rahat bir yolculuk deneyimlemenizi sağlıyor. Kabin içi arındırma sistemi dışardan gelen toz ve polen gibi maddeleri iç yaşam alanına girmeden yakalayıp filtreliyor.  

Teknoloji 

Jaguar XE R-Dynamic konfor donanımları ve sürüş destek sistemleriyle oldukça konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. D segmentindeki en konforlu otomobillerden birisi olan Jaguar XE R-Dynamic yeni nesil sürücü asistanlarıyla her zaman güvende olmanız için çalışıyor. 

Jaguar XE

Led matrix farlar yüksek aydınlatma kapasitesiyle oldukça etkili bir görüş mesafesi sunuyor. Adaptif farlar karşı şeritten gelen diğer sürücüleri algılayıp ışıklandırma şiddetini otomatik olarak farklı alana kaydırıyor. Bu sayede diğer sürücüleri rahatsız etmeden maksimum görüş mesafesi sunuyor. 

Sürücü Asistanı yarı otonom sürüş deneyimi yaşatıyor. Adaptif hız sabitleme sistemi, çarpışma önleyici, drive control, 360 derece görüş sistemi, park asistanı, şerit takip sistemi ve diğer sürücü asistanları konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunuyor. 

Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic Fiyatı 2021 

Jaguar XE 2.0 D R-Dynamic ülkemizde 1.372.877 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here