Delorean Alpha5: Geleceğe Dönüş Filminin Yeni Arabası

0
1446

Hepimizin Geleceğe Dönüş filminin arabası olarak bildiğimiz Delorean markası yeni elektrikli modeli Alpha5’i tanıttı. İlk olarak Mayıs ayında açıklanan model, şirketin uzun yıllar boyunca yeni araba çıkarmaması nedeniyle şüphe ile karşılanmıştı. Ancak Delorean şirketi yeni elektrikli otomobili Alpha5’i Monterey Araba Haftası’nda podyuma çıkarttı. Yeniden başlatılan şirket, pürüzsüz şekli ve devasa martı kanatlı kapıları ile kesinlikle dikkat çekmeyi de başardı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Geleceğe Dönüş Filminin Arabası Yeni Hali İle Karşımızda

DeLorean Alpha5, Monterey Araba Haftası’nda ilk kez tanıtıldı. Fakat DeLorean, Alpha5 haricinde üç konsepti daha sergiledi. Şirket, Alpha2, Alpha3 ve Alpha4 modellerini Alpha5 için “kuşak konseptli araçlar” olarak çıkardı. Bu modelleri ise DeLorean’ın asla iflas etmediği paralel bir evrende sundu. Bununla ilgili olarak ise DeLorean CEO’su Joost de Vries, konseptlerin arşivlerde bulunan orijinal DeLorean otomotiv tasarımları kullanılarak oluşturulduğunu ve “son 40 yılda otomotiv tasarımının temsilleri” ile harmanlandığını söyledi. Diğer modellerden Alpha2, gerçek hayattaki DMC-12’nin halefi olan bir spor otomobil. Alpha3 oldukça büyük bir lüks sedan ve Alpha4 ise hidrojen yakıt hücresi kullanan bir SUV.

Modelden Sadece 88 Adet Üretilecek

Şimdi paralel evrende yaratılan DeLorean şirketini bırakıp gerçek hayatta bulunan DeLorean’a gelelim. DeLorean Alpha5, ItalDesign tasarımına sahip. Hepimizin aklına gelen martı kapılar da bu modelde mevcut. Ayrıca model tamamen elektrikli. Şirket, Alpha5’in 0’dan 100 km’ye ise  2,99 saniyede ulaşabileceğini söylüyor. Fakat bu henüz kesin olarak görebileceğimiz bir şey değil. Diğer yandan ise araç 100 kWh pile sahip ve 300 mil menzile sahip dört tekerlekten çekişli dört kişilik bir otomobil. Model hakkında diğer donanımlar ile ilgili fazla bir bilgi henüz mevcut değil.

Modelin fiyatı ile ilgilide bir bilgi bulunmuyor. Fakat modelden sadece 88 adet üretileceği bilgisi mevcut. Bu da modelin pahalı olacağı anlamına geliyor. Modelin öngörülen satış tarihi ise 2024 yılı olarak açıklandı. Detaylı bilgiye bu tarihten önce ulaşabilecek miyiz hep beraber göreceğiz.

 

Satılık Tüm Elektrikli Araba İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here