Çorum Kaloriferi Nedir? Nasıl Çalışır?

0
9158

Havaların soğumasıyla birlikte otomobillerin kaloriferleri kullanılmaya başlandı. Kalorifer sistemi bir aracın en önemli donanımıdır. Dediğimde akıllara ” kalorifer araç içerisini ısıtır. Başka ne işe yarar ki? ” soruları gelmektedir. Kalorifer sistemi otomobilin ön camında bulunan buğuyu alır. Güvenli sürüş için kesinlikle gerekli olan donanımlardan biridir. Kaloriferin ısınması motor içerisinde dolaşan su ile gerçekleşmektedir. Kalorifer sisteminde oluşan bir kaçak, suyu bitirir. Fark edilmediği takdirde aracınız hararet yapacak ve motor revizyonu gerekecektir. Kalorifer sistemleri günümüz otomobillerinin tamamında standart donanım olarak bulunur. Ancak geçmiş zamanda üretilmiş araçların bazılarında bulunmuyor veya iyi ısıtmıyordur. Tam da bu noktada Çorum kaloriferi devreye giriyor. Bu yazımızda sizlere “Çorum Kaloriferi Nedir? Nasıl Çalışır?” Sorularının cevabını vereceğiz.

çorum kaloriferi Nedir

Çorum Kaloriferi Nedir?

Çorum ilinde, Yetsan sirketi tarafindan üretilen araba kaloriferine halk arasinda verilen isim.
1972 yilinda Çorumlu bir işadami tarafından üretime başlanmiştir. tamamen Türk imalatı olan bu sistem, oto kaloriferi ithalatını sona erdirmiştir. Genel olarak kalorifer sistemi stabil düzeyde araçlarda kullanılan bu sistem; her şeyi üzerinde hazır kurulu olarak gelir. Motordan bu kalorifere su girişi çıkışı ayarlanır. Üzerinde bulunan fanın kablo bağlantıları yapılır. Sonrasında motor içerisinde ısınan su direkt olarak çorum kaloriferine gelir ve üzeirnde bulunan fan sayesinde sıcak hava kabin içerisine verilir. Bu kaloriferlerin çok iyi ısıttığı birçok kişi tarafından bilinir. Genel olarak R12 Toros’larda bulunur. Bu araçların orjinal kalorifer sistemi pek beğenilmiyor.

Çorum Kaloriferi Nasıl Çalışır?

Çorum kaloriferi diğer kaloriferler ile aynı çalışma prensibine sahiptir. Motor içerisinde dolaşan su ısınır. Isınan su kalorifer hortumları vasıtasıyla kabin içerisinde bulunan çorum kaloriferine taşınır. Çorum kaloriferi içerisinde dolaşırken, kaloriferin fanı çalışır ve motor suyunun sıcaklığını kabin içerisine verir. Fanların çalışması için gereken elektrik aracın aküsünden alınır.çorum kaloriferi Nedir

Çorum Kaloriferi Avantajları

  • Aracınızdaki ısınma problemine kesin olarak çözüm sağlar.
  • Herhangi bir arıza durumunda orjinal kalorifere göre çok daha kolay tamir edilir.
  • Su kaçağı gibi durumlar daha erken farkedilir.
  • Tenteli sisteme sahip eski jiplerde çok rahat kullanılabilir.

 Çorum Kaloriferi Dezavantajları

  • Bu kalorifer tek yönlü olarak çalışır. Yani oluşan sıcaklığı cama veremezsiniz.
  • Araca sonradan takılması.
  • Araca az biraz ağırlık katar.,

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here