Araçta Değişen Parça Nasıl Anlaşılır?

0
4161
boyali parca nasil anlasilir
Satın alacağınız araçta değişen parçanın bulunması aracın değerini düşüren önemli etkenlerden biridir. Araç hasar görmüşse bazen ufak bir işlemle eski haline dönerken, bazı durumlarda ise parçaların değişmesi gerekiyor. Araçta değişen parça olup olmadığını anlamak için uygulayabileceğiniz bir kaç püf nokta bulunuyor. Peki araçta değişen parça olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

1 Aracın Genel Görünümü

araçlarda değişen parça

Araca ilk bakışta dikkatlice her parçasını incelemek size yardımcı olacaktır. Aracın genel görünümüne bakıldığında akışı bozacak daha parlak bir parça varsa büyük ihtimal sonradan değiştirilmiştir. Bunun sebebi ise hasar sonrası takılan parça daha parlak ve canlı durur.

2 Montaj Noktalarını Kontrol Etmek

Araçtaki parçaların gövde birleşim yerlerindeki değişimleri kontrol etmek bir diğer yöntemdir. Vidalar söküldükten sonra aracın üzerinde izler kalır. Özellikle Kaput, kapı, bagaj kapağı ve çamurluk kontrolü için işe yarayan bir taktiktir.

3 Kaput İçerisindeki Dikiş İzlerini Kontrol Etmek

Araç iç mekanında bir çok parça vardır. Bunlara örnek ön konsol, koltuklar, bilgi eğlence ekranı gibi bir sürü parçayı sayabiliriz. Konsol çevresinde dikiş izi görüyorsanız araç büyük ihtimalle aracın ön konsol parçaları değişmiştir.

4 Parça Üretim Tarihini Kontrol Etmek

Parça Üretim Tarihi

Bir diğer yöntem ise parçaların üzerinde yazan üretim tarihini kontrol etmektir. Çoğunlukla parçaların hepsi aynı tarihte üretilir veya üretim hattından iner. Araçta üretim tarihi farklı bir araç varsa büyük bir ihtimalle değişmiştir.

5 SBM Araba Değişen Parça Sorgulama İşlemi

parça değişimi

Araçta değişen parça olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biri ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) uygulaması üzerinden ” Araba Değişen Parça Sorgulama” hizmetini kullanarak yapılır. Bu sayede araçta varsa değişen parça, hasar ve hasar tarihi gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

6 Tramer Kaydı Sorgulama İşlemi

tramer kaydi sorgulama

Hasar sorgulama işlemi sayesinde aracınızda daha önce oluşmuş tüm hasar kayıtlarını öğrenerek bilgi sahibi olmuş olursunuz. Bu sayede değişen parça olup olmadığı hakkında da bilgi sahibi olmanıza katkı sağlar. Aracınızın daha önce hasar kaydının bulunması ikinci el piyasasında değerini düşüren etkenlerden biridir

Hasar Sorgulama

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here