Honda, Üç Tekerlekli Elektrikli Scooter Striemo’yu Tanıttı!

0
3113
honda striemo

Japon otomotiv devi Honda, 2017 yılında yeni bir iş geliştirme modeli uygulamaya başlamıştı. Yeni iş modeli Ignition ile birlikte kurduğu Striemo Inc. şirketi ile aynı adı taşıyan üç tekerlekli elektrikli Scooter’ını tanıttı.

Striemo İçin Geliştirilen Özel Denge Mekanizması

Üç tekerlekli olarak geliştirilen scooter, sürüş kolaylığı sağlayan yürüme hızından bisiklet hızına kadar farklı hız kademeleri ile düşme riskini azaltıyor. Ağırlık merkezi dengesi milimetrik olarak hesaplanan Honda Striemo için özel denge mekanizması geliştirildi.

“Amacımız, Striemo’yu Dünyanın Her Yerinde İnsanların Günlük Yaşamlarında En Sık Kullandığı Ulaşım Ürünlerinden Biri Haline Getirmek”

honda striemo

Şirketin Ortağı ve CEO’su Yotaro Mori, “Ulaşımın eğlenceli faktörlerinden biri de keşif ve ilk karşılaşmalar. Striemo’yu daha fazla sayıda insanın bu eğlenceyi yaşaması arzusu ve herkesin ayakkabılarını giymek gibi anlık olarak dışarı çıkabileceği bir ulaşım aracı yaratma fikrinden yola çıkarak geliştirdik. Honda’da motosiklet geliştirme konusundaki deneyimlerimden edindiğimiz ‘insan araştırmaları’ alanındaki bilgi birikimleri ile geliştirilen yeni bir ulaşım aracı. Amacımız, Striemo’yu dünyanın her yerinde insanların günlük yaşamlarında en sık kullandığı ulaşım ürünlerinden biri haline getirmek ve insanların hareket özgürlüğünün tadını çıkaracağı daha iyi bir dünya yaratmak” dedi.

“Honda olarak her zaman inovasyon girişimlerini hızlandırmaya devam edeceğiz”

Honda’nın Kıdemli Genel Müdürü Shinji Aoyama “Honda’nın mücadeleci bir ruha sahip birçok ortağı bulunuyor. Yeni ticari girişimimiz olan Striemo Inc.’i Ignition programımız aracılığıyla destekleyeceğiz. Honda olarak her zaman inovasyon girişimlerini hızlandırmaya ve iş geliştirme için yeni fikirlere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Teknik Özellikler

Uzunluk 1090 mm
Genişlik 480 mm
Yükseklik 1180 mm
Ağırlık 20 kg
Azami Hız 25 km/s
Sürüş Modu 6 km/s, 15 km/s ve 25 km/s
Menzil 30 km
Şarj Süresi 3.5 saat

 

2022 Yılının Sonunda Piyasaya Sürülecek

Honda’nın üç tekerlekli scooter’ı Honda Striemo 2022 yılının sonunda anavatanı Japonya’da satışa sunulması bekleniyor. Avrupa pazarına ise 2023 yılında satışa çıkarılacak.

Honda Sıfır KM Modelleri Ve Fiyatları

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here