DSG Mekatronik Arızası, Belirtileri, Maliyeti

10
47726

Volkswagen’in çift kavramalı şanzımanı olan DSG hiç şüphesiz en konforlu otomotik şanzımanlar arasında. Öyle ki, bazı büyük arızalarına rağmen kullanıcılara sunduğu rahatlık nedeniyle halâ kendisinden vazgeçilmiş değil. Mekatronik arızası da DSG’nin kusurlarından biri.

DSG Mekatronik Arızası Nasıl Anlaşılır?

Mekatronik ünitesi normal şartlarda sizin debriyaj kullanarak yaptığınız işi yapan bir robot olarak tanımlanabilir. Kendi içinde iki üniteden oluşur: hidrolik ünite ve elektronik ünite. Hidrolik ünite arızasında araç yürür durumda kalmaya devam eder ancak arıza lambası yakar. Gösterge ekranında vites kısmının yanıp sönmesi de yine bu arızaya işaret eder. Bu durumda aracınızı mutlaka bir servise götürmenizi tavsiye ederiz. Elektronik ünite arızasında ise vites geçişlerinde sarsıntı yaşanır, ya da vites hiç geçmeyebilir, seyir halinde boşa da düşebilir. Bu durumda çekici çağırmaktan başka çareniz yoktur.

Diğer DSG Mekatronik arızası semptomları şunlardır:

  • Birinci vitese geçişte ve vites geçişlerinde titreme/sarsıntı

  • Gösterge panelinde mevcut vites göstergesinin yanıp sönmesi veya PRNDS bölümünün yanıp sönmesi

  • Motor arıza lambasının  yanması

  • Kavrama sırasında kayma veya gürültü

  • 06293 – Düşük basınç nedeniyle fonksiyon kaybı hatası

  • P17BF – Hidrolik pompa kurcalama koruması aktif hatası

  • 06079 – Pompa koruması maksimum limitine ulaşıldı hatası

  • 06300 – Yetersiz basınç birikimi nedeniyle fonksyion kaybı hatası

DSG Mekatronik Kutusu

DSG Mekatronik Arızası Maliyeti Ne Kadar?

Böyle bir durumda karşılaşabileceğiniz faturaya gelelim. Arıza durumuna göre 3-11 bin TL arasında değişen bir maliyet söz konusu. Hidrolik Ünite ve Elektronik Ünite olmak üzere iki ana bileşenden oluşan mekatronik kutusu değişimi, her ikisi de arızalı ise 11 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak yalnızca hidrolik ünite veya yalnızca elektronik ünite arızası var ise bu rakam yarı yarıya düşüyor. Döviz kurları nedeniyle değişken olan fiyatlamalara ek olarak işçilik de ödemeniz gerekecektir. Küçük bir dipnot daha: Yetkili servis ya da özel servis nereye giderseniz gidin aracınızdan çıkan parçayı mutlaka görün ya da isteyin. Aracınızda olmayan arıza üzerinden size indirim yapılmış gibi gösterilmesine veya bir kısmı sağlam olan parçanın tamamen değiştirilerek çıkan parçanın yeniden kullanılmasına izin vermeyin.

 

10 YORUMLAR

  1. dsg vollkswagen sakın almayın bu mekadronik arızası dsg şanzımanlarda kronik ve doğuş sahip çıkmıyor, bu tip araçla ne zaman yolda kalacaksın belli değil, bir gün önce 400-500km . yol yapıyorsun sıkıntı yok ertesi günü şehir içinde tak diye yolda şanzıman arızası veriyor ve kalıyorsun, uzun yolda ailenizle başınıza gelebilir. 1.6 DSG passat,golf,skoda süperb, audi a3 v.b. araçlardan almayın. Bu araçları binmeyin

  2. doğuş a yakışmıyor almanların 1.6 motorlarda kronik sıkıntılı DSG şanzımanlı araçlarla yolda kalırsınız, iyi niyet falan dillemiyorlar, mutlak bir bahane uyduruyorlar Türk insanını çarpıyorlar çok yazık biz almanlardan dahamı zenginiz. 10.000-13.000TL arasında yenisini takıyorlar yeniside aynı bu tip araçların mekadronik arızalarını almanlar karşılasınlar.

  3. Selam aracım caddy 2012 kedi arac p konuma getirin diyor çalışmıyor kontak ac kapat yaptın zaman 5 / 6 defa sonra çalışıyor vites gecislerinde hiç bir skinti yok sadece p konumu görmedi için çalışmıyor teşekkür ederim şimdiden yardımcı olursanız sevinirim

  4. Selam aracım caddy 2012 kedi arac p konuma getirin diyor çalışmıyor kontak ac kapat yaptın zaman 5 / 6 defa sonra çalışıyor vites gecislerinde hiç bir skinti yok sadece p konumu görmedi için çalışmıyor teşekkür ederim şimdiden yardımcı olursanız sevinirim

  5. DSG şanzıman, şehir içi kullanımı çok sakıncalı. yoğun trafikte dur-kalk olayında ömrü kıslıyor ve illa arıza veriyor. Tamir vs. fayda etmiyor.

  6. 2012 model jetta var bende 129000 km’de d konumunda anaktar çıktı bilgisayara bağladığımızda pompa arızası vermiş diyor ama usta kart arızası diyor kafam karıştı açtırmadım ne yapıyım

  7. merhaba 2006 caravelle 2.5 tdi dsg sanzımanlı aracımı hiç sorunsuz olarak kullanıyordum. son kullanımımda da bi sorun yokken bi yarım saatliğine stop edip işlerimi halledip geldiğimde marşa bastığım zaman göstergede prnds ekranı ışıkları komple sabit yanıyordu. sorunun ne olduğunu anlamadım ilk basta. sonra aracı r ye taktım vuruntu yaptı n de bisey yok d ye aldığımda yine bi vuruntu yaptı ama ilerlerken ses veya vuruntu yok fakat çekişten düsmüs ve 3 bin devirde maksimum 60 km hız yapabiliyordu. bu neden dolayı olur. daha önce basına gelen varmıdır. masraf maaliyeti ne çıkar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here